به گزارش سایت خبری پرسون، یکی از مواد مغذی کلیدی زردآلو فیبر است. هر فنجان زردآلو تازه ۳.۱ گرم فیبر دارد که تقریباً ۱۱ درصد ارزش روزانه (DV) است. محتوای فیبر تقریباً به طور مساوی بین فیبر محلول و نامحلول تقسیم می شود که هر دو برای سلامت دستگاه گوارش و سلامت کلی مهم هستند.
فیبر محلول به نرم شدن مدفوع کمک می کند تا بتواند راحت تر از طریق دستگاه گوارش حرکت کند، در حالی که فیبر نامحلول به مدفوع حجم می دهد تا حرکت را حفظ کند و از یبوست جلوگیری کند.
به عنوان یک امتیاز، فیبر همچنین به کاهش سطح کلسترول، مدیریت قند خون و افزایش سیری کمک می کند.
هر فنجان زردآلو حدود ۱۵ گرم ویتامین C دارد که ۱۷ درصد DV است؛ ویتامین C یک ماده مغذی مهم برای جنبه های مختلف سلامت، به ویژه ایمنی و سلامت پوست است. این ویتامین در بدن ایمنی ذاتی و سازگار را برای دفع پاتوژن های مضر تقویت می کند. به علاوه، به سنتز کلاژن، یکی از اجزای مهم بافت همبند، کمک می کند.
از آنجایی که پوست نیز بخشی از سیستم ایمنی بدن ما است، فواید ویتامین C برای سلامت پوست نیز هائز اهمیت است.
هویج برای سلامت چشم مفید است، زردآلو هم همینطور. رنگ نارنجی مشترک آنها نتیجه مواد مغذی مشابه است. زردآلو منبع خوبی از ویتامین A ( گروهی از رتینول های محلول در چربی) است که مسلماً بیشتر به دلیل نقش آن در ارتقای سلامت چشم شناخته شده است. این در درجه اول به این دلیل است که ویتامین A بخشی ضروری از رودوپسین است، پروتئینی در چشم شما که به آنها کمک می کند به نور پاسخ دهند. ویتامین A همچنین در عملکرد بهینه سایر قسمت های چشم (قرنیه و غشای ملتحمه) نقش دارد.
علاوه بر ویتامین A، ویتامین C موجود در زردآلو به محافظت در برابر آب مروارید کمک می کند و پیشرفت دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن و کاهش حدت بینایی را کاهش می دهد. به علاوه، مشخصات آنتی اکسیدانی آنها، به محافظت در برابر بیماری های مزمن چشم کمک می کند.
زردآلو منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C، ویتامین A و بتا کاروتن است. همچنین سرشار از ترکیبات فنولیاست، نوع دیگری از آنتی اکسیدان که با نرخ کمتر سرطان و بیماری های قلبی عروقی مرتبط می شود.
آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن رادیکال های آزاد که باعث استرس اکسیداتیو در بدن ما می شوند کمک می کنند. ما میتوانیم در معرض رادیکالهای آزاد از منابع مختلفی از جمله دود سیگار، آلودگی هوا، نور خورشید و حتی ورزش باشیم. استرس اکسیداتیو نیز با بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی،دیابت،آلزایمر،پارکینسون و برخی بیماری های چشمی مرتبط است.
منبع: بهداشت نیوز