به گزارش سایت خبری پرسون، کووید ـ ۱۹ و زیرسویههای آن حدود ۳ سال جهان را با مخوفترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسانها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.
اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کردهاند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سالها پس از بهبودی هم درگیر خود میکند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماریها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر میگیرد.
کرونا عوارض کوتاهمدت و بلندمت دارد و میتواند به اندامهای حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.
آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانههای متقنی از ارتباط بیماریهای روانی با کرونا دست یافتهاند و تاکید میکنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.
در اینفوگرافیک زیر شایعترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده میکنید:
منبع: همشهری آنلاین