دلایل لجبازی همسر در زندگی + پیامد و راه حل آن

لجبازی زن و شوهر در زندگی مشترک می تواند پیامدها و اثرات منفی داشته باشد یا حتی منجر به جدایی زوجین شود بنابراین طرز برخورد با همسر لجباز را بدانید تا از عواقب آن جلوگیری کنید.


تصویر دلایل لجبازی همسر در زندگی + پیامد و راه حل آن

به گزارش سایت خبری پرسون، لجبازی نوعی رفتار مقابله است که در آن شخص برای نشان دادن قدرت و دفاع از خود بروز می دهد و در واقع به فرد مورد نظر نشان می دهد که قادر به کنترل و شکست شخص لجباز نمی باشد. فرد لجباز روی نظرات و عقاید خود پافشاری می کند و با نظرات دیگران گاه آگاهانه و گاه ناآگاهانه مخالفت می کند.

به طور مثال اگر به فرزند دانش آموز خود بگوئید که درس بخواند، اما او خسته باشد شاید بدون اعتنا به صحبت شما شغول بازی شود. این کار مصداق لجبازی است یعنی شما نمی توانید او را مجبور به انجام کاری کرده و او را کنترل نمائید. لجبازی در زندگی مشترک، آن را با مشکل مواجه می کند و حتی ممکن است که زندگی زناشویی را به بن بست نیز بکشاند.

لجبازی در زندگی زناشویی همان جنگ قدرت ها است که هر کدام از زوج ها قصد به کرسی نشاندن حرف خود را دارند. بنابراین چنانچه در بخش میخوانید می توان گفت که یکی از علل شایع مراجعین به دادگاههای خانواده، لجبازی است که در نهایت منجر به جدایی زن و شوهرها می شود.

اغلب در زوج هایی که شناخت کافی از یکدیگر را ندارند و علاوه براین از نظر خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و تحصیلات با هم اختلاف دارند، لجبازی بیشتر مشاهده می شود. به طور کلی لجبازی نوعی رفتار نامطلوب است که به روشهای مختلف خود را نشان می دهد مانند گریه کردن، فریاد کشیدن، آسیب رساندن به دیگران،ناسزاگفتن، شکستن وسایل و موارد دیگر.

لجبازی با همسر

روشهای تشخیص افراد لجباز

خصوصیات و نشانه های لجبازی همسرتان را بشناسید تا بهتر با آن ها مقابله کنید.

بی قانونی:

این شخص کوچکترین اعتنایی به قوانین نمی کند. فرد لجباز برای خود قوانین مشخص دارد و هرجا که به نفع خودش باشد قانون را اجرا می نماید.

زودرنج و حساس:

شخص لجباز از دیگران توقع بیش از اندازه دارد، اما در برابر سخنان دیگران خود را مسئول نمی داند.

کمبود اعتماد به نفس:

در افراد لجباز می توان به وضوح کمبود اعتماد به نفس و عدم خودباوری مثبت و پذیرفتن خود واقعی را یافت.با این وجود او این واقعیت را نمی پذیرد.

عصبانت سریع:

شخص لجباز با کوچکترین مخالفتی که در برابر خواسته هایش می بیند، شروع به ناراحتی و عصبانیت کرده و ناسازگار می شود.

خصوصیات افراد لجباز

اهل داد و قال:

انسان لجباز عادت به شلوغ کاری زیاد دارد و کینه توزی خود را به همه نشان می دهد.

فرافکنی:

فرد لجباز ، شخص دیگر را متهم به لجبازی می کندبه طور مثال می گوید:«تو لجبازی می کنی» و یا «تو مرا به لجبازی وادار می کنی» و ...

ارتباطات اجتماعی ضعیف:

او در اغلب موارد تنها است و توانایی برقراری ارتباط اجتماعی مناسب را ندارد.این شخص افسرده و مضطرب است و افکار پریشانی دارد.

دلیل تراشی:

افراد لجباز برای تصمیمات خود بهانه های عجیب و غریب آورده و اشتباهات خود را به گردن دیگران می اندازد.

همسر لجباز

پیامدهای مخرب لجبازی در زندگی زناشویی

در اغلب خانواده ها این اتفاق پیش می آید که هر فردی مانند یک کودک رفتارهای بچه گانیی از خود بروز دهد. بحث این نیست که کسی نباید در زندگی زناشویی لجبازی کند یا اگر کسی لجبازی کرد، دیگر باید قید آن رابطه را زد؛ بلکه صحبت درباره مواقعی است که زوج ها هر دو لجبازی کرده و برای اصلاح رفتار خود هیچ تلاشی نکنند. در این وضعیت اختلاف و دعوای زن و شوهرها شدت می گیرد و زندگی مشترک را به مرز نابودی می کشاند.

در این میان اگر فرزندی هم وجود داشته باشد با لجبازی های والدین آسیب زیادی خواهد دید. این فرزندان معمولا به نوعی اضطراب مبتلا می شوند. والدین لجباز، اختلافات خود را مانند میدان جنگی می بینند که هرکاری برای پیروزی خود انجام می دهند.

این افراد با لجبازی خود، بحث را ادامه داده و حاضر به قبول اشتباهات خودنیستند و در برابر هر حرفی، جواب داده و مقابل هر عملی رفتاری از خود بروز می دهند.

یکی از آثار منفی لجبازی، اختلافات زن و شوهرها است که به سلامت روانی خانواده آسیب می رساند. فرد لجباز قدرت تصمیم گیری و استقلال فکری مناسبی ندارد و حاضر به کنار گذاشتن افکار غیرمنطقی خود نمی باشد.

این شخص احترامی برای عقاید دیگران قائل نیست و تنها خواسته های خودش مهم است.این افراد توانایی یافتن راه حل مناسب را ندارند و حاضر به کنار گذاشتن افمار غیر منطقی خود نیستند.

عواقب لجبازی

علل و عوامل لجبازی همسر در زندگی مشترک

موارد زیر دلایل و عوامل موثر در لجبازی همسرتان هستند:

انتقام جویی

یک دندگی و لجبازی نوعی واکنش به رابطه است. در شرایطی که زن و شوهر از نحوه برخورد و عملکرد دیگری راضی نباشد، دچار کمبود محبت از سوی او شود و یا بی محلی ببیند به شکل طبیعی درصدد انتقام بر می آید.

در واقع لجبازی نوعی انتقام جویی است که شخص صدا اعتراض خود را توسط آن به گوش فرد دیگر می رساند. شخصی که در سالهای اولیه زندگی مشترک، از همسر خود محبت و مهربانی کافی ببیند، قطعا در دوره میانسالی و اچس از ازدواج فرزندان تنهایی را تجربه نخواهد کرد.

تحقیر و سرزنش

به طور یقین نوع رفتار ما با همسرمان، زمینه ساز تشکیل سخصیت خودمان است. زمانی که زوج ها به طور غیر منطقی خواسته یا ناخواسته یکدیگر را تحقیر می نمایند بذر لج بازی را در قلب هم کاشته و آینده ناآرامی را برای خود و فرزندنشان فراهم می نمایند. زن و شوهر هرگز نباید یکدیگر با الفاظ بد صدا کنندیا در حضور فرزندان یکدیگر را مورد تمسخر قرار دهند.

عوارض لجبازی با همسر

خود بزرگ بینی

یکی از دلایل لجبازی، تکبر، برتر بینی و غرور نابه جا است. این عوامل در زندگی مشترک زمینه ساز یک دندگی آنها را فراهم می کند. زن یا مردخود را برتر از دیگری دیده و حاضر به پذیرفتن حرف دیگری نمی باشد. تکبر از نظر قرآن هم موجب لجبازی می شود.

اگر فرد تربیت صحیحی از نظر اخلاقی نداشته باشد در مرحله ای از رشد مادی در زندگی دچار آفت خوبزرگ بینی خواهد شد. مثلا شخصی که به جایگاه مناسبی در اجتماع برسد و یا ثروت هنگفتی بدست آورد ممکن است شریک سال های زندگی خود را فاقد جذابیت ببیند.

رفتار منفی

لجاجت در زندگی مشترک به دلایل مختلفی ایجاد می شود. یکی از این دلایل رفتار نادرست زن یا شوهر است که موجب حساسیت فرد دیگر می شود. در صورتی که این رفتارهای همیشگی شوند به تدریج حس تنفر در همسر ایجاد می شود و او را تبدیل به فرد لجباز می کند.

لجاجت در زندگی مشترک

سرزنش بی دلیل

سرزنش کردن یکی از عوامل ناسازگاری در روابط زنا و شوهر ها است که منجر به لجبازی می شود. در صورت تداوم این رفتار، پایه های زندگی مشترک سست می شود. شخصیت فردی که مدام مورد سرزنش قرار می گیرد به مرور تخریب شده و توانایی مدیریت صحیح را از دست می دهد.

همچنین تعداد اشتباهات او روز به روز بیشتر می شودو زمانی که هنر همسرداری و مدیریت زندگی از او سلب شود، لجبازی در او تقویت خواهد شد. امام علی علیه السلام می فرماید:«الافراط فی الماامه یشب میزان اللجاجه»؛ زیاده روی و تکرار بی جای سرزنش آتش لجاجت را قوی تر و برافروخته تر می کند.

برترین مدل اصلاح رفتار همسر، تذکر سازنده و منطقی توام با مهربانی و دلسوزی است. سرزنش کردن یکی از بزرگترین گناهان در اسلام است نه تنها موجب اصلاح رفتار نمی شود بلکه پیامدهای منفی زیادی در پی خواهد داشت.

سرزنش همسر

جهل و اطلاعات کم

یکی از دلایل لجبازی در زندگی مشترک، نادانی و عدم اطلاعات کافی درباره ی پیامدهای مادی و معنوی لج بازی و یک دندگی است. افرادی که به پیامدهای لجبازی در زندگی زناشویی آگاه هستند، اصراری برای ادامه این رفتار کودکانه ندارند.

پیامبر اکرم(ص) درباره این موضوع می فرمایند:«ایاک و اللجاجه فان اولها جهل و آخرها ندامه»؛ از یک دندگی پرهیز کنید؛ زیرا آغاز این کار نادانی و پایان آن پشیمانی است.

بهترین روش برخورد با لجبازی همسر در زندگی مشترک

هنگام شروع لجبازی همسرتان بهتر است به نکات و راهکارهای عنوان شده در ادامه ی این بخش رجوع کنید:

لجبازی را با لجبازی پاسخ ندهید

باید توجه داشته باشید که لجبازی در زندگی مشترک نه تنها رابطه را بدتر می کند بلکه با ایجاد تعارضات به هر دو نفر آسیب می رساند. بهتر است اصول ارتباط موثر با همسرتان را یاد بگیرید.

درمان لجبازی همسر

سکوت کردن

بهترین و موثرترین رفتار، سکوت است؛ بنابراین سعی در کنترل خود داشته باشید.چرا که پرخاشگری شما لجبازی او را بیش از قبل می کند. در زمان مناسب علل لجبازی او را بررسی کرده و آنها را رفع نمائید..

درک کمبود اعتماد به نفس او

عدم خودباوری و کمبود اعتماد به نفس یکی از مهمترین دلایل لجبازی می باشد. معمولا افرادی لجباز هستند که از کمبود اعتماد به نفس رنج می برند و با لجبازی سعی در نشان دادن اقتدار خود می کنند. بنابراین برای حفظ آرامش زندگی مشترک خود، به همسرتان در شناخت و باور شخصیت اش کمک کنید و راههای افزایش اعتماد به نفس همسر را شناسایی و به کار برید.

شما هم مقصرید

همیشه همسرتان مقصر نیست بلکه گاه رفتار اشتباه شما موجب لجبازی همسرتان می شود. در اکثر مواقع لحن نادرست و اشتباه شما، همسرتان را وادار به لجبازی می کند. رفتار صحیح در بروز اختلاف و دعوا، در جلوگیری از لجبازی همسرتان موثر است.

رفتار با همسر لجباز

چند راهکار ساده برای رفع لجبازی همسر

  1. مهارت های گفتگوی خود را تقویت کنید ؛ از روش مناسب که به لجبازی نرسد استفاده کنید.
  2. تا زمانی که شرایط همسرتان متعادل نشود، راجع به موضوعی که موجب لجبازی او شده است صحبت نکنید.
  3. از کلمات مثبت و لحن آرامبخش استفاده کنید.
  4. ویژگی های منفی رفتار همسرتان را در زمان مناسب به او بگوئید.
  5. سعی کنید در صحبت کردن خود لطافت و مهربانی را نشان دهیدو صحبت های خود را با "تو" آغاز نکنید. بهتر است جملات خود را با کلمه "من" یا "ما" شروع کنید. زیرا در غیر اینصورت حس مقصر بودن یا سرزنش کردن در او افزایش پیدا کند.
  6. روش مناسب انتقاد کردن را بیاموزید و اینکه چطور می توان ویژگی های منفی همسرتان را به او بگوئید تا آنها را اصلاح کند.
  7. تا حد ممکن با او مدارا کنید تا رفتار خود را تغییر دهد.
  8. هرگز از کلمات کنایه آمیز استفاده نکنید زیرا لجبازی او را شدیدتر خواهد کرد.
  9. اگر همسرتان هنگام لجبازی زمان زیادی را به بحث و حرف زدن می پردازد، صبوری کنید و این اجازه را به او بدهید تا خود را از یجان تخلیه کند و صحبت هایش تمام شود.
  10. هرگز هنگام لجبازی همسرتان، سعی در قانع کردن او نداشته باشید و با او بحث نکنید.
  11. از ویژگی های مثبت همسرتان تعریف کنید تا اعتماد به نفس او افزایش پیدا کند.
  12. او را دعوت به آرامش کنید.

منبع: نمناک

611371

سازمان آگهی های پرسون