به گزارش سایت خبری پرسون، کتلت تبریزی هم مثل همه کتلتها تقریبا با مواد مشابهی تهیه میشود، اما اندک تفاوتی دارد که در ادامه بررسی میکنیم.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
- لپه ۱۵۰ گرم
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- تخم مرغ ۱ عدد
- نمک، فلفل و ادویه مناسب به مقدار لازم
طرز تهیه کتلت تبریزی:
۱. آماده کردن لپه
اولین مرحله از طرز تهیه کتلت تبریزی درست مثل طرز تهیه کتلت ساده این است که لپه را بعد از شستن در مقداری آب بریزید و بگذارید حداقل به مدت ۲ ساعت بماند تا خوب خیس بخورد. سپس آب آن را دور بریزید و در قابلمه مناسب با یک تا یکونیم لیوان آب بپزید. (لپه معمولا بعد از ۲۰ دقیقه میپزد، اما اگر خوب نپخت هم نگران نباشید، چون قرار است کاملا له شود) در نهایت آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید.
۲. مخلوط کردن مواد
در این مرحله از تهیه کتلت تبریزی نوبت آن است که پیاز را رنده کنید و آب اضافه آن را بگیرد. بعد پیاز را به گوشت چرخکرده اضافه کنید و خوب با دست هم بزنید. در نهایت لپه را یا در چرخ گوشت بریزید یا با گوشتکوب کاملا له کنید. بعد که لپه خوب له شد، آن را به ترکیب پیاز و گوشت چرخکرده اضافه کنید؛ نمک، فلفل و ادویه مدنظرتان را داخل مخلوط بریزید و خوب با دست ورز دهید تا مواد کاملا به خورد هم بروند و در نهایت تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
۳. سرخ کردن کتلتها
اکنون نوبت آن رسیده که در یک ماهیتابه مناسب مقداری روغن بریزید و اجازه دهید خوب داغ شود. بعد با دستتان به مقدار یک تخم مرغ از مواد بردارید و به شکل گرد یا بیضی درآورید و در ماهیتابه که روغنش خوب داغ شده بگذارید تا سرخ شود. هر دو طرف کتلت را خوب سرخ کنید و این کار را تا اتمام تمام مایه کتلت انجام دهید. کتلت تبریزی شما آماده است. میتوانید آن را با گوجه، سبزی خوردن و ماست بخورید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه کتلت
تهیه کتلت کار سادهای است فقط کمی حوصله میخواهد و رعایت نکات و فوتوفنهای خاص برای تهیه هر چه بهتر آن.
طرز تهیه کتلت تبریزی به روایتهای مختلف
در مورد اصالت غذاهایی مثل کتلت تبریزی روایت موثقی نیست؛ بنابراین یکی از روشهای پختن کتلت تبریزی همان است که بالا مرور کردیم و یکی دیگر از روشها مثل باقی دیگر کتلتهاست یعنی از ترکیب گوشت چرخ کرده و سیب زمینی پخته تهیه میشود، با این تفاوت که در آن از ادویههای خاصی استفاده میشود. ادویههای تهیه کتلت تبریزی به این روش شامل سماق، گرد غوره، ادویه کاری در کنار آرد نخودچی است که البته یک سبزی معطر مثل جعفری یا ریحان هم استفاده میشود.
افزایش انسجام مواد کتلت و وا نرفتن کتلت
اگر کتلتتان انسجام کافی نداشت میتوانید مقداری پودر نان، آرد نخودچی یا پودر سوخاری هم اضافه کنید. برای آن که کتلت وا نرود حتما بعد از رنده کردن پیاز، آب آن را بگیرید. اگر هم دوست دارید کتلت تردتری داشته باشید بهتر است در صورت استفاده از سیب زمینی آن را نپزید و به شکل خام رنده کنید.
منبع: کتاب کاله