به گزارش سایت خبری پرسون، منصور رضایی، در خصوص تأثیر تخم مرغ بر سلامتی و فواید آن اظهار کرد: مطالب علمی در کتب مختلف داریم که میگوید؛ بهترین پروتئین موجود در طبیعت از نظر آمینواسیدهای نزدیک به بدن انسان تخم مرغ است، هیچ پروتئینی در طبیعت به اندازه تخم مرغ به آمینواسیدها و پروتئینهای موجود در بدن انسان نزدیک نیست و بسیار شبیه آن است، به زبان ساده در تخم مرغ تمام نیازهای موجود بدن وجود دارد.
وی ادامه داد: در تخم مرغ دو نقطه ضعف وجود دارد، یکی ویتامین C و دیگری آهن است، برای همین تخم مرغ را خالی نمیخورند و در کنار آن مواد غذایی مانند نان و سبزی و گوجه میگذارند تا ویتامین C و آهن مورد نیاز بدن که در تخم مرغ نیست با این ترکیبها فراهم میشود و آن را کامل کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: خیلی مهم است که ماده غذایی داشته باشیم که از نظر فیزیکی، فرهنگی و اقتصادی در دسترس باشد، این ماده غذایی برای تمام گروهها از جمله کودکان، دانشآموزان، دانشجوها و سالمندان در دسترس و مفید است.
وی در خصوص کلسترول موجود در تخم مرغ گفت: هر عدد تخم مرغ ۲۱۳ میلی گرم کلسترول دارد و باور غلطی در سالهای گذشته وجود داشت که این کلسترول عامل بیماریهای قلبی و عروقی بوده، البته در چند دهه اخیر این نظریه رد شده است، چرا که کلسترول تخم مرغ ارتباطی با کلسترول بدن ندارد و به میزانی این ماده برای انسان حیاطی است، این کلسترول جزو غشای سلولهای بدن میشود و اگر نباشد غشای سلول آن انعطافپذیری دیواره را ندارد.
رضایی افزود: امروزه در تمام مراکز علمی میگویند که کلسترول تخم مرغ ارتباطی با بیماریهای قلبی و عروقی ندارد و آن چیزی که باید از آن ترسید، سیگار است چراکه باعث اکسید شدن کلسترول بد و حرکت آن در خون و خراشیدگی عروق میشود و این شروع بیماریهای قلبی و عروقی است.
مراقب باکتری سالمونلا در تخم مرغ باشید
وی درباره توصیه مصرف تخم مرغ گفت: امروزه میگویند خوردن یک تخم مرغ کم است، تخم مرغ غذایی است که جنین جوجه از آن استفاده میکند تا از تخم خارج شود، در نتیجه تمام نیازهای آن به ویژه از نظر پروتئین و آمینواسیدها که خیلی به آن نیاز داریم، تکمیل است، پروتئین با کیفیت و مواد مغذی زیادی در تخممرغ وجود دارد، لذا به مصرف تخم مرغ در جوامع تاکید میشود.
متخصص تغذیه در خصوص اهمیت قرار گرفتن تخم مرغ در رژیم غذایی افراد اظهار کرد: مصرف تخم مرغ برای تمام گروهها توصیه میشود، چرا که این ماده پروتئینی قابل هضم است، برخلاف گوشت قرمز که هضم آن خیلی سخت اتفاق میافتد، پروتئین تخم مرغ اگر خوب خورده شود، هضم آن آسان است.
وی درباره مضرات مصرف بیش از حد تخم مرغ و بیماریهایی که ایجاد میکند، گفت: در علم تغذیه هیچ چیزی بد نیست، بلکه افراط بد است، در هر غذایی که افراط شود در دستگاه گوارش جایی برای سایر گروههای مواد غذایی نمیماند که مصرف تخم مرغ نیز از این قاعده مستثنی نیست.
رضایی ادامه داد: افرادی داریم که به پروتئین تخم مرغ حساس هستند مانند نوزادها و کودکان که تا یک سالگی دادن سفیده تخم مرغ به آنها ممنوع است، چراکه ماده آلرژیک و خطرناکی است، تخم مرغ باید به صورت کامل پخته شود و تفاوتی ندارد که سرخ کرده یا آب پز باشد، چرا که خوردن خام یا نیم پز تخم مرغ باعث ایجاد مشکل در سیستم ویتامین بیوتین میشود، همچنین ممکن است آلوده به باکتری سالمونلا باشد که این میکروب میتواند باعث ایجاد بیماریهای عفونی شود و برای جلوگیری از این موارد باید تخم مرغ پخته شود.
وی افزود: تمام نیازهایی که برای اعصاب، روان و جسم لازم داریم در مواد مغذی تخم مرغ گنجانده شده است، تخم مرغ بهترین غذا برای کودکان در سنین رشد است، تخم مرغ به تنهایی برای انسان به ویژه از نظر ترکیباتی مانند کولین و لوتین مفید است، سالمندانی که میخواهند چشمهای سالمی داشته باشند به لوتین نیاز دارند و این لوتین در تخم مرغ وجود دارد.
منبع: ایمنا