به گزارش سایت خبری پرسون، یکی از لذتهای کوچک دنیا فرورفتن در یک حوله نرم تمیز پس از حمام است. میتوان گفت هیچ حسی بهتر از احساس تازگی پس از بیرون آمدن از حمام و پیچیدن یک حوله خوشبو و تمیز به خود نیست. اما با وجود مشغلههای زندگی امروزی داشتن حولههای تمیز که بوی تازگی میدهند، اغلب مسالهای چالش برانگیز است.
۱- شستشوی منظم
یکی از سادهترین راهها برای جلوگیری از ایجاد بوی بد در حولهها رعایت روال شستشوی آنها است. شستشوی منظم حولهها برای تازه نگه داشتن بوی آنها ضروری است. پس از سه تا چهار بار استفاده، حتما حولههای خود را بشویید. اگر از ماشین لباسشویی برای شستشوی حوله استفاده میکنید، لباسهای دیگر را همراه با حولهها درون ماشین لباسشویی نیندازید.
۲- خشک کردن صحیح
از هوای بیرون برای خشک کردن حولهها استفاده کنید. حولههایی که در برابر نورخورشید خشک میشوند، بوی تازگی بیشتری نسبت به حولههای خشک شده در فضای بسته دارند. علاوه بر این، اشعه ماوراء بنفش خورشید، باکتریها و میکروبهایی را که میتوانند باعث ایجاد بو شوند، از بین میبرد.. پیش از جمع کردن حولهها از روی بند رخت، از خشک شدن کامل آنها مطمئن شوید. زیرا رطوبت اصلیترین چیزی است که باعث ایجاد کپک زدگی و بوی بد میشود. اگر برای خشک کردن حولههای خود به فضای باز دسترسی ندارید، میتوانید یک دستگاه حوله خشک کن برای حمام خود خریداری کنید.
۳- استفاده از سرکه یا جوش شیرین برای شستشو
برای تمیز کردن حولههای کپک زده و بدبو از سرکه یا جوش شیرین کمک بگیرید. نصف فنجان سرکه سفید را در هنگام آبکشی حولهها به ماشین لباسشویی اضافه کنید. این ماده به نرم شدن حولههایی که بعد از شستشو سفت میشوند، کمک میکند، همچنین به عنوان یک خوشبو کننده طبیعی نیز عمل میکند. نگران نباشید! حوله شما پس از شستشو بوی سرکه نخواهد گرفت. میتوانید برای خنثی کردن بوی حولهها و نرم کردن آنها از جوش شیرین نیز کمک بگیرید. از استفاده از نرم کنندههای پارچه برای نرم کردن روی حولهها خودداری کنید. زیرا ممکن است منجر به بو گرفتن حوله شوند. به جای آن از ورقهای خشک کن پارچه بدون عطر استفاده کنید.
۴- پر نکردن ماشین لباسشویی
در هنگام شستشوی حوله ها، ماشین لباسشویی را تا حداکثر ظرفیت پر نکنید. همیشه حولهها را با حجم کم بشویید و خشک کنید. در صورت پر بودن دیگ ماشین لباسشویی مواد شوینده به طور مساوی بین حولهها توزیع نمیشود، زیرا فضای کافی برای حرکت حولههای شما در طول چرخه شستشو وجود ندارد. علاوه بر این، شستشوی حولهها در دمای مناسب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. حولهها را در دمای ۱۴۰ درجه فارنهایت بشویید، زیرا باکتریها و میکروبهای ایجاد کننده بوی بد در این دما از بین خواهند رفت. اگر دمای آب بیشتر از ۱۴۰ درجه فارنهایت باشد، ممکن است به الیاف حوله آسیب برسد و حالت کرکی و نرمی خود را از دست بدهد.
۵- استفاده از خوشبو کننده طبیعی
همان طور که پیشتر گفته شد، در هنگام شستشوی حوله از نرمکننده استفاده نکنید. اگر میخواهید حولههای شما عطر و بوی تازگی به خود بگیرند، میتوانید با اضافه کردن چند قطره روغن طبیعی مانند روغن درخت چای یا اکالیپتوس در طول چرخه خشک کن به ماشین لباسشویی، علاوه بر تازگی، رایحهای دلنشین به حولههای خود ببخشید. اضافه کردن چند قطره روغن اسطوخودوس به حوله در حین خشک کردن نه تنها به طور طبیعی باکتریهای ایجادکننده بو را از بین میبرد، بلکه به خوشبو کردن آن نیز کمک میکند.
۶- نگهداری صحیح
در نهایت شما باید همیشه حولههای خود را در مکان مناسبی نگهداری کنید. حتی اگر حولههای شما تمیز باشند، اگر در انبار لباسهای خشک و بدون هوا نگهداری شوند، باز هم بوی بد به خود میگیرند. باکتریها در مناطق مرطوب با جریان هوای ضعیف رشد میکنند. حولهها را آویزان کنید تا جریان هوای کافی برای جلوگیری از بوگرفتن آنها وجود داشته باشد. اگر میخواهید حولهها را در کمد یا کشو نگهداری کنید، یک قسمت را فقط برای حولهها در نظر بگیرید و فضای کافی برای آنها ایجاد کنید تا هوا بخوبی در آنجا جریان داشته باشد. میتوانید با قرار دادن چند تکه اسطوخودوس، رزماری یا نعناع خشک شده در کمد یا کشو علاوه بر جلوگیری از بو گرفتن حولهها به خوشبو شدن آنها نیز کمک کنید.
منبع: فرارو