به گزارش سایت خبری پرسون، روابط عاطفی جدید، مهیج، کنجکاوی برانگیز و پرشورند. ما فقط با شریک عاطفی جدیدمان خوش میگذرانیم و بدون تجزیه و تحلیل رفتار یکدیگر، سعی میکنیم او را بهتر بشناسیم. با این حال، علیرغم شوق تان برای یکک عشق جدید، بسیار مهم است که به آنچه در دوران به اصطلاح «ماه عسل» رابطه رخ میدهد دقت کنید، چرا که میتواند شنگ بنای خوبی برای یک داشتن یک رابطهی بلند مدت باشد.
در ادامه از اشتباهات اولیهای خواهیم گفت که در آینده به شکست رابطه عاطفی تان منجر خواهد شد.
۱- زندگی شخصی تان را کنار گذاشته اید
در ابتدای رابطه، دل مان میخواهد هر لحظه از زمان بیداری مان را با شریک عاطفی جدیدمان بگذرانیم. به همین دلیل ارتباط با خانواده و دوستان مان را قطع میکنیم تا همیشه برای شریک عاطفی مان در دسترس باشیم.
اشکالش چیست؟ این امر میتواند با قطع رابطه با خانواده و دوستان آغاز شود و به تغییر شغل، نقل مکان به شهر یا کشوری دیگر یا از دست دادن ارتباط با عزیزان خود تسری پیدا کند. در اینصورت، شریک عاطفی تان ممکن است علاقه اش را به شما از دست دهد، به این خاطر که شما صرفاً به سایهای از خودتان بدل شده اید.
چطور حلش کنیم؟ به خاطر داشته باشید که هر رابطهی سالمی درجاتی از مستقل بودن را دارد، بنابراین سعی کنید وقت آزادتان را بر اساس اصل ۲۰-۳۰-۵۰ جدا کنید، به این معنا که ۵۰ درصد از وقت تان را با شریک عاطفی تان بگذرانید، ۳۰ درصدش را با دوستان و خانواده تان و ۲۰ درصدش را با خودتان و به تنهایی.
۲- رفتارهای بد را تحمل میکنید
بی احترامی به فضای شخصی شما، داشتن شوخیهای بی ملاحظه، تهدید به تمام کردن رابطه، داشتن پیشنهادهایی برای تغییر ظاهرتان، دادن لقبهای تمسخرآمیز به شما، پرخاشگری، تأخیرهای همیشگی، کنار نگذاشتن تلفن همراه در مدت قرار، بی توجهی به بی میلی شما برای انجام یک کار و…. بسیاری از افراد این نشانههای هشداردهنده را دست کم میگیرند، چون برخی جنبههای دیگر رابطه شان خوب به نظر میرسد.
اشکالش چیست؟ اگر نشانههای هشدار دهندهی یک رابطهی سمی را برای مدتی طولانی نادیده بگیرید، ممکن است یک روز متوجه شوید که زمان و انرژی خود را بر روی کسی سرمایه گذاری کرده اید که سالها با شما بدرفتاری کرده است.
چطور حلش کنید؟ طلبکارانه رفتار نکنید، صرفاً انتظارات تان را مؤدبانه مطرح کنید، مثلاً اینکه: «من نمیتوانیم تأخیر را تحمل کنم» یا «دوست دارم در قرارهایمان فقط خودم و خودت باشیم». اگر این روش نتیجه نداد، فوراً رابطه را ترک کنید و دیگر نیز بازنگردید.
۳- تجربیات قبلی تان را رها نمیکنید
بعضی چیزها بهتر است در گذشته بمانند، از جمله شرکای عاطفی قبلی، مقایسه شریک عاطفی جدید خود با آنها و عادتهای قدیمی تان که مربوط به روابط قبلی تان بودند.
اشکالش چیست؟ اشارهی زیاد به شریک عاطفی قبلی خود میتواند برای شریک عاطفی جدیدتان واقعاً آزاردهنده باشد. ممکن است شریک عاطفی تان شروع به مقایسهی خودش با شرمای عاطفی قبلی شما کند که این امر رابطهی شما را نابود خواهد کرد. به علاوه، وقتس دائماً شریک عاطفی تان را از روی کسانی که پیش از او بودند مورد قضاوت قرار میدهید، استانداردهای بالا و دست نیافتنیای ایجاد میکنید.
راه حلش چیست؟ روابط عاطفی قبلی شما از این جهت مهم اند که در شکل گیری شخصی که امروز هستید نقش داشتند و میتوانند کمک کنند متوجه شوید چه ویژگیهایی در یک شخص برای شما ارزشمند است. اما باید این اصل طلایی را به خاطر داشته باشید: تاز مانی که از رابطهی قعلی ات راضی هستی، هرگز دربارهی شرکای عاطفی قبلی ات صحیت نکن.
۴- با یکدیگر صحبت نمیکنید
«اگر شریک عاطفی ام واقعاً مرا دوست داشت، میدانست که چه چیزی لازم دارم و آن را به من داد.» بسیاری تصور میکنند شریک عاطفی آنها میتواند ذهن شان را بخواند. اما اینگونه نیست و همین امر یکی از جدیترین اشتباهاتی است که افراد در رابطه عاطفی مرتکب میشوند.
اشکالش چیست؟ همچون خودداری از مشاجره، عدم گفتگو هم ممکن است طرفین رابطه را سردرگم و دچار سوء تفاهم کند؛ و هر حس منفی حل نشدهای به مرور زمان تبدیل به دلخوری خواهد شد.
راه حلش چیست؟ در ابتدا ممکن است صحبت دربارهی خواستهها و گلههای خود ممکن است دشوار باشد، اما انجام این کار ضروری است. برای دوام داشتن یک رابطه باید با شریک عاطفی دربارهی چیزی که به دنبالش هستید، صادق باشید. فراموش نکنید که شما هم باید به حرفهای او گوش دهید. حالت ایده آل زمانی است که بتوانید میان صحبت کردن و شنیدن تعادل کاملی برقرار کنید.
۵- نگاه غیر واقع بینانهای به شریک عاطفی تان دارید
همهی ما انسان هستیم و گاهی مرتکب اشتباه میشویم. با این حال، برخی افراد در دوران به اصطلاح «ماه عسل» رابطهی خود این موضوع را فراموش میکنند، چون عینک خوش بینی هنوز از چشم شان ار نیفتاده و شریک عاطفی خود را بی عیب و نقص میدانند. اما همیشه بعداً به خاطرش هزینه میدهند.
اشکالش چیست؟ بت ساختن از شریک عاطفی خود تنها باعث ناامیدی شما در آینده خواهد شد، زمانی که میفهمید او هم تنها یک انسان است درست مانند خود شما.
اشکالش چیست؟ از داشتن انتطارات بزرگ و غیر واقع بینانه از شریک عاطفی خود پرهیز کنید. به جایش، توجه خود را به نحوهی رفتار او با دیگران معطوف کنید – با دوستان و خانواده اش، پیشخدمتهای کافهها و غیره. شریک عاطفی جدید شما هم احتمالاً مانند شما همان عینک خوش بینی را به چشم دارد، به همین دلیل، این امر میتواند شناختی از او به شما دهد.
۶- وانمود میکنید شخص دیگری هستید
ما همیشه دل مان میخواهد بهتر از چیزی که واقعاً هستیم به نظر برسیم، به همین دلیل تا جایی که بشود ویژگیهای نه چندان خوب مان را پنهان میکنیم، اما میدانیم که این امر نمیتواند تا ابد ادامه پیدا کند. به علاوه، ما فکر میکنیم که آن همه دروغ مصلحتی کوچکی که میگوییم هیچ تأثیری روی رابطه عاطفی مان نمیگذارد، به همین دلیل، صرفاً برای راضی کردن شریک عاطفی مان یا پرهیز از کشمکش، واقعیت را اندکی تغییر میدهیم. اما بعداً رفته رفته از خود میپرسیم چه اشتباهی مرتکب شده ایم.
اشکالش چیست؟ مخفی کاری از شریک عاطفی خود و دروغ گفتن به او از ابتدای رابطه تنها میتواند باعث شکل گیری دروغهای بزرگتر شود. اگر رابطهی جدیدتان بر پایهی دروغ باشد، به احتمال زیاد از هم فرو خواهد پاشید، چرا که ارتباط میان شما و شریک عاطفی تان بر پایهی دروغ شکل گرفته است.
راه حلش چیست؟ صداقت و اعتماد، احترام و درک متقابل، کلیدهای دستیابی به یک رابطه عاطفی سالم اند. لازم نیست دربارهی هر دقیقه از زندگی تان با شریک عاطفی خود صحبت کنید، اما نباید به عمد مسائل مهم را از او مخفی نگه دارید. تشخیص اینکه آیا موضوعی یک راز است که پیش خودتان نگه داشته اید یا امری که واقاً اهمیت چندانی ندارد دشوار نیست؛ اگر دیدید که به خاطر صحبت نکردن دربارهی آن احساس گناه میکنید، یعنی یک راز است که بهتر است با شریک عاطفی تان در میان بگذارید.
۷- سعی میکنید شریک عاطفی تان را کنترل کنید
تلاش برای کنترل کردن زندگی شریک عاطفی خود معمولاً نشان دهندهای این است که شما به شکل جدی با مشکل بی اعتمادی درگیر هستید. این امر شامل حسادت کردن و داشتن رفتارهای از سر حسادت، تلاش برای کنترل رفتار شریک عاطفی خود و چک کردن مداوم او میشود.
اشکالش چیست؟ اگر سعی کنید هر حرکت شریک عاطفی تان را کنترل یا درمورد آن اظهار نظر کنید، ممکن است احساس کند که میخواهید دنیایش را محدود کنید و چیزهایی که برایش مهم هستند را حذف کنید. در نتیجه، ممکن است او را از خود دور کنید.
راه حلش چیست؟ نباید وقت و بی وقت به شریک عاطفی تان پیام دهید تا ببینید که مشغول چه کاری است؛ و وقتی هم که بلافاصله پاسخ پیام تان را نمیدهد، پشت هم با او تماس نگیرید. شریک عاطفی تان یک فرد بالغ است و نباید با او مثل یک کودک رفتار کنید.
۸- تفاوتهای بزرگ تان را نادیده میگیرید
مشابه بودن ارزشهای اصلی طرفین رابطه اهمیت زیادی برای شکل گیری یک رابطه بادوام و سالم دارد. با این حال، اغلب افراد در دوران به اصطلاح «ماه عسل» رابطهی خود این موضوع را نادیده میگیرند و بعدها افسوسش را میخورند، چرا که مسائلی مانند دین، عقاید سیاسی، اصول اخلاقی، خانواده، دوستان، شغل و وضعیت مالی، شخصیت ما را شکل میدهند و نمیتوان در هیچ مرحلهای از رابطه عاطفی آنها را نادیده گرفت.
اشکالش چیست؟ گرچه سلیقهی موسیقایی مشابهی دارید و از وقت گذراندن باهم لذت میبرید، اما چیزهایی مانند این بیشتر مربوط به علائق هستند، نه طرز فکر ما دربارهی زندگی. شما دیر یا زود مجبور خواهید شد با ارزشهای شریک عاطفی تان رو به رو شوید. اگر تفاوتهای فاحشی میان ارزشهای اصلی خود و شریک عاطفی تان وجود داشته باشد، رابطهی شما خوب پیش نخواهد رفت.
راه حلش چیست؟ برای پیشگیری از ناامیدی در مراحل بعدی رابطه و هدر ندادن وقت خود برای یک رابطهی محکوم به شکست، وقت صرف کنید و پیش از جدیتر شدن رابطه تان، دربارهی این موضوع با شریک عاطفی تان صحبت کنید.
۹- زیاد از حد به شریک عاطفی تان میچسبید
وقتی رابطه عاطفی جدید شکل میگیرد، همیشه سعی میکنیم ارتباط قویای با شریک عاطفی خود بسازیم. به همین دلیل ممکن است به شریک عاطفی خود وابستگی زیادی پیدا کنیم و به او بچسبیم و دل مان بخواهد بیشتر وقت مان را صرفاً با او بگذرانیم.
اشکالش چیست؟ اگر به شریک عاطفی خود اجازه ندهید گاهی از شما فاصله بگیرد، این امر تنها باعث دور شما از یکدیگر میشود. ممکن است شریک عاطفی کم کم احساس کند که او را محدود میکنید، امری که ممکن است منجر به رفتارهای غیر منتظره از سوی او شود، از جمله رفتن به سراغ دیگران و حتی خیانت.
راه حلش چیست؟ همهی آدما نیاز دارند گاهی تنها باشند و شما باید این موضوع را درک کنید؛ بنابراین اگر واقعاً میخواهید که رابطه تان در بلند مدت خوب پیش رود، کماکان شخص بااعتماد به نفس و مستقلی باشید که قبل از آشنایی با شریک عاطفی تان بودید.
۱۰- رابطه تان را خیلی سریع پیش میبرید
روابط عاطفی جدید ممکن است با سرعت خیلی زیادی پیش بروند. در ابندا هر زمان که پیش شریک عاطفی جدیدتان هستید دل در دلتان نیست و بعدش نمیتوانید جلوی خیالبافی تان دربارهی آیندهی مشترک تان به عنوان یک زوج را بگیرید. اما اگر شروع کنید به تصور کردن فرزندان آینده تان و خانهای که در آن باهم تا ابد با خوشی زندگی خواهد کرد، باید فوراً دست بکشید.
اشکالش چیست؟ جدی کردن خیلی سریع رابطه، حتی اگر شریک عاطفی تان همان کسی به نظر برسد که همیشه به دنبالش بودید، میتواند فشار غیرضروری زیادی به رابطه عاطفی تازه شکل گرفتهی شما وارد کند و شریک عاطفی تان ممکن است دچار ترس شود. به علاوه، پیش رفتن سریع در رابطه میتواند باعث شود از آن همه چیزهای کوچکی که میتوانید در ابتدای رابطه از آنها لذت ببرید، غافل شوید.
راه حلش چیست؟ از گذراندن برخی مراحل رابطه خودداری نکنید. همهی آنها برای پیدا شناخت صحیح از یکدیگر لازم هستند. اولین قرار عاشقانه تان، اولین مشاجره تان، اولین سفرتان؛ از همهی فعالیتهای مشترک تان لذت ببرید و در عین حال، وجوه پنهان شخصیت شریک عاطفی تان را نیز کشف کنید.
منبع:روزیاتو