این دو کتاب بسترساز یک رویداد ملی شدند

«رهبر معظم انقلاب به بحث انتقال فرهنگ دوران دفاع مقدس و انقلاب به نسل و جامعه‌ی امروز اهتمام ویژه دارند. بنابراین این نوع کتاب‌های خاطرات که البته اگر بادقت روی آن کار شود، قطعاً می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.»

تصویر این دو کتاب بسترساز یک رویداد ملی شدند

به گزارش سایت خبری پرسون، همزمان با ۳۰ مردادماه روز جهانی مسجد مراسم رونمایی از دو تقریظ حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای بر کتاب‌های «سرباز روز نهم» و «اسم تو مصطفاست» در نخستین آیین ملی تکریم فعالان مساجد و پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، با محوریت مسجد مقدس جمکران، همراه با مساجد سراسر کشور برگزار خواهد شد.

شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده» از جوانان شهید مدافع حرمی است که مقام معظم رهبری در سال جاری چندین بار نام او را در سخنرانی‌هایشان آورده‌اند و از این شهید با عنوان «نمونه برجسته جوان ایرانی مسئولیت شناس» یاد کرده‌اند و از آنجایی که مقام معظم رهبری علاقه فراوانی به کتاب و کتابخوانی دارند، دو کتابی را که درباره زندگی این شهید به نگارش درآمده، خوانده‌اند و تقریظ نوشته‌اند.

رهبر معظم انقلاب به بحث انتقال فرهنگ دوران دفاع مقدس و انقلاب به نسل و جامعه‌ی امروز اهتمام ویژه دارند.به همین مناسبت به معرفی کتاب «سرباز روز نهم» می‌پردازیم. این اثر توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده و یک زندگینامه مفصل در مورد زوایای مختلف زندگی مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر انسانی است که بناست الگوی نسل امروز و فردا باشد.

این کتاب با مصاحبه‌های مفصل و دقیق با افراد مرتبط با مصطفی صدرزاده، به خوبی مخاطب را با مسیر شهید مصطفی صدرزاده شدنِ آشنا می‌کند. مصاحبه‌هایی با خانواده و فامیل و دوست، رفیق، هم‌مسجدی، هم‌پایگاهی و هم‌هیئتی تا هم‌رزمان جنگ در سوریه؛ در این کتاب مشخصه‌های زندگی، ‌به خصوص زندگی اجتماعی شهید صدرزاده، برجسته و جزئی ضروری از روند رشد معنوی شهید صدرزاده مطرح می‌شود.

سعید فخرزاده، مسئول واحد «تاریخ شفاهی» حوزه‌ی هنری پیرامون توجه مقام معظم رهبری به بحث کتاب معتقد است : «ما بر خلاف غرب که شاید برای ساختن گذشته و هویت خویش نیاز به تخیل داشته باشد، واقعیت‌های بسیاری داریم که اگر بتوانیم ظرفیت ادبیات را در جهت انتقال همین واقعیت‌های خودمان فعال کنیم، آن‌قدر توانایی و فرهنگ غنی داریم که اصلاً نیاز به استفاده از تخیل نداریم. این مهم ممیزه‌ اصلی ماست که داستان‌ها و حماسه‌های ما و نیز قهرمانان ما واقعی هستند.

به نظر من رهبر معظم انقلاب به بحث انتقال فرهنگ دوران دفاع مقدس و انقلاب به نسل و جامعه‌ی امروز اهتمام ویژه دارند. بنابراین این نوع کتاب‌های خاطرات که البته اگر بادقت روی آن کار شود، قطعاً می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. کتاب‌هایی که مورد اعتماد مخاطب و به جهت قدرت نگارش و بیان نیز قوی باشند، می‌توانند فضایی را برای مخاطب ترسیم کنند که بتواند ارتباط عاطفی با آن حادثه برقرار کند.»

کتاب «سرباز روز نهم»، قصد ورود به جزئیات خانوادگی را ندارد و می خواهد نگاه جامع‌تری به شخصیت شهید داشته تا جایی که ظرفیت الگوبرداری بیشتر و قوی‌تری داشته باشد.

اگرچه ما در برخی از روایت‌ها حرف‌ها و خاطرات تکراری می‌خوانیم، هر خاطره در بستر وقایعی که برای هر فرد رخ می‌دهد معنایی جدید می‌یابد؛ معنایی آغشته با رنج و ایثار که گویی متفاوت از رنج و ایثار سایر زنان است و خواندن آن همچون زخمی تازه است که از هر دهانی که می‌شنویم نامکرر است.

کتاب «اسم تو مصطفی است» از زاویه نگاه همسر یک مجاهد و رزمنده و بر محور محبت بین مصطفی و همسرش به نگارش درآمده، در حالی که کتاب «سرباز روز نهم»، قصد ورود به جزئیات خانوادگی را ندارد و می خواهد نگاه جامع‌تری به شخصیت شهید داشته تا جایی که ظرفیت الگوبرداری بیشتر و قوی‌تری داشته باشد.

«اهمیت حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس»، «تحلیل شخصیت رزمندگان اسلام در دفاع مقدس»، «زمان، شرایط و آثار مطالعه کتب دفاع مقدس»، «ویژگی‌ها و نقاط قوت آثار منتشره دفاع مقدس»، «منبع عظیم و گنجینه ارزشمند دفاع مقدس و آثار مکتوب مربوط به آن» و «تحسین نویسندگان و راویان و تشکر و تقدیر از آنان» بخشی از مواردی به شمار می‌آیند که در متن تقریظ‌های مقام معظم رهبری بر آثار مکتوب دفاع مقدس و ادبیات پایداری قابل توجه هستند.

منبع: ایسنا

507669