به گزارش سایت خبری پرسون به نقل از یورونیوز، دفتر آمار ملی بریتانیا با انتشار این دادهها تصریح کرده که کار از خانه میتواند مفیدتر و سازندهتر از رفتن به دفتر یا محل کار باشد.
این یافتهها نشان میدهد که حتی با شیوع فراگیر سویه جهش یافته اومیکرون در میان خانوادهها، عنصر مهم بهرهوری چندان تحت تاثیر کار کردن از خانه قرار نگرفته است.
در یکی از مهمترین بخشهای گزارش دفتر آمار ملی بریتانیا آمده است که اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۱ نخستین سه ماهه سال گذشته میلادی بود که در آن میزان تولید یا خروجی به ازای هر نیروی کار بالاتر از سطح قبل از همهگیری ویروس کرونا یعنی ۲.۳ درصد به ثبت رسید.
در ادامه این بخش از گزارش تصریح شده است که خروجی و بازدهی کار نیز در همین دوره زمانی به ازای هر ساعت کار بالاتر از میانگین سال ۲۰۱۹ بوده است.
این یافتهها نشان میدهد که حتی با شیوع فراگیر سویه جهش یافته اومیکرون در میان خانوادهها، عنصر مهم بهرهوری چندان تحت تاثیر کار کردن از خانه قرار نگرفته است.
نشریه کانادایی نشنال پست در مطلبی که به این گزارش اختصاص داده آنرا «نوعی تخمین و ارزیابی بر اساس تولید ناخالص داخلی بریتانیا و جدیدترین آمار بازار کار در این کشور» قملداد کرده و یادآور شده است که گزارش دفتر آمار ملی بریتانیا میتواند روشنگر برخی حقایق باشد اما صرفا بر اساس آن نمیتوان به یک نتیجهگیری نهایی رسید.
بارت فن آرخ، استاد مطالعات بهرهوری در دانشگاه منچستر در این خصوص به دیلی میل میگوید: «آنچه میتوانم بگویم تنها این نکته است که ما یاد گرفتهایم از خانه بهگونهای کار کنیم که از کاهش قابل توجه بهرهوری جلوگیری شود.»
شماری از محققان کانادایی نیز به بررسی بهرهوری در میان کارمندانی پرداختهاند که پس از همهگیری بیماری کووید۱۹ از کار در دفتر به دورکاری روی آوردند.
نتاج تحقیق این دسته از محققان کانادایی که ماه آوریل گذشته منتشر شد نشان میدهد که اغلب کارمندانی که به دورکاری شیفت کردند (حدود ۹۰ درصد از آنها) گفتهاند در خانه دست کم به اندازه قبل کارآمد هستند.
در این گزارش همچنین آمده بود: «بیش از نیمی از کارمندان (۵۸ درصد از آنها) گفتهاند که تقریباً همان میزان در هر ساعت کار میکنند که قبلا در دفتر انجام میدادند در حالی که تقریباً یک سوم کارمندان (۳۲ درصد از آنها) بر انجام میزان کار بیشتری در هر ساعت نسبت به قبل تاکید کردهاند.»
بر اساس این گزارش تنها ۱۰ درصد از کارمندانی که این تحقیق نزد آنها صورت گرفته گفته بودند که میزان کار کمتری در ساعت نسبت به قبل و زمانی که در دفتر یا محل کار بودهاند، انجام میدهند.
دورکاری به رغم آنکه بر اساس تحقیقات انجام شده در بریتانیا و کانادا سبب افزایش بهرهوری میشود اما به اعتقاد برخی کارشناسان ممکن است فرسودگی ناشی از کار و استرس و ناراحتیهای روحی را تشدید کند.
جانت کاندیدو، موسس و مدیر گروه مشاورهای کاندیدو در این خصوص میگوید: «فکر نمیکنم باید از شرکتها چنین انتظاری داشت که بگویند، اکنون میتوانید روزی ۱۰ ساعت در روز کار کنید، به نظرم آنها بیشتر انتظار بهرهوری دارند.»
تولید و بهرهوری در گزارش دفتر آمار ملی بریتانیا بر اساس ارزش افزوده ناخالصی اندازهگیری شده است که از برآورد حجم کالا و خدمات تولید شده برای مصرف نهایی در یک صنعت پس از تعدیل اثر تغییرات قیمتی به دست میآید.
منبع: فرارو