به گزارش سایت خبری پرسون، روند کاهش قیمت خودرو که از حدود دو ماه پیش آغاز شده بود، امروز (شنبه) نیز تداوم یافت. بررسی تغییرات قیمت خودروها در بازار آزاد نشان میدهد قیمتها در این بازار به طور میانگین حدود ۲ درصد کاهش داشته است. البته کاهش قیمت برای برخی خودروها به بیش از ۶ درصد هم رسیده است.
بازگشت قیمت پژوهای پرطرفدار به بهمن پارسال
هفته پیش بود که در ادامه روند نزولی قیمتها در بازار خودرو، قیمت دو محصول پرطرفدار ایران خودرو یعنی پژو ۲۰۶ و پژو پارس (معمولی) کانال قیمتی ۵۰۰ میلیونی را از دست داد و به کانال ۴۰۰ میلیونی سقوط کرد. امروز با تداوم کاهش قیمتها در بازار خودرو، قیمت این دو محصول پرطرفدار با کاهش تقریبا ۱۰ میلیونی، به حدود ۴۸۰ میلیون تومان سقوط کرد. بررسی تاریخچه قیمت این دو خودرو نشان میدهد این قیمت اولین بار در بهمن ۱۴۰۱ به ثبت رسید.
دیگر پژوی محبوب ایران خودرو اما امروز شدیدترین کاهش قیمت را در میان تمام محصولات این شرکت تجربه کرد. قیمت انواع پژو ۲۰۷ امروز با کاهش ۱۵ تا ۴۰ میلیونی مواجه شد که نشان دهنده ۲.۵ تا ۵ درصد افت قیمت در این محصولات تنها طی یک روز است. بر همین اساس قیمت ۲۰۷ دنده ای با حدود ۱۵ میلیون تومان کاهش به حدود ۵۸۰ میلیون تومان افت کرد. همچنین ۲۰۷ دنده ای پانوراما با کاهش ۳۰ میلیونی به حدود ۶۵۰ میلیون رسید. ۲۰۷ اتومات هم با کاهش حدود ۴۰ میلیونی به حدود ۷۹۵ میلیون تومان رسید و مقاومت ۸۰۰ میلیونی را از دست داد.
کاهش قیمت در دیگر محصولات ایران خودرو هم تسری یافت تا جایی که قیمت رانا پلاس سقف آهنی و پانوراما با کاهشی تقریبا ۱۵ میلیونی به حدود ۴۶۰ و ۵۳۵ میلیون تومان برسد. همچنین تارا دستی و اتومات نیز به ترتیب با ۱۵ و ۱۰ میلیون تومان کاهش قیمت به ۶۵۰ و ۷۹۰ میلیون تومان رسید. همچنین قیمت دنا پلاس، دنا پلاس توربو و دناپلاس توربو اتومات هم به ترتیب با ۶، ۸ و ۲۰ میلیون کاهش به ۶۳۰، ۷۴۵ و ۸۴۰ میلیون تومان کاهش یافت.
افت ۲ درصدی قیمت محصولات سایپا/ یکی شدن قیمت کارخانه و بازار در برخی محصولات
محصولات سایپا هم امروز از کاهش قیمت بی نصیب نماندند. بررسی قیمتها در بازار خودرو نشان میدهد امروز قیمت انواع ساینا S بین ۲ تا ۱۲ میلیون کاهش یافت و ساینا S معمولی و اتومات به ترتیب با ۵ و ۱۲ میلیون کاهش به ۳۳۵ و ۴۱۳ میلیون تومان رسیدند. همچنین انواع کوییک با کاهشی بین ۳ تا ۱۰ میلیونی مواجه شدند به طوری که کوییک R و کوییک S به ترتیب با ۸ و ۱۰ میلیون کاهش، ۳۲۴ و ۳۴۰ میلیون تومان معامله شدند. همچنین شاهین دیگر محصول پرطرفدار سایپا نیز با کاهش ۱۲ میلیونی به ۵۴۷ میلیون تومان رسید.
نکته جالب در محصولات سایپا، نزدیک شدن قیمت بازار آزاد و کارخانه در انواع وانت بود. به عنوان مثال قیمت وانت زامیاد با کاهش نزدیک به ۲۰ میلیونی به ۵۲۰ میلیون رسید در حالی که قیمت کارخانه این محصول ۴۸۵ میلیون است که نشانگر تفاوت حدود ۷ درصدی قیمت کارخانه و بازار آزاد است. این اختلاف در برخی محصولات به مراتب کمتر شده و عملا قیمت کارخانه و بازار آزاد یکی شده است. وانت زامیاد گازسوز، وانت زامیاد دیزل دو نمونه از محصولاتی هستند که با کاهش حدود ۱۰ میلیون تومانی در روز جاری به ترتیب به ۵۴۵ و ۶۲۵ میلیون رسیدند و عملا با قیمت کارخانه برابر شدند.
رکوردشکنی محصولات مدیران خودرو در کاهش قیمت
کاهش قیمتها امروز در میان محصولات مونتاژی چشمگیر بود. در این بین مدیران خودرو با ثبت بیشترین کاهش نبی قیمت، رکورددار شد به طوری که آریزو ۵ با ۷۵ میلیون کاهش، یک میلیارد و ۸۵ میلیون تومان قیمت خورد که نشان دهنده کاهش حدود ۶.۵ درصدی طی تنها یک روز است. همچنین X۲۲ خودروی محبوب این شرکت هم امروز بین ۲۵ تا ۴۵ میلیون تومان کاهش داشت. در جریان افت قیمت امروز بازار خودرو قیمت X۲۲ دنده ای، اتومات و پرو اتومات به ترتیب با ۳۵، ۴۵ و ۲۵ میلیون کاهش به ۷۴۰، ۸۳۵ و ۹۴۰ میلیون تومان سقوط کرد.
نکته قابل توجه درباره قیمت محصولات مدیران خودرو، نزدیک شدن بسیار زیاد قیمت کارخانه و بازار آزاد در تمام محصولات به جز انواع X۲۲ است. مقایسه قیمت کارخانه و بازار آزاد در محصولاتی نظیر آریزو ۵، انواع تیگو ۷ و تیگو ۸ و X۵۵ نشان میدهد اختلاف قیمت کارخانه و بازار آزاد در تمامی این محصولات به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
قیمت بازار آزاد محصولات کرمان موتور به کارخانه رسید
یکسان شدن قیمت بازار آزاد و کارخانه بیش از همه در محصولات کرمان موتور مشاهده شد. با کاهش قیمتی که امروز محصولات این شرکت تجربه کرد، قیمت بازار آزاد و کارخانه در این خودروها عملا یکسان شد. در همین رابطه قیمت جک J۴، جک S۵، کی ام سی T۸ و کی ام سی J۷ به قیمت کارخانه یعنی ۷۸۵، یک میلیارد و ۵۴۵، یک میلیارد و ۶۵۰ و یک میلیارد و ۷۵۰ رسیدند. دو محصول دیگر این شرکت یعنی جک S۳ و کی ام سی K۷ هم به ترتیب با ۱۰ و ۱۵ میلیون کاهش به یک میلیارد و ۶۵ و یک میلیارد و ۹۳۵ میلیون رسیدند که نسبت به قیمت کارخانه (به ترتیب ۹۵۵ و یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون) اختلاف چندانی ندارند.
محصولات بهمن موتور یک گام تا تک نرخی شدن
کاهش قیمتها در بازار خودرو، محصولات بهمن موتور را هم به سمت تک نرخی شدن و یکسان شدن قیمت کارخانه و بازار آزاد نزدیک کرد. در همین رابطه، رسپکت محصول جدید و پرسرو صدای بهمن با ۳۰ میلیون کاهش به یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان رسید که در مقایسه با قیمت یک میلیارد و ۸۳ میلیونی کارخانه، اختلافی حدودا ۱۵ درصدی دارد. همچنین وانت کارا نوع تک کابین و دو کابین به ترتیب با کاهش ۱۰ و ۱۵ میلیونی به ۴۹۵ و ۵۲۰ میلیون رسیدند که نسبت به قیمت ۴۵۰ و ۴۷۰ میلیونی کارخانه، اختلافی حدودا ۱۰ درصدی دارد.
البته در محصولات پرطرفدارتر این شرکت یعنی فیدلیتی و دیگنیتی، با وجود کاهش قیمت، همچنان اختلاف معناداری بین قیمت کارخانه و بازار آزاد وجود دارد. در همین رابطه قیمت فیدلیتی ۵ نفره و ۷ نفره با کاهش ۴۰ میلیونی به یک میلیارد و ۷۱۰ و یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون رسیدند که نسبت به قیمت یک میلیارد و ۱۶۴ میلیونی و یک میلیارد و ۱۹۰ میلیونی کارخانه، اختلافی نزدیک به ۵۰ درصدی دارند. همچنین دیگنیتی پرایم و دیگنیتی پرستیژ هم به ترتیب با ۳۵ و ۵۵ میلیون کاهش به یک میلیارد و ۸۵۰ و دو میلیارد و ۱۲۵ میلیون رسیدند که نسبت به قیمت یک میلیارد و ۳۳۰ و یک میلیارد و ۶۱۱ میلیونی کارخانه، اختلافی نزدیک به ۴۰ درصدی دارند.
منبع: ایرنا