کتاب «جامع حکمت شرق و غرب؛ مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی» منتشر شد

کتاب «جامع حکمت شرق و غرب؛ مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی» نوشته سید حسین امامی به‌تازگی توسط مؤسسه انتشارات اطلاعات منتشر و راهی بازار نشر شده است.
تصویر کتاب «جامع حکمت شرق و غرب؛ مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی» منتشر شد

به گزارش سایت خبری پرسون، کتاب «جامع حکمت شرق و غرب» نوشته سید حسین امامی توسط مؤسسه انتشارات اطلاعات منتشر و راهی بازار نشر شد.

این کتاب حاصل سخنرانی‌ها و گفتگوهایی است که با فیلسوف نامور، آقای دکتر اعوانی در مراکز علمی و دانشگاهی یا با اصحاب رسانه انجام گرفته است. با توجه به مدیریت طولانی و پربار ایشان در انجمن حکمت و فلسفه ایران و مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و برگزاری سمینارهای هفتگی، کنفرانس‌ها و کنگره‌های بین المللی و شرکت در کنگره‌های مهم داخلی و خارجی، پیوسته مورد رجوع اصحاب رسانه بوده‌اند که برخی از آنها در این کتاب گردآوری شده است.

مجموعه حاضر شامل طیفی از مسائل و مباحث می‌شود که در ۴ فصل کلی تنظیم شده‌اند: زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی، فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی و علوم انسانی و هنر.

این کتاب با هدف ترویج حکمت الهی در هیاهوی دنیای مدرن که هم برای متخصصان امور انسانی راهگشاست و هم برای عموم مردم، خواندنی و قابل استفاده.

منظور از جامع حکمت شرق و غرب، استاد اعوانی است که به حکمت‌های شرق و غرب (فلسفه چین، هند باستان، فلسفه و عرفان اسلامی و فلسفه غربی) تسلط دارد. استاد اعوانی به زبان‌های انگلیسی، عربی و فرانسوی تسلط دارد و با زبان‌های یونانی، لاتین و آلمانی آشنا است. به همین خاطر کتاب‌های این فرهنگ‌ها را به زبان اصلی خوانده است. وی دو بار استاد مهمان در دانشگاه پکن بوده که فلسفه و عرفان اسلامی را به زبان انگلیسی درآن جا تدریس کرده است.

غلامرضا اعوانی (متولد ۱۳۲۱ از سمنان) در سال ۱۳۴۵ از دانشگاه آمریکایی بیروت، لیسانس فلسفه گرفت. کارشناسی ارشد فلسفه را در سال ۱۳۴۷ و دکتری فلسفه را در سال ۱۳۵۵ از دانشگاه تهران أخذ کرد. سال ۱۳۴۷ عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی شد و در سال ۱۳۹۱ با رتبه استادی تمام بازنشسته شد. اعوانی رئیس هیئت مدیره انجمن بین المللی فلسفه اسلامی و عضو هیئت مدیره فدراسیون بین المللی فلسفه است. او چهره ماندگار فلسفه در سال ۱۳۸۰ انتخاب شد. مقالات انگلیسی که وی در کنگره‌های بین‌المللی ارائه کرده است در شش جلد چاپ شد.

وی ضمن گذراندن دروس فلسفه غرب در دانشگاه تهران، برخی از متون فلسفی اسلامی را نزد استادانی چون مهدی حائری‌یزدی، محمد جولستانی، میرزاعبدالکریم روشن، آیت‌الله موسوی گرمارودی، جواد مصلح و دیگران به سبک قدیم آموخته است. همچنین در انجمن فلسفه ایران در محضر پرفسور ایزوتسو، پرفسور هانری کُربَن و پرفسور سیدحسین نصر و دیگران شاگردی کرده و تاکنون حدود ۹ اثر، تألیف، ترجمه و تصحیح نموده است و دو کتاب نیز به زبان انگلیسی دارد.

اعوانی در بخشی از مقدمه آورده است:

این سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها که در مناسبت‌های گوناگونی صورت گرفته است شامل طیف وسیعی از مسائل می‌شود و مصاحبه‌کنندگان از رشته‌های مختلف و دارای قابلیت‌های گوناگونی بوده‌اند. اگرچه این سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها در موضوعات مختلف است، اما چیزی که همه آنها را به هم ربط می‌دهد و موجب وحدت آنها می‌شود، این امر است که من به همه آنها به اندازه وسع و طاقت بشری خود از دیدگاه حکمت الهی پاسخ داده‌ام.

چنان‌که ملاحظه می‌فرمائید بسیاری از مصاحبه‌ها به وسیله فاضل محترم آقای سید حسین امامی صورت گرفته است، مابقی مطالب را هم با اهتمام قابل تقدیر و ستایش خود و با جستجوی فراوان در مجلات و سایت‌های مختلف گردآوری کرده‌اند. اگر سعی و کوشش خستگی‌ناپذیر ایشان نبود این مجموعه فراهم نمی‌آمد.

در بخشی از مقدمه سیدحسین امامی هم آمده است:

کتاب حاضر مجموعه‌ای از منتخب گفت‌گوها و سخنرانی‌های آقای دکتر غلامرضا اعوانی است که خصوصاً در دهه‌های اخیر در رسانه‌های مختلف منتشر شده است. آنچه در این مطالب مشهود است، تسلط بی‌نظیر استاد به قرآن و احادیث است که در کمتر استاد دانشگاه و فیلسوف فلسفه غرب خوانده‌ای، دیده می‌شود. همچنین از اشعار شاعران خاصه اشعار عرفانی به مقتضای بحث استفاده می‌کند که به زیبایی گفته‌هایشان می‌افزاید و بر دل شنونده و خواننده بیشتر می‌نشیند. امروزه که رشته‌های علمی تخصصی و فوق تخصصی شده است، این ویژگی‌ها در کمتر شخصیتی جمع شده است.

استاد اعوانی بر حکمت تأکید و راه سعادت را راه حکمت معرفی می‌کند. نگاه الهی به همه پدیده‌ها و آفریده‌ها و علوم مواردی است که استاد در گفتگوهای خود بر آن تأکید می‌کند و می‌گوید: بشر جدید به علت دوری از وحی و دیدگاه الهی، خود را در گردابی انداخته است که گریزی جز بازگشت به حقیقت ندارد. استاد اعوانی خود متخلق به اخلاق حسنه‌ای است که از بزرگان و عرفا و حکمای الهی دیده و آموخته و به قول ایشان بزرگ‌ترین معلم ما خداوند، پیامبر (ص) و قرآن کریم است. بنده این ویژگی‌ها را در ایشان به عینه مشاهده کرده‌ام. به راستی ذره‌ای غرور علمی و تکبر در شخصیت ایشان راه ندارد و رهرو مناسبی برای سالکان عرفان و حکمت الهی است. ایشان به سنت حکمت نانوشته معتقدند و مطالبی که از زبانشان جاری شده، یک از هزار مکنون در قلب مانده است که به مقتضای زمان و مکان بیان کرده‌اند.

در هیاهوی دنیای مدرن، حکمت الهی از جوامع و فرهنگ‌های مختلف رخت بربسته و بر ما پیروان نبی خاتم (ص) فرض است که در راه اشاعه این فرهنگ در جهان بی‌احساس و بی‌وجدان و فروغلتیده در نهیلیسم بکوشیم. ضرورت انجام چنین کاری حقیر را بر آن داشت تا مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و گفتگوهای حکیم الهی، جامع حکمت شرق و غرب استاد غلامرضا اعوانی را گردآوری و مدون کنم که اکنون پیش روی شماست.

بخشی از مطالب، مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های استاد است که به همت خبرنگاران و روزنامه‌نگاران مختلف در چند سال اخیر در مطبوعات و خبرگزاری‌های گوناگون منتشر شده که مجدداً مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفته و مطالبی بر آنها افزوده شده است. از همکاران محترمی که در این امر کوشیده‌اند، قدردانی نموده و برای حفظ امانت منبع گفتگوها و نام خبرنگار تا حد ممکن ذکر شده است.

این کتاب در ۷۳۶ صفحه به قیمت ۴۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

منبع: مهر

481063

سازمان آگهی های پرسون