به گزارش سایت خبری پرسون، انتشار سؤالات امتحانات نهایی در فضای مجازی چند سالی است که امنیت امتحانات را با چالشی جدی مواجه کرده است؛ این موضوع امسال برای دانشآموزان و خانوادهها اهمیتی مضاعف یافته آن هم به دلیل مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و سهم ۴۰ درصدی و قطعی نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در کنکور.
امتحانات نهایی نوبت دی از سوم دی ماه آغاز شده و بسیاری از داوطلبان کنکور که سابقه تحصیلی نداشته یا خواهان ترمیم نمرات خود هستند آن هم به دلیل اهمیت و تاثیر قابل توجه نمرات امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۲، داوطلب شرکت در این امتحانات هستند.
سوم دی ماه و در نخستین روز برگزاری امتحانات نهایی، همانند سنوات گذشته، متاسفانه شاهد انتشار سؤالات در فضای مجازی بودیم و سؤالات درس ریاضی ۳ رشته علوم تجربی، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پس از شروع امتحان، در فضای مجازی منتشر شد!
البته محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش معتقد است: انتشار سؤالات حین برگزاری آزمون به معنای لو رفتن نیست و به هیچ عنوان امکان دسترسی به سؤالات قبل از برگزاری آزمون وجود ندارد.
مشاورههای عجیب برای تقلب
سخنان او را یکی از کانالهای فضای مجازی که کارش انتشار سؤالات امتحانات نهایی است، تایید کرده و خطاب به اعضای خود میگوید: «توجه کنید که با توجه به سیستم امتحانات نهایی، امکان ندارد سؤالات قبل از جلسه لو برود زیرا در هر حوزه مدیر مربوطه با وارد کردن رمز شخصی، وارد پلتفرم شخصی شده و سؤالاتی که از طرف آموزش و پرورش بارگذاری شده را طی بازه زمانی بسیار کوتاه چاپ کرده و در اختیار دانشآموز قرار میدهد.
لذا بدانید که کلید قبل جلسه وجود ندارد تنها سر جلسه قابل دسترسی است که میتوانید با استفاده از دستگاههایی که برای کنکور استفاده خواهید کرد در نهایی نیز استفاده کنید!»
نکته عجیب اینجاست که این کانالها مشاورههای لازم را به داوطلبان امتحانات نهایی ارائه میدهند تا آنها را از روشهای بردن موبایل و ابزارهای جاسوسی به داخل حوزههای امتحانی آگاه کنند.
تا به امروز سؤالات درس ریاضی ۳، گسسته و عربی در فضای مجازی منتشر شده است و تمام این موارد در شرایطی که نمرات امتحانات در پذیرش دانشگاهها تأثیر قطعی دارد باعث دلنگرانی داوطلبان است.
مادر یکی از داوطلبان کنکور در تماس با خبرگزاری تسنیم با ابراز نگرانی از انتشار سؤالات امتحانات دی ماه در فضای مجازی میگوید: «این شرایط باعث شده است، داوطلبان به جای درس خواندن و تلاش کردن به دنبال روشهایی برای تقلب در امتحانات نهایی باشند، عملا به آنها آموزش میدهند، درس نخوانید و تقلب کنید!
دخترم که در امتحانات نهایی دیماه شرکت کرده است، میگوید: برخی داوطلبان هنگام امتحان به بهانه سرویس بهداشتی از سالن خارج شده و در محوطه بیرونی موبایل خود را چک میکنند همچنین به دلیل نبود ابزارهای کافی با روشهای مختلف پنهانسازی، موبایل را وارد حوزه امتحان میکنند.»
درخواست کمک از پلیس فتا
این وضعیت باعث شده، مسئولان آموزش و پرورش از پلیس فتا برای تأمین امنیت امتحانات نهایی کمک بخواهند.
محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در اینباره گفت: «برخی افراد سودجود در فضای مجازی، کانالهایی را ایجاد کرده و دانشآموزان را اغفال میکنند که با این ترفندها میتوانید موبایل یا ابزار جاسوسی را مخفی و در زمان امتحان پاسخها را دریافت کنید. البته، علاوه بر تامین ابزار مورد نیاز همچون سیگنالیاب برای حوزههای امتحانی، راهکار جدیتر برخورد با شبکههای سودجویی است که این اقدامات را در فضای مجازی تبلیغ میکنند و درخواست خود را به پلیس فتا ارائه دادهایم.»
اگر سری به فضای مجازی بزنیم، تعداد کانالهایی که سؤالات امتحانات و پاسخهای آن را منتشر میکنند، کم نیستند و با توجه به اینکه بردن موبایل به داخل حوزههای امتحانات نهایی در حال وقوع است، اگر داوطلبی بتواند به پاسخها دسترسی پیدا کند، موضوع بسیار حساس میشود چرا که امسال دیگر همانند سالهای گذشته نیست و نتایج امتحانات نهایی تاثیری مستقیم بر سرنوشت داوطلبان کنکور دارد.
طراحان مصوبه کنکوری پاسخگو هستند؟
به نظر میرسد طراحان مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که بر اجرای این مصوبه از همین امسال تاکید داشتند، باید درباره وضعیت به وجود آمده و اینکه چه تضمینی وجود دارد این وضعیت در امتحانات نهایی خرداد ماه آن هم با جمعیت بیشتر دانشآموزان شرکت کننده، تکرار نشود، توضیح بدهند.
هماکنون سودجویان علاوه بر کنکور بازار امتحانات نهایی را به عنوان هدف دیگری برای خود یافتهاند. البته بسیار پررونقتر از قبل و این علاوه بر تبلیغات متعددی است که این روزها از سوی موسسات کنکور در تلویزیون شاهد هستیم آن هم برای پرش معدل و نمرات امتحانات نهایی.
منبع: تسنیم