مستند زندگی پدر داستان کوتاه ایران در رادیو فرهنگ

امرور سه شنبه ۲۸ تیرماه برنامه «چراغداران» رادیو فرهنگ به مروری کوتاه بر زندگی و آثار محمدعلی جمال زاده بنیان‌گذار داستان‌نویسی نوین در زبان فارسی دانسته و پدر داستان کوتاه ایرانی می پردازد.
تصویر مستند زندگی پدر داستان کوتاه ایران در رادیو فرهنگ

به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از روابط عمومی رادیو فرهنگ، نام محمدعلی جمالزاده برای بسیاری از اهالی ادبیات آشناست. او را که نویسنده و مترجم بوده و کارهای پژوهشی و نقد ادبی نیز انجام می‌داده است، به جرات می‌توان گفت او عرصه‌ای جدید در داستان‌نویسی ایران به وجود آورد و خود نه‌تنها پیشگام این عرصه بود که آثاری درخور نیز پدید آورد.

برنامه «چراغداران» مستندی رادیویی است که به روایت زندگی و آثار مفاخر فرهنگی و هنری وادبی کشورمان می‌پردازد و در برنامه امروز بهروز رضوی روایتگر زندگی محمدعلی جمالزاده می‌شود.

محمدعلی جمالزاده» نویسنده و مترجم معاصر کشورمان است. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع‌گرایی در ادبیات فارسی می‌دانند.

او نخستین مجموعه داستان‌های کوتاه ایرانی را با عنوان «یکی بود، یکی نبود» در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در برلین منتشر کرد.

داستان‌های وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز، و آکنده از ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات عامیانه است. «فارسی شکر است» عنوان یکی از کتاب‌های محمدعلی جمال‌زاده است.

وی در سال ۱۳۷۶ در ۱۰۳ سالگی در یک خانه سالمندان در ژنو سوئیس درگذشت.

محمدعلی جمالزاده با «یکی بود یکی نبود» باب داستان کوتاه را گشود. این مجموعه داستانی شامل شش داستان با عناوین «فارسی شکر است»، «رجل سیاسی»، «دوستی خاله خرسه»، «درد دل ملا قربانعلی»، «بیله دیگ بیله چغندر» و «ویلان الدوله» می‌شود. همچنین «فارسی شکر است»، «دارالمجانین»، «گنج شایان»، «تاریخ روابط روس با ایران»، «پندنامه سعدی» یا «گلستان نیکبختی»، «قصه قصه‌ها»، «گلبانگ نای»، «فرهنگ لغات عامیانه»، «طریقه نویسندگی و داستان‌سرایی»، «سرگذشت حاجی‌بابای اصفهانی»، «اندک آشنایی با حافظ»، «یکی بود، یکی نبود»، «سروته یه کرباس» و… از دیگر آثار وی است.

برنامه «چراغداران» را به تهیه کنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت ۱۲:۴۵ روی موج‌اف ردیف۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.

406390

سازمان آگهی های پرسون