پخش مستند زندگی «حسن کسایی» از رادیو فرهنگ

برنامه «مستند فرهنگ» امروز به روایت مستندی از زندگی استاد حسن‌کسایی در رادیو فرهنگ می پردازد.

تصویر پخش مستند زندگی «حسن کسایی» از رادیو فرهنگ

به گزارش سایت خبری پرسون، در موسیقی ایرانی نام های بسیار درخشانی قابل ستایش می باشند.یکی ا این افراد که می توان گفت تاثیر بسیار زیادی در موسیقی ایرانی داشته است،استاد حسن کسایی است. که در برنامه «مستند فرهنگ‌» که شرح کوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی کشورمان است، امروز ۱۹ اردیبهشت بخش هایی از داستان زندگی حسن کسایی، موسیقی شناس، ردیف دان، نوازنده نی و سه تار و از نامداران موسیقی سنتی ایرانی به خصوص مکتب اصفهان روایت می شود.

استاد کسایی در سوم مهر ماه سال ۱۳۰۷ و در کوچه باغ کلم، محله بید آباد اصفهان چشم به جهان گشود.

پدرش، «حاج سید جواد کسائی» از تاجران به نام آن زمان اصفهان بود که دلیل علاقه و انسی که با موسیقی داشت، با اساتید و بزرگان آن زمان مانند سید حسین طاهرزاده، جلال‌الدین تاج اصفهانی، اکبر خان نوروزی، خاندان شهناز (شعبان‌خان، حسین آقا، علی آقا و جلیل شهناز)، غلامحسین سارنج و ادیب خوانساری رفت‌وآمد می‌نمود.

همین ویژگی سبب شد تا از سن ۵ سالگی کار موسیقی را با آوازخوانی آموزش آواز نزد استاد جلال تاج اصفهانی آغاز کند.

علاقه بسیار زیاد وی سبب شدتا یک سال بعد از محضر بزرگانی چون اسماعیل ادیب خوانساری، اکبر خان نوروزی، غلامرضا خان سارنج، سید حسین طاهرزاده، علی شهناز، محمد طاهرپور و … برای بالابردن کیفیت دانش خود بهره ببرد.

کسائی، در سن ۲۰ سالگی نخستین اجرای تکنوازی نی خود را در دستگاه همایون در تئاتر اصفهان به صحنه برد و یک سال بعد قطعه معروف سلام را در دستگاه چهارگاه ساخت که از معروف‌ترین قطعات موسیقی ایرانی به شمار می‌رود. این قطعه بعدها توسط حسین علیزاده در آلبوم صبحگاهی با سازبندی و ارکستراسیونی حجیم بازسازی شد.

کسائی، در سال ۱۳۲۹ برای اولین‌بار نی را به ارکستر برد و با ارکستر رادیو ارتش اصفهان همکاری خود را شروع کرد. در سال‌های بعد با ارکسترهای متعدد رادیو به سرپرستی هنرمندانی چون ابوالحسن صبا، حسین یاحقی، حبیب‌الله بدیعی، محمد میرنقیبی، همایون خرم و دیگران به فعالیت خود در این زمینه ادامه داد. در سال ۱۳۳۵ به دعوت داوود پیرنیا به برنامه گل‌ها راه یافت و تا سال ۱۳۵۷ که در گلچین هفته شرکت نمود، با این سلسله برنامه، همکاری داشت.

حسن کسایی در سال های پایانی عمرش به سرطان مبتلا شد و در ۲۵ خرداد ۱۳۹۱ خورشیدی پس از سپری‌ کردن ۲ ماه در حالت کما، درگذشت.

برنامه‌« مستند فرهنگ» از گروه تولید و تامین است که ساعت۱۴:۳۰ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.

484541

سازمان آگهی های پرسون