برنامه پیشنهادی اصلاح‌طلبان در حمایت از دولت

اصلاح‌طلبان همواره در تلاش بوده‌اند که کنش‌هایی معطوف به حل مشکلات جامعه و کشور داشته باشند. به همین جهت در مقاطع زمانی مختلف و متفاوت به کنشگری پرداخته‌اند.
تصویر برنامه پیشنهادی اصلاح‌طلبان در حمایت از دولت

به گزارش سایت خبری پرسون، اصلاح‌طلبان همواره در تلاش بوده‌اند که کنش‌هایی معطوف به حل مشکلات جامعه و کشور داشته باشند. به همین جهت در مقاطع زمانی مختلف و متفاوت به کنشگری پرداخته‌اند. چه زمانی که حدفاصل سال‌های 76 تا 84 دولت را در اختیار داشتند، چه دوره 8 ساله پس از آنکه به حاشیه سیاست ایران رفتند و چه زمانی که از سال 92 تا 1400 با حمایت از دولت روحانی باز هم به عرصه سیاست‌ورزی عملی بازگشتند و چه در مجالس مختلف که بروز و ظهور داشتند همواره به دنبال این مهم بوده‌اند که محوریت مطالبات مردم را به‌عهد بگیرند و به نحوی صدای مردم بی‌صدا باشند.

حمایت سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان از این جریان در انتخابات‌های مختلف نیز موید این مطلب است که یک رابطه دو طرفه میان جریان اصلاحات و مردم برقرار شده است. هر چند که اصلاح‌طلبان درصدد بودند در سال‌های پس از 96 نیز سرمایه اجتماعی خود را همچنان حفظ کنند اما به واسطه برخی اتفاقات رخ داده در جامعه به ویژه ماجرای آبان 98 این سرمایه اجتماعی به طرز قابل توجهی کاهش یافت و نتیجه آن در انتخابات مجلس در اسفند 98 و ریاست‌جمهوری در خرداد 1400 خود را نشان داد.

هر اندازه نیز اصلاح‌طلبان تلاش کردند تا سرمایه اجتماعی را احیا کنند از طرفی ردصلاحیت برخی نامزدهای آنها باعث شد تا نتوانند چهره‌های موثر و قابلی را به میدان رقابت بفرستند و از طرفی نیز عدم حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی مزید بر علت شد تا اصلاح‌طلبان نتوانند برنامه‌های از پیش تدوین شده خود را برای حضور در دولت و حل مشکلات کشور به منصه اجرا برسانند. به همین جهت نیز جبهه اصلاحات به مناسبت یک سالگی دولت سیزدهم؛ برنامه تدوین شده خود در انتخابات 1400 را تحت عنوان «دولت توانا- جامعه توانا» در جهت اداره بهتر امور کشور به آیت‌ا... رئیسی؛ رئیس‌جمهور کشورمان پیشنهاد کرده است.

برنامه‌ای جامع و کامل که در آن تلاش شده تمام شئون جامعه و حوزه‌های مختلف در بر گرفته شود. حال اینکه برخی رسانه‌ها از این برنامه پیشنهادی برداشت دیگری داشته‌اند اما واقعیت آن است که اصلاح‌طلبان از ابتدای روی کارآمدن دولت نیز به این نکته مهم اذعان داشتند که آماده کمک به دولت هستند و دست یاری خود را به سوی دولت در جهت بهبود شرایط جامعه و مدیریت بهتر امور کشور دراز کرده‌اند. حال این بسته به دولت است که بخواهند چه رویکردی در خصوص برنامه پیشنهادی اصلاح‌طلبان و کمک آنها داشته باشد.

برنامه پیشنهادی

جبهه اصلاحات ایران همزمان با یک سالگی پیروزی آیت‌ا... سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری، برنامه پیشنهادی خود را به وی برای اداره کشور منتشر کرد. برنامه پیشنهادی جبهه اصلاحات ایران که در 30 صفحه و 187 برنامه تنظیم و تهیه شده است دارای 12 سرفصل بوده که در مورد هر یک از آن توضیحات و راه‌حل‌هایی پیشنهاد شده است. جبهه اصلاحات ایران در توضیحات برنامه‌های خود برای دولت سیزدهم (1400- 1404) آورده است: «این برنامه‌ها در جهت اهداف راهبردی‌ای است که در پایان متنِ برنامه‌ها ذکر شده است.

در صورت تایید صلاحیت‌ نامزدهای مورد اجماع این جبهه، اعلام تعهد به این برنامه‌ها، از شرایط حمایت جبهه اصلاحات ایران از نامزد نهایی و مبنای رصد و پایش عملکرد او در صورت راهیابی به پاستور بود. این برنامه‌ها همچنین مبنای مطالبه‌گری این جبهه از دولت سیزدهم است.» «محیط زیست»، ‌«مبارزه ساختاری با فساد»، ‌«فرهنگ، هنر و رسانه»، ‌«عدالت آموزشی و توسعه ملی»، ‌«حمایت موثر از آسیب‌پذیرترین شهروندان»، ‌«عدالت جنسیتی»، ‌«عدالت در سلامت»، ‌«حقوق سیاسی و مدنی»، ‌«کرونا»، ‌«فقرزدایی و کاهش نابرابری»، «احیای توسعه اقتصادی» و «رفع تحریم‌ها و توسعه محور کردن سیاست خارجی» از جمله رئوس برنامه پیشنهادی 30 صفحه‌ای اصلاح‌طلبان به رئیس‌جمهور است.

اصلاح‌طلبان در برنامه پیشنهادی خود به سید ابراهیم رئیسی، از رئیس‌جمهور خواسته‌اند تا برای امضای توافقنامه‌ها و قراردادهای استراتژیک اقتصادی میان ایران و چین، هند، اتحادیه اروپا و روسیه تلاش کند. آنان البته همچون گذشته بر تداوم تلاش دولت برای احیای کامل برجام و مذاکره برای رفع هرچه سریع‌تر انواع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و تصویب لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی FATF äíÒ ÊǘíÏ ˜ÑÏäÏ.

دولت از برنامه پیشنهادی استفاده کند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص ارائه برنامه اصلاح‌طلبان به دولت در جهت اداره کشور اظهار داشت: این برنامه پیشنهادی است که جبهه اصلاحات به رئیس‌جمهور داده که حاصل تلاش‌ها و تجارب جریان اصلاحات است که تدوین شده است و علی‌القاعده می‌تواند به عنوان یک برنامه پیش روی دولت قرار بگیرد تا دولت از این تجارب و برنامه پیشنهادی استفاده کند.

جواد امام گفت: اینکه این برنامه مورد استقبال رئیس‌جمهور قرار بگیرد و بخواهد از آن استفاده کند به ما برنمی‌گردد. ما یک تکلیفی داشتیم و برای اداره امور کشور فکر کردیم و برنامه‌ای تدوین کردیم و آن را در طبق اخلاص تقدیم آقای رئیسی کردیم. عضو جبهه اصلاحات ایران افزود: اگر صاحب این سلایق و تجربه‌ها را کنار زدند و تشخیص این بوده نیازی به حضور آنها نیست باز هم به‌خاطر دغدغه‌هایی که جبهه اصلاحات داشته این تجارب را به دولت اعلام کرده و ارائه داده است. امام بیان کرد: ما امیدواریم که برای خروج از این وضعیت دولت از این ظرفیت‌ها استفاده کند.

حال اینکه اگر دولت نخواهد از این پیشنهادات و ظرفیت‌ها استفاده کند جریان اصلاحات مسئول آن نخواهد بود. دبیر کل حزب مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب تصریح کرد: البته اینجا بحث اراده است و اینکه بگوییم در شرایط موجود این برنامه‌ها چه میزان قابل تحقق است این شرایط نیز مسببینی داشته است. اگر اراده‌ای بر تجدید نظر در رویکردها نباشد شاهد ادامه همین وضعیت خواهیم بود.

منبع: روزنامه آرمان ملی

402846

سازمان آگهی های پرسون