تندروها با تنش‌زایی سیاست‌خارجه را تهدید می‌کنند

فعالیت‌های افراد تندرو و آنان که در پشت پرده سیاست ایران با تئوریی‌هایی می‌خواهد تا مسیر کشور در ریل آنها حرکت کند، همواره باعث به وجود آمدن شرایط حساسی برای کشور بوده‌اند و در هرجایی که به‌نوعی رفتارهای برخی باعث به‌خطر افتادم منافع ملی می‌شود رد پای آنها را مشاهده می‌کنیم.
تصویر تندروها با تنش‌زایی سیاست‌خارجه را تهدید می‌کنند

به گزارش سایت خبری پرسون، نه‌تنها در امور داخلی ایران دخالت‌های این شخصیت‌ها که حالا دیگر چهره‌هایشان برای شهروندان شناخته شده است، انتقادهای زیادی به همراه دارد بلکه نوع واکنش‌ها و البته‌ تئوری‌پردازی‌هایشان در حوزه سیاست خارجه باعث شده تا هر روز اختلافات ایران با سایر کشورهای جهان وارد تنش جدید شود. وضعیت کنونی برجام که باعث قطع روابط ایران با جوامع جهانی شده است یکی از دستاوردهای این طیف کم جمعیت ولی تاثیرگذار، محسوب می‌شود.

بررسی اقدامات این جریان سیاسی پرنفوذ در اختلا‌هایی که امور خارجه ایران به وجود آورده‌اند، نیاز به تحلیل و گزارش جداگانه‌ای دارد. یکی از عوامل به وجود آمدن مشکلات در حوزه دیپلماسی، متوجه همین چهره‌های است که منافع سیاست خارجی ایران را به آرمان‌های ایده‌آل خود گره زده‌اند. حقیقت‌پور فعال سیاسی اصولگرا در انتقاد از رفتار و عملکرد طیف‌های سیاسی مانند پایداری‌چی‌ها، امام صادقی‌ها و البته افراد نزدیک به سعید جلیلی معتقد است این افراد و شخصیت‌ها که همواره برای ایران حادثه‌سازی کرده‌اند باید خود را در برابر شهروندان معترض قرار دهند و در مورد وضعیت کنونی پاسخگو باشند. در ادامه مشروح گفت‌گو را می‌خوانید.


«منصور حقیقت‌پور»، تحلیلگر مسایل بین‌الملل و عضو پیشین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که شخصیت‌های تندرو که در جایگاه تئوری‌پرداز سیاست خارجه خود را دخالت می‌دهند، چه آسیبی به منافع ملی ایران وارد کرده‌اند، می‌گوید: «تندورها در سیاست خارجه هم همانند سیاست داخل کشور دخالت دارند و فعالیت‌های آنها باعث شده است که که تنش ایران با دیگر کشورهای جهان هر روز وارد فاز پرتنش‌تری شود.

این افراد که در خلاف منافع کشور حرکت می‌کنند، متهم شماره یک فاجعه‌ای هستند که بر سر برجام آمده است. پیش از امضای توافق برجام در «کمیسیون تصویب برجام» که در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده بود حضور داشتم و روند آن را از نزدیک دنبال می‌کردم.

در این بررسی‌ها شاهد نکته منفی که بر علیه منافع ملی باشد ندیدم. در این توافق‌نامه ایران یک سری امتیازاتی به طرف‌های غربی داده بود ولی در مقابل امتیازات خوبی هم در جهت منافع ملی گرفته بودیم. توجه داشته باشید آقایان تندرو که همواره از تصمیمات آنها ضربه خورده‌ایم معتقد بودند که این توافق‌نامه تکه کاغذی بیش نیست و آن را در مجلس به آتش کشیدند. فراموش نکنیم که توافقنامه برجام می‌توانست روابط ایران را با سایر کشورهای جهان به روال عادی باز گرداند و در همین قالب می‌توانستم رفتارمان با جهان را اصلاح کنیم.»

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رفتارهایی که باعث شد در روند احیای برجام تاخیر ایجاد شود، ادامه می‌دهد: «کامنت‌ها و واکنش‌های شخصیت‌های تندرو که ردپای آنها در دولت سیزدهم هم به چشم می‌خورد، برای تاخیر در روند احیای برجام زمینه‌سازی کرده بودند. آنها عامل خسارات جبران ناپذیری به منافع ملی و اقتصاد هستند. باید بگوییم که موج‌سواری تندروها بر تئوری تعلیق برجام باعث کوچک‌تر شدن «سفر مردم»، «از بین رفتن توان تولید»، «ضربه زدن به صنعت »، «کاهش توان واردات و صادرات» و ... شد.

این مورارد قابل گذشت نیست. همین آقایانی که همه آنها را می‎شناسیم بیایند رو در روی مردم بایستند و در برابر این ستم‌هایی که به ملت ایران شده است پاسخگو باشند. یکی از اصلی‌ترین عوامل ادامه اعترضات همین شخصیت‌ها هستند که می‌خواهند ایران را با سلیقه خودشان مدیریت کنند. از تیمی که با مدیریت و البته تخصص برجام را به نتیجه رساندند با بدترین توهین‌ها استقبال کردند چون به‌نظر آنها برجام با آرمان‌های آنها سازگاری ندارد. آنها هنوز نمی‌دانند که در محیط بین‌الملل جایی برای آرمان‌های ایده‌آل طیف تندرو نیست و نباید در این فضا از آرمان‌های مقدس صحبت کرد و در موردشان شعارهای تند داد.» حقیقت‌پور با انتقاد از برخی که در روند برجام اختلال ایجاد می‌کنند، اضافه می‌کند:

«وقتی می‌توانیم مشکلات پیش آمده اقتصادی را با مذاکرات بر طرف کنیم و ملت را از این فقر و سفرهای خالی نجات دهیم، برخی می‌خواهد از آب گل آلود ماهی بگیرند و با تئوری‌هایی که به مقاومت حداکثری متصل می‌کنند برای ایران دردسرسازی می‌کنند. این چهره‌ها عامل اصلی وضعیت کنونی مردم هستند که از سربیکاری و فقر به کف خیابان می‌آیند و اعتراض می‌کنند. این افراد باید برای این موارد و مشکلات در برابر مردم پاسخگو باشند و امیدواریم که این جرات را داشته باشند تا یقه خودشان را به دست مردم بدهند و در چشم آنها نگاه کنند و دلایل شرایط کنونی را برایشان شرح دهند. متاسفانه فضایی به وجود آمده است که کسی نمی‌تواند در مطبوعات و رسانه‌ها از آنها انتقاد کند در واقع اهل شنیدن نقد و پاسخگویی نیستند.

بهتر بود صدا و سیما در روند تریبون دادن به چهره‌های اپوزیسیون، اجازه می‌داد عملکرد آقایان سوپر انقلابی مورد نقد اساسی قرار می‌گرفت تا مردم بدانند که عامل اصلی به وجود آمدن شرایط کنونی چه کسانی هستند. تفکرات و تصمیمات همین آقایان همواره برای ایران هزینه ساز بوده است ولی یک بار در برابر عملکردشان پاسخگو نبوده و نخواهد بود.» این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که چه طیف سیاسی در ایران را باید به عنوان چهره‌های تندرو در سیاست داخلی و سیاست خارجه بخوانیم، ادامه می‌دهد: «نیازی نیست که بخواهیم این افراد را با موشکافی از دیگر فعالان سیاسی و جناح‌های سیاسی جدا کنیم زیرا از نوع واکنش‌هایشان به مسایل داخلی و خارجی می‌توانیم آنها را شناسایی کنیم. اگر بخواهیم به صورت مشخص از آنها نام ببریم می‌توانیم به طیف «جبهه پایداری»، «چهره‌هایی که منتسب به «دانشگاه امام صادق(ع)» هستند و در دولت کنونی هم حضور پر رنگی دارند و البته افرادی که اطراف «سعید جلیلی» جمع شده‌اند و در نقش اصولگراهای سوپر انقلابی برای کشور و مردم تصمیم‌گیری می‌کنیم، اشاره کنیم.

امیدواریم روزی فرا برسد که این افراد یک بار هم که شده جوابگوی تئوریی‌هایی باشند که کشور را به این روز کشاند. در هرجایی که بر خلاف منافع ملی فعالیت‌های زیان باری انجام شد رد پای این تندروها را می‌بینیم. نظام برای بهبود وضعیت کنونی در داخل کشور و البته بهبود وضعیت ایران در جوامع بین‌المللی باید رفته رفته چنین چهره‌هایی را از جایگاه‌های تصمیم‌گیری کنار بگذارند و از افرادی استفاده کنند که دل در منافع ملت و ایران دارند.»

منبع: :آرمان امروز

417995

سازمان آگهی های پرسون