دلایل سردرد در ماه رمضان چیست؟

علت بیشتر این سردردها کم‌آبی بدن، افت قند خون (پایین آمدن سطح قند خون)، ترک کافئین، تغییر چرخه‌ی خواب و کمبود خواب است.

تصویر دلایل سردرد در ماه رمضان چیست؟

ماه رمضان سبب آرامش و ایجاد فضای روحانی و معنوی برای افراد می‌شود. با این حال گرسنه ماندن برای مدت زمان طولانی در ماه رمضان عوارضی را به همراه دارد. سردرد بعد از افطار یکی از عوارض روزه داری است. برای بعضی از افراد سردرد در ماه رمضان طاقت‌فرساست و حتی ممکن است باعث شود نتوانند روزه داری را ادامه بدهند. سردرد در ماه رمضان معمولاً به دلیل کمبود آب بدن، حذف کافئین و پایین آمدن قند خون است. در ادامه علت سردرد در روزه داری را بررسی می‌کنیم و برای مقابله با آن راه‌حل‌هایی را ارائه می‌دهیم.

دلایل سردرد در ماه رمضان

نرسیدن کافئین به بدن

یکی از مهم‌ترین دلایل سردرد برای افراد روزه‌دار می‌تواند دور بودن از کافئین به مدت طولانی باشد.

خوردن شیرینی‌جات در سحر

مصرف مواد غذایی شیرین در سحر از دیگر عوامل سردرد در روزه‌داران است. طبق تحقیقات گوناگون افراد روزه‌دار در وعده افطار و سحری باید حتما از مواد غذایی مغذی استفاده کنند. بهتر است خوراکی‌های شیرین از قبیل شیرینی جات، شکلات، نقل، نبات و قند را کنار بگذارند تا رمضانی سالم‌تر داشته باشند.

خواب کافی

تمامی کارشناسان معتقدند که افراد باید حتما در طول شبانه روز به مدت ۸ ساعت استراحت کنند. خواب کافی باعث دریافت انرژی بیشتر خواهد شد، در غیر اینصورت خستگی و حالت کسل کننده برای تمامی افراد به خصوص روزه‌داران به وجود خواهد آمد.

کم آبی و افت قند خون

متخصصان تغذیه تاکید می‌کنند که از وعده افطار تا سحر روزه‌داران حتما از سبزیجات به خصوص سبزیجات پخته، میوه‌جات و نوشیدنی‌هایی مانند چای، آب استفاده کنند تا به اینصورت بدن آن‌ها از نظر تامین آب و قند کافی تامین شود.

راهکار‌هایی برای رفع سردرد

دمنوش‌های معجزه‌گر

نوشیدن دمنوش‌ها و شربت‌های خانگی کم شکر برای آن دسته از افراد روزه‌داری که در طول روز دچار سردرد‌های اذیت کننده می‌شوند، توصیه می‌شود. البته ناگفته نماند که نوشیدن شربت خاک شیر با زعفران و تخم شربتی چند دقیقه بعد از صرف افطار، ترکیب موثری برای پیشگیری از سردرد‌های آزار دهنده است.

سحری مناسب

اهمیت مصرف وعده سحری به اندازه‌ای است که غافل شدن از آن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد و عامل اصلی خستگی و سردرد شود؛ بنابراین در هر شرایطی مصرف خوردن سحری را در اولویت قرار دهید.

مواد غذایی مفید

مصرف میوه‌های آبدار به خصوص هندوانه در فاصله زمانی افطار تا سحر توصیه می‌شود. یکی از مهم‌ترین عوامل بروز سردرد در روزه‌داران دریافت کم آب در بدن است که می‌تواند خواب زیاد را برای افراد به وجود آورد، بنابراین وعده افطار خود را حتما با نوشیدنی‌های گرم شروع کنید و تا وعده سحر از نوشیدنی‌های دیگر مانند شیر، شربت‌های کم شکر و غیره استفاده کنید.

391181

سازمان آگهی های پرسون