رامین مهمانپرست:

ایران توافق موقت را قبول ندارد

پنجره مذاکره همیشه باز نمی‌ماند. این را حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان گفته و قبلا هم تاکید کرده که ما از خواسته‌های خود عقب نشینی نمی‌کنیم.
تصویر ایران توافق موقت را قبول ندارد

به گزارش سایت خبری پرسون، ایران توافق موقت را قبول ندارد و به قول خطیب زاده به کمتر از برجام راضی نمی‌شود. مواضع طرف‌های برجامی نیز اصلا امیدوار کننده نیست. لذا در این شرایط نگرانی‌هایی از سرنوشت مذاکرات برجامی ایجاد شده و آثار اقتصادی این نگرانی نیز در افزایش نرخ دلار و طلا و ... به وضوح قابل مشاهده است.

تحلیلگران داخلی اما همچنان امیدوار هستند و معتقدند که توافق در دسترس است. رامین مهمانپرست، سخنگوی اسبق وزارت خارجه از جمله این افراد است. او پیش بینی کرد که حصول توافق بین 6 ماه با یک سال زمان ببرد.

وی با اشاره به اینکه «هر دو طرف به دنبال رسیدن به نتیجه هستند» گفت: «طرف ایرانی به دنبال تامین منافع خود و آن چیزی است که بر اساس برجام باید دستاوردی برای ما می‌داشت، یعنی لغو تحریم که مقصر نقض آن طرف غربی است. طرف غربی هم نگران فعالیت‌های هسته ای ایران است که ادامه دارد. در این شرایط پیش‌بینی من این است که مذاکرات در نهایت به نتیجه می‌رسد اما کمی طول خواهد کشید».

این کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به اینکه «این سرسختی مواضع از سوی طرفین سبب می‌شود که حصول توافق بین 6 ماه تا 1 سال زمان ببرد» گفت: «کشورهای غربی فکر می‌کنند وضعیت اقتصادی ایران پاشنه آشیل ما است و تاخیر زمانی در توافق ما را ناگزیر به انعطاف می‌کند. از طرف دیگر نگران هستند که این تاخیر موجب پیشرفته هسته‌ای ما هستند و می‌دانند که ممکن است به جایی برسیم که برایشان قابل برگشت نباشد و نتوانند ما را در زمینه هسته‌ای در یک چارچوب مشخص محدود کنند. بنابراین توافق در دسترس است اما تاخیر زمانی هم قابل پیش‌بینی است».

مهمانپرست با تاکید بر اینکه «این تاخیر ممکن است تبعاتی برای ما داشته باشد» گفت: «اگر بتوانیم در این مقطع وضعیت اقتصادی کشور را مدیریت و کنترل کرده و اجازه ندهیم که به تاخیر افتادن توافق تبعات اجتماعی و اقتصادی داشته باشد، به اهداف خود نزدیک می‌شویم اما اگر نتوانیم کنترل کنیم و فشار معیشتی روی مردم زیاد شود و تبعات سنگین اقتصادی را شاهد باشیم، طرف غربی هم طمع می‌کند که به خواسته‌های غیرمنطقی خود ادامه دهد».

وی تاکید کرد: «رمز موفقیت ما در مذاکرات این است که ضمن دفاع از حقوق خود به شکل کامل، شرایط اقتصادی کشور را به گونه‌ای مدیریت کنیم که آثار منفی نداشته باشد».

این دیپلمات پیشین در پاسخ به اینکه چطور این کار ممکن است وقتی در هفته گذشته شاهد سیر صعودی نرخ ارز و ... بودیم، گفت: «روند فعلی قطعا مورد قبول نیست و اگر اقدام جدی صورت نگیرد حتما مشکلاتی خواهیم داشت. ما نیاز به تصمیمات شجاعانه و بزرگی داریم که در اقتصاد کشور تحول ایجاد کند. اقتصاد ما به لحاظ ساختاری نیاز به جراحی دارد و مسئولان باید سریعتر در این باره تصمیم بگیرند. قطعا ممکن است که با در تولید، اشتغال، افزایش درآمد مردم و ... قدم‌های مهم و مثبتی برداریم. باید دقت داشت که هرچه شرایط اقتصادی ما بهتر باشد در مذاکرات به نتیجه بهتری خواهیم رسید».

منبع: فردا نیوز

374621