بهشتی‌پور در گفت‌وگو با پرسون/ بخش اول

پافشاری طرفین بر تحقق خواسته‌های خود/ مذاکرات طولانی برجام در پیش است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: مذاکره زمانی به نتیجه رسیده و طولانی نمی‌شود که دو طرف بپذیرند که تمام خواسته‌های آنها قابل تحقق نیست و باید نرمشی در این زمینه ایجاد کنند.
تصویر پافشاری طرفین بر تحقق خواسته‌های خود/ مذاکرات طولانی برجام در پیش است

حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل درخصوص تعیین تاریخ برای مذاکرات میان ایران و 1+4 به خبرنگار پرسون، گفت: شروع مجدد مذاکرات گام بسیار مثبتی است برای این که راه حلی پیدا و از بن بست فعلی خارج شد. طبق این مثل قدیمی جلوی ضرر را از هر جایی گرفت، منفعت است. طولانی شدن روند مذاکرات و یا عدم مذاکره به زیان ایران است. زیرا تحریم‌های اقتصادی علیه ایران اعمال شده و نه کشورهای اروپایی و آمریکا، بنابراین ایران که به تعهدات برجام پایبند بوده باید از مزیت‌های آن استفاده کند.

بهشتی‌پور تصریح کرد: مذاکرات باید زودتر آغاز شود تا فضای کشور مناسب شود. بدون مذاکره ایران به جایی نمی‌رسد، مگر این که در اقتصاد داخلی خود اصلاحاتی را انجام دهیم و تأثیر تحریم‌ها را کاهش دهیم. راه حل حذف تحریم‌ها مذاکره است و راهکار دیگری وجود ندارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد مذاکرات طولانی در پیش باشد، زیرا دو طرف بر خواسته‌های خود پافشاری می‌کنند. در چنین شرایطی تجربه سال های 1384 تا 89 مجدد تکرار می‌شود. امدواریم با تدبیر و ابتکارات جدید فضای دیپلماتیک جدیدی را تجربه کنیم. زیرا تجربه روند گذشته فایده‌ای ندارد و نباید آن مسیر را مجدد طی کرد. باید راه‌های جدیدی را امتحان کرد و اشکالات قبلی را برطرف کرد. به عقیده من برجام اشتباه نبوده، اما در مراحل اجرای آن مشکلات جدیدی ایجاد شده که باید رفع شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: زمانی که هر دو طرف بر مواضع خود تأکید و پافشاری کنند، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود و مذاکره برای مذاکره رخ می‌دهد. برای رفع این مشکل باید هر دو طرف گفت‌وگو از برخی خواسته‌های خود بگذرند و در یک مسیر حرکت کنند.

بهشتی‌پور در پایان تأکید کرد: مذاکره زمانی به نتیجه رسیده و طولانی نمی‌شود که دو طرف بپذیرند که تمام خواسته‌های آنها قابل تحقق نیست و باید نرمشی در این زمینه ایجاد کنند.

370092

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون