خسارت خشکسالی به زیستگاه‌های حیات وحش استان بوشهر

خشکسالی و عدم پوشش گیاهی مناسب مراتع و اراضی کوهستانی و ملی و خشک شدن رودخانه‌ها و چشمه‌ها سبب صدمه و خسارت به زیستگاه‌های حیات وحش استان بوشهر شده است.
تصویر خسارت خشکسالی به زیستگاه‌های حیات وحش استان بوشهر

به گزارش سایت خبری پرسون، استان بوشهر در کنار آب‌های خلیج فارس، با وجود مناطق دارای مرتع و کوهستانی ظرفیت مهمی برای زیست و زاد و ولد انواع جانوران حیات وحش فراهم کرده است.

زیستگاه بیشتر گونه‌های حیات وحش استان بوشهر مناطق مختلف حفاظت شده و شکار ممنوع است که پارک‌های ملی دیر- نخیلو و نایبند، مناطق حفاظت شده مند، حله و خاییز، اثرهای طبیعی ملی خارگو و کوه نمک جاشک و پناهگاه حیات وحش خارگ از جمله زیستگاه‌های حیات وحش در استان محسوب می‌شود.

خشکسالی سبب افزایش شکار غیرمجاز شد

کاهش 50 درصدی بارش باران در فصل زمستان گذشته سبب کاهش پوشش گیاهی، خشک شدن رودخانه‌ها، عدم تولید علوفه در مراتع و مناطق کوهستانی شده که این مهم سبب وارد شدن صدمه و خسارت به زیستگاه‌های حیات وحش شده است.

شکار حیات وحش علاوه بر آسیب به گونه‌های جانوری و از بین بردن نسل آن‌ها در پی شکار مکرر حیات وحش، سرانجام سبب در خطر نابودی قرار گرفتن محیط زیست و زندگی بشری نیز می‌شود بنابراین حفاظت از جانوران، حفاظت از زندگی خودمان است.

46 گونه حیات وحش در این استان زیست می‌کنند

بر اساس آمارهای موجود 46 گونه حیات وحش در این استان زیست می‌کنند که کل و بز، قوچ و میش، آهو و جبیر بیشترین جمعیت را در این میان تشکیل می‌دهند.

گونه‌های نشخوار کننده مانند آهو، کل بز، قوچ و میش و پس از آن پرندگان بیشترین مشکلات را در مواجه با خشکسالی تجربه کرده‌اند.

زنده‌گیری حیوانات؛ خطری برای حیات وحش

باتوجه به فصل زاد و ولد حیوانات، برخی از افراد که مایل به زنده‌گیری حیوانات تازه متولد شده دارند در فصل شکار ممنوع به‌صورت غیرقانونی اقدام به شکار این حیوانات می‌زنند و سبب بر هم خوردن چرخه طبیعت می‌شوند.

با دارندگان سلاح غیرمجاز برخورد قانونی می‌شود

نیروی انتظامی با دارندگان سلاح غیرمجاز و شکارچیان برابر قانون برخورد می‌کند که در این میان نیروهای حفاظت محیط زیست نیز گاه قربانی سودجویی شکارچیان غیر مجاز و دچار حادثه می‌شوند.

خشکسالی علت افزایش شکار

از طرفی خشکسالی‌ها سبب افزایش شمار حیوانات در حاشیه شهرها و روستاها شده که در این راستا وظیفه‌ همگانی مردمی صدق می‌کند که از هرگونه شکار این حیوانات خودداری کنند.

شکار پرندگان مهاجر در استان بوشهر

زنده‌گیری پرندگان شکاری نیز از جمله اقدامات سودجویانه برخی افراد است که هر ساله با آغاز فصل مهاجرت پرندگان گونه‌های مختلف به استان بوشهر، افرادی سودجو اقدام به زنده‌گیری و قاچاق پرندگان شکاری به کشورهای حوزه خلیج فارس می‌کنند و از این راه ضربه‌های جبران‌ناپذیری به محیط طبیعی وارد می‌کنند.

شکار غیر مجاز پرندگان شکاری درحالی است که پرندگان از نظر اکولوژی در طبیعت دارای ارزش بسیار مهمی بوده و در رأس هرم غذایی جانداران قرار دارند و چه بسا شکار آنها سبب نابودی دیگر جانداران نیز شود.

با توجه به تبصره 2 ماده 13 قانون شکار و صید هر فردی که مبادرت به زنده‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری پرندگان شکاری از جمله شاهین، بالابان و دلیجه کنند علاوه بر مجازات حبس از 91 روز تا 3 سال، به جزایی نقدی از 300 میلیون تا 2 میلیارد ریال نیز محکوم می‌شود.

منبع:تسنیم

350403

سازمان آگهی های پرسون