آغاز کشت کلزا در هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از آغاز کشت کلزار در سطح یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت:۹۰ درصد روغن مصرفی کشور وارداتی است و توسعه کشت دانه‌های روغنی از برنامه‌های مهم وزارت جهادکشاورزی است.
تصویر آغاز کشت کلزا در هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری

به گزارش سایت خبری پرسون، محسن مهدوی مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری روز شنبه در جمع خبرنگاران استان با تاکید بر اینکه کلزا به دلیل اینکه دارای ارقام مختلف سردسیری و گرمسیری است و در مناطق مختلف قابلیت کشت دارد، اظهار داشت: این دانه گیاهی به دلیل کیفیت، کمیت و سازگاری به شرایط محیطی مختلف در استان قابلیت کشت دارد.

به گفته وی، کشت کلزا در مناطق سردسیری باید از اواسط شهریورماه تا ۳۱ شهریورماه انجام شود که یک مرحله آبیاری دارد و آبیاری‌های بعدی را از آب سبز بارندگی‌ها انجام می‌شود.

مهدوی اظهار داشت: این دانه گیاهی علاوه بر خرید تضمینی به دلیل کشت متناوب با گندم، زمین را برای کشت بعدی گندم نیز آماده می‌کند و برای کاشت این دانه روغنی، زمان، عمق و تراکم کشت و مبازره با آفات و بیماری‌ها مورد تاکید است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت کلزار قرار خواهد گرفت که این میزان در سال زراعی جاری ۷۶۰ هکتار بود که به دلیل خشکسالی درصدی از این کشت غیر قابل برداشت و باردهی بود.

وی اظهار داشت: در سال زراعی جاری (از اول مهرماه سال ۱۳۹۹تا اواخر شهریورماه ۱۴۰۰) بیش از ۲۰۰ تن کلزا از سطح زیرکشت استان برداشت شد.

مهدوی به ارائه تسهیلات ارزان قیمت و سرمایه در گردش، توزیع بذر با قیمت دولتی و توزیع انواع کودهای پتاسه، اوره و فسفاته به میزان لازم بین کشاورزان و خرید تضمینی دانه‌های روغنی به کشاورزان اشاره کرد و گفت: قیمت تضمینی خرید کلزا امسال ۱۵۰ هزار ریال برای هر کیلو گرم از سوی وزارتخانه در نظر گرفته شده است.

هم‌اکنون ۲۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۳۴۲ هزار هکتار جنگل، یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع در این استان وجود دارد.

سالانه ۹۳۸ هزار تن محصول زراعی، ۲۰۰ هزار تن تولیدات باغی و ۳۳۱ هزار تن شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

براساس میانگین بلندمدت میزان بارندگی در کل کشور به طور متوسط ۲۵۰ میلمتر بود که در سال‌های گذشته این میزان کاهش یافت و به ۲۳۰ میلیمتر رسید و این میزان در استان از ۵۹۰ میلیمتر در بلندمدت به ۴۸۰میلیمتر در سال زراعی جاری رسیده است.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

خشکسالی‌های اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان به‌ویژه در بخش کشاورزی داشته است.

۱۰۰ درصد مساحت این استان در سالجاری درگیر خشکسالی شده است.

منبع: ایرنا

338865