به گزارش سایت خبری پرسون به نقل از دیلیمیل، محققان معتقدند افزایش و همچنین اضافه وزن مادر سبب ایجاد استرس بالقوه در فرزندان می شود و میتواند بعد از مدتها اثرات بلند مدت وحشتناکی برای آنها داشته باشد. مطالب حوزه سلامت مجله پرسون را از دست ندهید.
پژوهشگران دانشگاه هلسینکی طی پژوهشی به بررسی ارتباط بین وزن مادر و ابتلا به بیماری روانی فرزند در بزرگسالی پرداختند، به طوریکه این پژوهش بر روی حدود ۶۸ هزار فرزند متولد سال۱۹۵۰ تا ۱۹۹۹ انجام شد.
آنها دریافتند افرادی که در سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۹ از مادران چاق متولد شدهاند در بزرگسالی ۶۰ درصد بیشتر از دیگران در معرض بیماریهای روانی قرار گرفته اند.
این خطر برای بیماران اسکیزوفرنی و افرادی که سوء مصرف مواد مخدر درصد بالاتری دارند، اضافه وزن مادر سبب ایجاد استرس بالقوه در فرزند میشود که دارای اثرات بلند مدت خواهد بود.
نتایج تحقیقات در این افراد نشان میدهد که کمبود وزن مادران بر بیماری روانی فرزندان متولد ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۴ در بزرگسالی رابطه مستقیمی دارد، مادرانی که با شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵ (حدود ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم کمبود وزن) هستند، خطر اختلالات روانی فرزندان در بزرگسالی را تا ۷۴ درصد افزایش می دهد.
همچنین شاخص توده بدنی معیار اندازه گیری چاقی بدن بر اساس وزن و قد است.
براساس پژوهش محققان تا به امروز هنوز موفق به کشف عامل اصلی ارتباط بین وزن مادر و خطر بیماری روانی فرزند در بزرگسالی یافت نشده است، البته احتمال دارد این موضوع به استرس روانی مادر مرتبط باشد.
در سالهای اخیر چاقی در میان زنان باردار شایعتر شده است، به طوریکه در اروپا ۷ تا ۲۵ درصد و در آمریکا ۳۰ درصد زنان باردار را افراد چاق تشکیل میدهند.
سال گذشته، دولت انگلستان استراتژی جدیدی را برای مبارزه با چاقی اجرا کرد که در آن تبلیغات غذای ناسالم قبل از ساعت ۲۱ ممنوع بود و پویشهایی برای تشویق به سبک زندگی سالم برگزار شد، اما این استراتژی در سال جدید نیز با معرفی برنامههای تشویقی ادامه دارد و مزایایی برای خانوادههایی که از غذای سالم استفاده و ورزش میکنند در نظر گرفته شده است.