تسوبه بدهی دولت به تامین اجتماعی

معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان تأمین اجتماعی مدیریت حوزه سرمایه‌گذاری این سازمان را برعهده دارد و در سال‌های اخیر برای دریافت مطالبات این سازمان از دولت نقش محوری ایفا می‌کند.

تصویر تسوبه بدهی دولت به تامین اجتماعی

به گزارش سایت خبری پرسون، اهم اقدامات معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری در بازه زمانی سال ۹۹ لغایت تیر ماه ۱۴۰۰ تشریح شد.

وصول مطالبات از دولت

در راستای وصول مطالبات از دولت، از محل تمهیدات پیش بینی شده بر اساس احکام قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور جمعاً مبلغ ۴۱ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به سازمان به شرح ذیل تسویه شد؛

۱- بند "و" تبصره (۲) : اخذ سهام شرکت‌های پالایش نفت امام خمینی شازند (۹ درصد)، دخانیات ایران (۱۵ درصد)، هپکو (۵۲ درصد) و پتروشیمی دماوند (۱۹ درصد) جمعاً به ارزش ۳۵ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان.

۲- بند"و" تبصره (۵): بدهی‌های بانکی، مالیاتی و خزانه داری کل کشور در خصوص شرکت تجهیزات سنگین – هپکو به مبلغ یک هزار و ۵۶ میلیارد تومان و شرکت سرمایه‌گذاری خانه سازی ایران به مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان تهاتر شد.

۳- بند "ح" تبصره (۵): مبلغ چهار هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان به منظور اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران در قالب اسناد خزانه اسلامی به سازمان اختصاص یافت.

طرح خروج از بنگاه‌داری

به منظور اصلاح و بهینه سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری سازمان، پیش نویس طرح خروج از بنگاه‌داری توسط سازمان تهیه و نسبت به اخذ مصوبه هیأت مدیره اقدام شد که این طرح در مرحله اخذ مصوبه از هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی است.

ساماندهی و پایش املاک سازمان

۱- نظارت بر عملکرد مؤسسه املاک و مستغلات و پروژه‌های شرکت‌های تابعه

۲- پیگیری مصوبات کمیته سرمایه‌گذاری پروژه‌های اقتصادی

۳- پیگیری، تعیین تکلیف، تهاتر و پایان کار املاک

۴- تعیین تکلیف وضعیت پروژه‌های؛ ائل گلی، یاسوج و چهاردانگه

گزارشات کارشناسی در خصوص وضعیت سرمایه گذاری‌ها

۱- طراحی مکانیزم پیگیری مصوبات هیأت مدیره پیرامون حوزه املاک و مستغلات

۲- بررسی عملکرد شرکت‌های چند رشته‌ای و ترسیم چشم انداز صنعت مربوطه

۳- بررسی عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ذوب آهن اصفهان

۴- بررسی عملکرد شرکت سیمان تأمین و ارائه چشم انداز آتی صنعت

۵- پیش بینی منابع و مصارف سازمان طی ۱۰ سال آینده

۶- انتخاب حوزه‌های سرمایه‌گذاری، صنایع استراتژیک و پیشرو در راستای راهبردهای مصوب سرمایه‌گذاری سازمان

۷- بررسی ریسک و بازدهی پرتفوی سرمایه‌گذاری

۸- بررسی بازار املاک و مسکن در ۵ سال آینده و ارائه استراتژی سازمان در این حوزه

ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه

ایجاد ساختار نظام ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان تأمین اجتماعی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه نظارت و ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه است. در این بخش، انتشار کارنامه ارزیابی برای ۹ و ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹، برای اولین بار در سازمان تأمین اجتماعی در سطح شرکت‌ها و مؤسسات تابعه مستقیم انجام شد.

در این خصوص با توجه به ترکیب بسیار متنوع شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان در حوزه فعالیت و عملیات تکلیفی و غیر تکلیفی، ابتدا مدل مفهومی و اجرایی استقرار نظام و سامانه ارزیابی عملکرد شرکت‌ها و مؤسسات تابعه تدوین و سپس شاخص‌های ارزیابی اختصاصی هر شرکت با تعامل و مشارکت شرکت‌ها و مؤسسات تابعه جمع آوری شد. در مرحله بعد محاسبه وزن و اهمیت شاخص‌های ارزیابی و نهایی کردن آن انجام و در ادامه نسبت به طراحی و ایجاد کارنامه ارزیابی و گزارش‌های خروجی اقدام شد.

ساخت نرم افزار ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه تأمین اجتماعی با استفاده از ظرفیت موجود در معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری این سازمان و بدون انجام هزینه‌های برون سپاری و در حداقل زمان ممکن به عنوان یک تجربه موفق در این زمینه اشاره کرد.

ساخت نرم افزار مدیریتی تحت وب در حوزه شرکت‌ها و مؤسسات تابعه از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه نظارت و ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان تأمین اجتماعی است. با استفاده از ظرفیت داخلی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری این سازمان و ایجاد دسترسی برای ارکان تصمیم گیر سازمان و مدیران شرکت‌ها و مؤسسات تابعه نرم افزار مذکور ساخته و برای اولین بار اجرایی شد که مورد استقبال ارکان سازمان واقع شد.

جمع آوری اطلاعات ۹۵ شرکت تابعه سازمان و هلدینگ‌های تابعه، ارائه دسترسی برخط به سیستم امور شرکت‌ها به هلدینگ‌های تابعه و شرکت‌ها و مؤسسات مستقل، ‏ارتقا، اصلاح و توسعه بیش از ۱۵۰ مورد در سیستم امور شرکت‌ها و برگزاری چندین جلسه آموزشی در خصوص آموزش سیستم‌های مکانیزه معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری از مهمترین فعالیت‌های انجام شده این برنامه است به نحوی که کارنامه ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه نیز در سیستم مذکور برای ارکان سازمان تأمین اجتماعی قابل مشاهده است.

ایجاد ساختار نظارت میدانی

یکی از حلقه‌های مفقود نظارت در بخش شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان ایجاد ساختار منسجم و به هنگام برای نظارت میدانی، ارائه گزارشات به ارکان تصمیم گیر سازمان است که با توجه به اهمیت آن در اساسنامه این سازمان نیز بدان اشاره شده است.

در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار و برای ایجاد این ساختار و پرهیز از هر گونه سلیقه نگری در نظارت‌های مذکور شیوه نامه نحوه رسیدگی و گزارشگری آن حاوی چک لیست‌های استاندارد تهیه و ابلاغ شد. حسب این امر و برنامه‌ریزی انجام شده مقرر شد در سال جاری به تمامی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه مستقیم مراجعه و گزارش مربوطه تهیه و به ارکان سازمان ارائه شود. با انجام این عملیات و شناسایی نقاط بحرانی و قابل اصلاح در این حوزه گامی مؤثر در حوزه عملکرد شرکت‌ها و مؤسسات تابعه برداشته خواهد شد.

امور مجامع شرکت‌ها اقدامات

۱. اصلاح ساختار مدیریت شرکت‌ها و مؤسسات تابعه (از طریق ایجاد شرکت‌های تخصصی و بازار گردانی با عنایت به ورود شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی به بورس و اوراق بهادار)

۲. برگزاری مجامع شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان

۳. ارائه گزارش صورت مقایسه بودجه و عملکرد فصلی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان به هیأت مدیره سازمان

۴. ابلاغ بخشنامه و پیگیری‌های مربوط به شرکت‌ها موضوع جز (۹) بند ط تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کشور در خصوص عضویت همزمان مدیران شرکت‌ها و تغییر برخی افراد مشمول و پیگیری انجام سایرموارد

۵. پیگیری جهت اخذ مصوبه هیأت مدیره سازمان در خصوص دستورالعمل برنامه و بودجه به منظور ابلاغ دستورالعمل برنامه و بودجه سال ۱۴۰۰ شرکت‌ها و مؤسسات تابعه سازمان جهت اخذ برنامه و بودجه پیشنهادی و ارائه به هیأت مدیره سازمان

۶. تکمیل بانک اطلاعاتی جامع مدیران شرکت‌ها و مؤسسات تابعه و در اختیار عموم قراردادن آن

۷. پیگیری و انجام وظایف محوله و تشریفات قانونی جهت اصلاح ساختار سهامداری بانک رفاه کارگران

۸. پیگیری و ارائه گزارش مستمر به مدیرعامل سازمان در خصوص ترمیم اعضای هیأت مدیره شرکت‌ها و مؤسسات تابعه

۹. پیگیری مستمر اقدامات شرکت‌ها و مؤسسات تابعه در اجرای تکالیف مجامع و ارائه گزارش به هیأت مدیره سازمان

۱۰. پیگیری افزایش سرمایه شرکت‌ها و مؤسسات تابعه شامل مؤسسه حسابرسی تأمین اجتماعی، شرکت رفاه گستر تأمین اجتماعی، شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین اجتماعی، شرکت مهندسان مشاور خانه سازی ایران و شرکت رفاه و گردشگری تأمین در راستای تغییر ساختار شرکت به موجب مصوبه هیأت مدیره سازمان

۱۱. پیگیری و انجام وظایف محوله و تشریفات قانونی جهت انتقال سهام شرکت‌های زیر مجموعه شرکت رفاه و گردشگری به شرکت مذکور.

منبع: مهر

323465