به گزارش سایت خبری پرسون از چهارمحال بختیاری، محسن مهدوی روز شنبه با اعلام این خبر افزود: در سال زراعی جاری ۹ هزار و ۷۰۰ هکتار جوی آبی و ۱۶ هزار و ۷۵۰ هکتار جو دیم در استان همانند سال زراعی گذشته کشت شده است که عملکرد برداشت جو آبی ۳.۴ تُن در هکتار و جو دیم یک تُن در هکتار پیش بینی میشود.
وی با اشاره به خشکسالی اخیر گفت: با توجه به خسارت بیآبی سطح قابل برداشت دیم در استان ۱۰ هزار و ۷۵۰ هکتار و آبی هشت هزار و ۸۹۰ هکتار است که ۱۷ هزار و ۶۰۰ تُن کاهش تولید خواهیم داشت.
به گفته وی، در سال زراعی گذشته میزان برداشت محصول جو در استان ۵۸ هزار و ۶۰۰ تُن بود.
مهدوی اظهار داشت: نرخ برداشت غلات از جمله جو و گندم با کمباینهای مجهز به مخزنگاه به ازای هر مخزن ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال اعلام شده است.
وی افزود: نرخ برداشت گندم و جو در سالجاری نیز مزارع دیم و آبی برای کمباین متوسط داخلی به ترتیب سه میلیون و ۱۲۰ هزار و پنج میلیون و ۶۰۰هزار ریال در هکتار، کمباین نیمه سنگین به ترتیب سه میلیون و ۵۵۰ هزار ریال و پنج میلیون و ۹۲۰ هزار ریال و برای کمباین سنگین وارداتی نیز چهار میلیون و ۱۷۰ هزار ریال و ۶ میلیون و ۲۶۰ هزار ریال اعلام شده است.
به گفته وی، این نرخنامه براساس سوخت سه هزار و ۳۰۰ ریالی است و در اراضی کوهستانی و سنگلاخی نیز ۲۰ درصد به نرخ برداشت اضافه میشود.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: استفاده از بذر مناسب، بارندگیهای بهموقع و استفاده از فناوری روز تولید در افزایش عملکرد محصول موثر است و برای زراعی آینده کاشت ارقام زودرس و زودبازده در اراضی استان در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: برداشت محصول از سطح مزارع جو با ۲۱۵ دستگاه کمباین در حال انجام است که از این تعداد ۱۳۴ دستگاه بومی استان و مابقی در برنامه زمانبندی شده از استانهای فارس، خوزستان و اصفهان به استان برداشت میشود.
مهدوی افزود: عملیات برداشت محصول جو در استان با نظارت ۳۲ اکیپ در حال انجام است.
هماکنون بیش از ۵۸ هزار هکتار از مزارع استان زیرکشت گندم دیم و آبی و حدود ۲۶هزار هکتار زیر کشت جو دیم و آبی قرار گرفته است.
منبع:ایرنا