۴ روش حرفه‌ای برای نظافت قرنیز

مراقبت باشید در نظافت قرنیز با رطوبت زیاد باعث پوسیدگی یا تخریب روکش آن نشوید. نظافت دوره‌‍ای قرنیز‌ها کار ساده‌تری است نسبت به نظافت بعد از یک مدت طولانی. شما باید این جزو کوچک دکوراسیون خود را همیشه تمیز و سالم نگه دارید، زیرا جزئیاتی این چنین همان‌قدر که ممکن است دور از چشم بمانند، به چشم هم می‎‌آیند.

تصویر ۴ روش حرفه‌ای برای نظافت قرنیز

به گزارش سایت خبری پرسون، وقتی از نظافت منزل صحبت میکنیم، ذهنمان درگیر دیوار‌ها و وسایل بزرگ می‌رود نه موردی مثل نظافت قرنیز. شاید فقط موقع خانه‌تکانی نوروزه یاد چیز‌های ظریف و ناپیدایی مثل نظافت قرنیز بیفتیم. قرنیز باعث زیبایی و تکمیل دکوراسیون داخلی شما می‌شود. به همین دلیل هم است که باید همیشه تمیز و درخشان بماند تا جلوه بهتری داشته باشد.

موقع نظافت قرنیز بسیاری نگران این هستند که نکند به رنگ یا بافت آن آسیب برسد. درست است که قرنیز امروزی در برابر آب مقاوم است، اما تماس زیاد با آب احتمال دارد به آن آسیب برساند. در ادامه چند روش نظافت قرنیز حرفه‌ای را برایتان آورده‌ایم تا به راحتی و خیلی سریع بتوانید این عنصر مهم و کاربردی دکوراسیون داخلی را مثل یک الماس درخشان نگه دارید.

قرنیز؛ کوچک همه جا حاضر

چه بخواهیم چه نخواهیم قرنیز‌ها عضو همیشگی دکوراسیون داخلی هستند. شاید فکر کنید که حالا اگر هم نباشند، اتفاق خاصی نمی‌افتد. مطمئنید؟ یک دیوار بدون قرنیز را تصور کنید. یک پوشش کف بدون قرنیز چه؟ انگار که با کشیدن یکی از دندان‌ها تمام زیبایی دهانتان به باد رفته باشد.

قرنیز که ظریف و کوچک باشد، چه بزرگ و چشمگیر، حضورش لازمه تکمیل یک دکوراسیون داخلی است. مثل قاب‌بندی عکس‌ها و نقاشی‌ها. پس برای حفظ آن در طول سالیان، از روش‌های زیر برای نظافت قرنیز بهره ببرید.

۱. استفاده از جارو برقی

نظافت قرنیز برای خیلی‌ها کار طاقت‌فرسایی است. اگر شما هم حوصله ندارید که زیاد خم و راست شوید یا لای شیار‌های قرنیز را تمیز کنید، این روش برای شماست. قرنیزی که پرنقش و پرکار زیاد باشد، نسبت به قرنیز‌های مثلاً پافیلی بیشتر خاک می‌گیرند.

  • برای گرفتن غبار قرنیز تخت و کم‌کار می‌توانید از سری گرد‌گیر جاروبرقی استفاده کنید.
  • برای قرنیز‌های پرکار هم می‌توانید این سری را با سری باریک ترکیب کرده و در جای مناسب به کار ببرید.

۲. گردگیری با دستمال

اگر خیلی اهل تمیزکاری خانه باشید، قطعاً قرنیز‌های تمیزی خواهید داشت که دوره‌ای تمیز شده‌اند. برای همین در نظافت قرنیز شما فقط با یک گردگیری ساده انجام می‌شود.

  • قرنیز‌های کم‌کار با کشیدن یک دستمال سرتاسری تمیز می‌شوند.
  • قرنیز‌های پرکار را با کمک دستمال، مسواک یا قلموی کوچک در لابه‌لای شیار‌ها تمیز کنید.

۳. آب گرم با صابون

وای به روزی که نظافت قرنیز را فراموش کرده باشید و حالا حسابی کثیف شده باشند. در نظافت قرنیز به این صورت باید از یک سطل آب گرم و شوینده سبک یا صابونی استفاده کنید.

  • یک اسفنج، اسکاج نرم، دستمال حوله‌ای کار شما را راه می‌اندازد.
  • فقط حواستان باشد که قرنیز‌ها را خیس و کف‌آلود رها نکنید.
  • با یک دستمال نمدار و بعد یک دستمال خشک کار را جمع کنید.

۴. شیشه‌شوی، سرکه و محلول تمیزکننده

اگر کار از کار گذشته و قرنیز شما عجیب چرک و کثیف شده، وقتش رسیده که نظافت قرنیز را با چیز‌های دیگری انجام بدهید.

  • لکه‌های چرب و سیاه را با شیشه‌شوی و دستمال پاک کنید. شاید لازم باشد چند دوری این کار را تکرار کنید.
  • لکه‌های خشکیده یا تکه‌های ماسیده غذا و… را با شوینده‌های قوی‌تر تمیز کنید. منظورمان جرمگیر و وایتکس نیست. مثلاً پودر ماشین یا مایع ظرفشویی با پاک‌کنندگی بالا. حتی سرکه در ترکیب با آب می‌تواند بهترین تمیزکننده باشد.
  • در نظافت قرنیز اگر لکه‌ها سفت سر جای خودشان مانده بودند، بگذارید برای ۵ دقیقه کمی شیشه‌شوی یا شوینده روی آن‌ها بماند و بعد پاکشان کنید.
  • قطره‌های ریخته شده پارافین یا آدامس و غذای چسبیده شده را نیز به همین طریق از بین ببرید. شاید برای جدا کردن پارافین و آدامس لازم باشد که از یک کارد پلاستیکی که به بافت قرنیز شما آسیب نزند، استفاده کنید.

این‌ها چند روش اصلی نظافت قرنیز هستند، اما بیایید کمی عقب‌تر برویم و ببینیم که چطور می‌توانیم قرنیز‌ها را همیشه تمیز نگه داریم تا بیشتر عمر کنند.

چند تکنیک برای نظافت قرنیز و طول عمر بیشتر آن

برای نظافت قرنیز از بچه‌ها کمک بگیرید. یک بازی راه بیندازید و از آن‌ها بخواهید همراهتان شوند. شاید باور نکنید دقت و حوصله آن‌ها در این کار برایتان یک قرنیز درخشان به ارمغان می‌آورد.

  • قرنیز‌های روشن به نسبت قرنیز‌های تیره بیشتر کثیفی را نشان می‌دهند، پس به طور مرتب گردگیری‌شان کنید.
  • موقع تی کشیدن روزانه، هفتگی و ماهانه حواستان به باقی ماندن رطوبت تی در قسمت پایینی آن‌ها باشد.
  • اگر می‌خواهید قرنیز‌های ماندگارتری داشته باشید در برنامه ماهانه نظافت، آن‌ها را فراموش نکنید.
  • برای نظافت قرنیز لکه‌ها را سریع از روی آن پاک کنید تا بعداً درگیر ماسیده شدنشان نباشید.
  • اگر خیلی حوصله دارید، از گوش پاک‌کن یا پنبه برای تمیز کردن شیار‌های قرنیز استفاده کنید.
  • در نظافت قرنیز، شوینده‌های شیمیایی قوی را کنار بگذارید.
  • جارو کردن مداوم کف به تمیز ماندن قرنیز کمک می‌کند.

دست آخر…

مراقبت باشید که در نظافت قرنیز با رطوبت زیاد باعث پوسیدگی یا تخریب روکش آن نشوید. به خاطر داشته باشید که نظافت دوره‌‍ای قرنیز‌ها کار ساده‌تری است نسبت به نظافت بعد از یک مدت طولانی. شما باید این جزو کوچک دکوراسیون خود را همیشه تمیز و سالم نگه دارید، زیرا جزئیاتی این چنین همان‌قدر که ممکن است دور از چشم بمانند، به چشم هم می‎‌آیند.

منبع: doroudgaran.com

287526