به گزارش سایت خبری پرسون از خوزستان، فرهاد ایزدجو در نشست ستاد توسعه شیلات خوزستان که امروز (۸ اردیبهشتماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص تقاضای صدور مجوز تامین آب برای متقاضیان جدید آب در مجتمع پرورش میگو چوئبده آبادان که در پاییندست سد بهمنشیر واقع شده است باید توجه داشت که در پاییندست سد بهمنشیر، آب شیرین تنظیمشده وجود ندارد که بخواهیم آن را تخصیص دهیم.
وی افزود: برای اینکه بخواهیم تخصیص آب جدیدی به این مجتمع در نظر بگیریم، آبی وجود ندارد که امکان تخصیص جدید آب نیز وجود داشته باشد.
رئیس سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: سایت جدید ۶۴۷ هکتاری برای توسعه آبزیپروری در استان خوزستان تاسیس شده است اما هیچ آب شیرینی برای تخصیص به این مجتمع وجود ندارد.
ایزدجو گفت: با توجه به هماهنگیهایی که با شیلات استان خوزستان انجام شد، قرار شد تخصیص آب شیرین مجتمع پرورش میگوی چوئبده را حذف و آن را به این مجتمع ۶۴۷ هکتاری اختصاص دهیم اما شیلات پس از بررسیهای انجامشده عنوان کرد که تنها میتواند دو سال تخصیص آب شیرین به پرورش میگو چوئبده را حذف کند.
وی افزود: ما میتوانیم به صورت دو ساله آب شیرین را به این واحد ۶۴۷ هکتاری اختصاص دهیم اما اینکه تخصیص آب دائمی داشته باشیم، امکان ندارد.
رئیس سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه مطابق قانون برای پرورش میگو باید ۲۵ درصد آب شیرین در نظر گرفته شود، گفت: اگر آب شیرین به واحد ۶۴۷ هکتاری تخصیص داده شود، دیگر آبی برای تخصیص به مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان وجود نخواهد داشت.
ایزدجو با اشاره به طرح پرورش ماهی در قفس در سدهای خوزستان عنوان کرد: در سد مارون باید مطالعهای از نظر بررسی حجم مخزن برای مشخص کردن میزان تناژ قابل پرورش در مخزن سد انجام شود تا بتوانیم در این خصوص مجوز برای پرورش ماهی صادر کنیم.
وی با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس در دریاچه سدها در درازمدت میتواند آثار زیست محیطی روی مخازن سدها بگذارد، افزود: بر اساس بررسیها قرار است به صورت پایلوت در دریاچه سد مارون، پرورش یک هزار و ۲۰۰ تن پرورش ماهی در قفس انجام و آثار زیست محیطی آن روی مخزن سد بررسی شود.
منبع:ایسنا