به گزارش سایت خبری پرسون از خراسان جنوبی، غلامرضا شریفزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در حال حاضر ۲ بیمارستان رازی و امام رضا (ع) بیرجند به عنوان مراکز پشتیبان بیمارستان ولیعصر (عج) در مرکز استان پیشبینی شده است و در شهرستانها هم در صورت نیاز تختها افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: ۵۵۰ تخت بیمارستانی در استان خراسان جنوبی ویژه کرونا در نظر گرفته شده است و با توجه به تلاش صورت گرفته در حال حاضر مشکلی برای تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونایی در بیمارستانهای استان وجود ندارد.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا اظهار داشت: تمامی بیمارستانهای استان جز شهرستانهای درمیان، سرایان و زیرکوه مجهز به دستگاههای اکسیژنساز هستند و قرارداد تجهیز بیمارستان سرایان به دستگاه اکسیژنساز منعقد شده است.
وی افزود: با این وجود اگر روند افزایشی ابتلا به کرونا ادامه پیدا کند در بیمارستانها با مشکل مواجه خواهیم شد و عبور از وضعیت کنونی نیازمند همراهی همهجانبه مردم و دستگاههای مختلف است.
شریفزاده گفت: عادیانگاری و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در هفتههای گذشته موارد بستری بیماران مبتلا به کرونا را در خراسان جنوبی تا هشت برابر افزایش داد به طوری که تعداد بستری کرونا مثبت از حدود ۲۵ نفر در اسفند سال گذشته به ۲۲۵ نفر در زمان حاضر رسیده است.
وی افزود: میزان بستری بیماران با علائم تنفسی هم در هفتههای اخیر افزایش سه برابری داشته و از میانگین ۱۲۰ نفر در اسفند ماه به ۳۲۹ نفر در بیمارستانهای خراسان جنوبی رسیده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۶ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال عمومی پنج نفر وخیم است در حالی که اواخر سال گذشته به طور میانگین پنج بیمار در آی سی یو داشتیم.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از افزایش پنج برابری فوتیهای کرونا در این استان خبر داد و گفت: اسفند ۹۹ تعداد موارد مرگ ناشی از کرونا حدود ۹ مورد بود و از ابتدای امسال تا روز گذشته ۴۷ نفر از هماستانیها را به دلیل کرونا از دست دادیم.
وی با بیان اینکه روند بیماری در خراسان جنوبی همچنان افزایشی است افزود: پیش بینی میشود اگر مردم از ابتدای خیز چهارم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده باشند تا هفتههای آتی شاهد روند کاهشی نسبت به روزهای قبل باشیم.
شریفزاده درباره وضعیت واکسیناسیون کرونا گفت: طبق برنامه زمانبندی تا پایان هفته تمامی کادر درمان خراسان جنوبی واکسینه میشوند و از هفته آینده برای تزریق واکسن وارد فاز سالمندان بالای ۸۰ سال سن خواهیم شد.
نمودار شناسایی بیماران مبتلا به کرونا و بستری بیماران کرونایی در موج چهارم کرونا از اوایل هفته دوم فروردین امسال در خراسان جنوبی صعودی شد و شهرستان بیرجند بیشترین موارد مثبت جدید را در این مدت به خود اختصاص داده است.
اولین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در خراسان جنوبی اوایل اسفند ۹۸ در پی همهگیری جهانی ویروس کرونا اعلام شد و پس از گذر خیزهای اول و دوم بیماری در فروردین و تیر ۹۹، روند بیماری بار دیگر در مهر سال گذشته صعودی شد که این روند تا آبان و آذر ماه ادامه یافت به طوری که آمار مبتلایان روزانه (۲۴ ساعت) سه رقمی و فوتیهای کرونا در این استان دورقمی شد.
با اجرای محدودیتهای جامع از اول آذر پارسال و همراهی مردم و اصناف به تدریج موارد ابتلا به کرونا، بیماران مراجعه کننده به بیمارستانها، تستهای مثبت، موارد بستری و فوتی در خراسان جنوبی کاهش یافت به طوری که پایان سال گذشته و اوایل امسال ۹ شهرستان زرد و ۲ شهرستان آبی رنگ داشت.
موج سوم کرونا در خراسان جنوبی که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آن به عنوان موج سهمگین و خطرناک کرونا یاد کرد، در آبان و آذر سال گذشته با همراهی مردم، اصناف، رسانهها، دستگاههای اجرایی و تلاش ستودنی مدافعان سلامت مهار شد و کنترل موج چهارم نیز که خطرناکتر است نیازمند همراهی آحاد جامعه و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.
براساس آخرین رنگبندی شهرستانها که ۳۰ فروردین منتشر شد، سه شهرستان دیگر خراسان جنوبی شامل سربیشه، زیرکوه و سرایان از نارنجی به قرمز تغییر رنگ دادند و در حال حاضر هفت شهرستان استان شامل بیرجند، قاینات، فردوس، طبس، سربیشه، زیرکوه و سرایان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) قرار دارند که مشابه وضعیت استان در موج سوم کرونا (آبان و آذر ۹۹) است.
همچنین شهرستانهای نهبندان، بشرویه و درمیان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و خوسف تنها شهرستان در وضعیت زرد (متوسط خطر) است.
منبع:ایرنا