عطاالله محمدی، روانشناس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی سایت خبری پرسون، در خصوص ابتلا به افسردگی در دوران شیوع ویروس کرونا گفت: افرادی که مشکلات روانی بیشتری دارند، در معرض این اختلال هستند و نمی توان علت را بیماری کرونا دانست. در واقع مشکلاتی که ناشی از تبعات ویروس کرونا است؛ باعث آسیبپذیری شده و مستقیم مربوط به این بیماری نیست.
وی ادامه داد: قرنطینه، محدودیتهای مشاغل و به خصوص کسانی که شغلهای غیرمهارتی داشتند؛ عامل افزایش بیماری های روحی و روانی است.
این روانشناس افزود: حداقل کاری که میتوان انجام داد، توصیه اطرافیان درگیر این اختلال، مراجعه به مشاوره و در صورت نیاز دریافت دارو است. مشاورههای آنلاین در کشور افزایش یافته که البته تمام آنها معتبر نیستند و از طریق سازمان نظام روانشناسی باید تائید شوند. در این خصوص، صدای مشاور سازمان بهزیستی، مشاوره تلفنی مرکز مشاوره دانشگاه تهران و یا سامانههای مشاوره مجازی معتبر پیشنهاد میشود.
محمدی تصریح کرد: کسانی که نشانههایی مانند، مشکلات خواب، افزایش و یا کاهش اشتها، پرخاشگری، انزوا، احساس غمگینی شدید و طولانی مدت، حالتهای اضطرابی، ترس از مرگ، افکار منفی و یا خودکشی دارند؛ حتما باید به مشاوره و یا روانپزشک مراجعه کنند.
وی با بیان این که مردم در برخی از شهرها، دسترسی آسان به خدمات مشاورهای نداردند؛ گفت: وظیفه رسانههای اجتماعی مانند رادیو و تلویزیون است که مردم را آگاه کنند که چگونه با مشکلات مواجه شوند. در این زمینه هیچ رسانه ای مانند صدا و سیما تاثیرگذار نیست. اما این رسانه فعالیت و برنامهای در خصوص حفاظت مردم از نظر سلامت روانی و جسمانی ندارد.
این روانشناس بیان کرد: در جامعهای که نظم و برنامه برای واکسینهکردن مردم وجود ندارد؛ بعید است مسئولان به حالات روانی افراد توجه کنند. در شرایطی که این کمبودها آشکار است؛ مردم باید یکدیگر را آگاه، تشویق کنند و راه حل دهند.