به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، «فرهاد فتاحی» گفت: ویلاسازیهایی که بعضا در وسط اراضی کشاورزی گیلان اتفاق میافتد ناشی از روزنهها و ضعفهایی است که در قانون وجود داشته و سودجویان هم از آن استفاده میکنند.
سرپرست مدیریت امور اراضی استان گیلان اهمیت حفاظت از اراضی کشاورزی را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: این حفاظت را میتوان به سه گروه تقسیم کرد که شامل حفاظت از اراضی کشاورزی، حفظ یکپارچگی اراضی، استمرار تولید و بایر ماندن اراضی است که هر کدام از جمله وظایف مدیریت امور اراضی استان گیلان محسوب میشود.
فتاحی با بیان اینکه متاسفانه تغییر کاربری اراضی کشاورزی در قانون مطلقا ممنوع نیست تصریح کرد: قانون حفظ کاربری در ماده یک و پنج آن اشاره شده که اراضی کشاورزی محدوده قانونی شهرها و محدوده روستاهای دارای طرح هادی از شمول حفظ کاربری مستثنی هستند ضمن اینکه یک اجازه برای تغییر کاربری در موارد ضروری هم داده شده است.
وی ویلاسازیهایی که بعضا در وسط اراضی کشاورزی گیلان اتفاق میافتد را ناشی از همان روزنه و ضعفهای موجود در قانون خواند و اذعان کرد: دو امکان تغییر کاربری اراضی در کشور وجود دارد یکی در داخل طرحها و محدوده قانونی شهرهاست و دیگری از طرف مجوز کمیسیون موسوم به تبصره یک ماده یک اتفاق میافتد.
سرپرست مدیریت امور اراضی استان گیلان با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته حتی یک مورد تغییر کاربری اراضی شالیزاری در خارج از محدوده قانونی شهر و خارج از محدوده قانونی طرحهای هادی روستایی نداشتیم افزود: تمام تغییر کاربریهایی که در گیلان اتفاق میافتد نشان میدهد قبلا کاربری اراضی مورد نظر تغییر کرده است.
فتاحی وظایفی که در بحث تغییر کاربری اراضی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نهاده شده است را متذکر شد و در پاسخ به این پرسش که آیا در مورد تغییر کاربریها قانون برای همه یکسان است یا خیر اضافه کرد: ما در برخورد با تخلفات ذرهای کوتاه نمیآییم زیرا قانون برای تمام آحاد کشور از روستایی گرفته تا شهری یکسان است.
وی با بیان اینکه تغییرکاربریهایی که اتفاق میافتد خارج از محدودههای قانونی است تحرکاتی که سودجویان برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی استان گیلان انجام میدهند را تأیید کرد و گفت: برخی سودجویان ممکن است در حیطه قانون به اراضی دست درازی کنند البته ما سامانه 131 و گشتهای حفاظتی را برای شناسایی همین موارد راهاندازی کردهایم.
سرپرست مدیریت امور اراضی استان گیلان از برخورد با 90 مورد تغییر کاربری اراضی در سال گذشته توسط این نهاد اجرایی خبر داد و اظهار داشت: یک بخشی از این تغییر کاربریهایی که در گیلان شاهد آن هستیم به علت شرایط آب و هوایی و جاذبههایی است که در استان وجود دارد و مورد طمع سودجویان قرار میگیرد.
فتاحی با بیان اینکه گیلان از حیث تغییر کاربری اراضی در کمیسیون ماده یک پایینترین رتبه کشور را دارد افزود: این به آن علت است که تغییر کاربری اراضی شالیزاری در وزارت جهاد کشاورزی مطلقا ممنوع بوده است از طرفی دیگر گیلان به نسبت استان همجوار خود در دو دهه قبل رتبه دوم تولید و مساحت اراضی شالیزاری را در کشور داشت.
وی با تاکید بر اینکه موارد اشاره شده به این معنی که گیلان از حیث تغییر کاربری اراضی بهترین شرایط را داشته است نیست خاطرنشان کرد: بنده با قاطعیت اعلام میکنم اراضی خارج از محدوده طرح هادی روستا و محدوده قانونی شهرها بوده حفظ شده و تغییری در مساحت اراضی شالیزاری خارج از این دو محدوده ایجاد نشده است.
منبع: شبستان