به گزارش سایت خبری پرسون، بر اساس بند الحاقی ۷ تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، همه مالکان حقیقی و حقوقی انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین که در پایان هر سال مجموع ارزش آنها بیش از ۱۰ میلیارد ریال (یک میلیارد تومان) باشد مشمول مالیات سالانه خودرو هستند.
موضوعی که از دیدگاه برخی کارشناسان قابلیت اجرایی نخواهد داشت. «امیرحسن کاکایی» استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودرو یکی از منتقدان این طرح است که در این زمینه گفت: در ماههای گذشته مجلس جدید نشان داده که میخواهد کارهایی انجام دهد و در برخی موارد حرفهای قشنگی نیز میزند، اما از آنجا که نمایندگان بر کل قوانین و مقررات مسلط نیستند کارهایی که انجام میشود ممکن است بسیار خطرناک باشد.
وی افزود: وقتی در یک نظام اقتصادی بهتدریج موانعی ایجاد میشود، بهطور مثال صحبتهای پوپولیستی مثل اینکه ما مالیات میگیریم به نفع فقرا زده میشود و در نهایت مالیات هم اخذ میشود، اما این افراد پولدار که معمولاً بزرگ و تولیدکننده یا تاجر هستند، این هزینهها را از جیب مردم جبران میکنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اخذ مالیات باید اصولی باشد، یادآور شد: چنین شیوههایی فقط هزینههای مردم را افزایش خواهد داد، هرچند درآمد مختصری هم برای دولت کسب میشود که آن هم ارزش لازم را ندارد، این در حالی است که کارهای مهمتری هنوز روی زمین باقی مانده است.
وی ادامهداد: اکنون فقط طرح مالیات بر خودروهای میلیاردی خالی از اشکال نیست، بلکه طرحی نظیر ساماندهی صنعت خودرو نیز که ماههاست نمایندگان مطرح کردهاند، پر از اشکال و تناقض است.
این کارشناس صنعت خودرو ادامهداد: اگر قرار است عوارض از خودروها گرفته شود باید از همه خودروها اخذ شود نه اینکه فقط برای خودروهای خارجی باشد، بهطور مثال هر چه خودرو بزرگتر باشد عوارض پارک بیشتری باید پرداخت کند، این موضوع درخصوص آلودگی هوا برعکس باشد و انتظار میرود با توجه به مدرنتر بودن خودروهای خارجی و کمتر بودن آلایندگی آنها، عوارض کمتری در این زمینه بپردازند.
منبع: دنیای اقتصاد