به گزارش سایت خبری پرسون از زنجان، حامد تقی بیگلو، افزود: جمع آوری سگهای بلاصاحب که در برخی از مناطق نیز موجب مزاحمت، ترس و وحشت شهروندان میشود به منظور ایجاد امنیت و حفظ آرامش، امری ضروری است و نباید نادیده گرفته شود.
وی نظارت بر اجرای طرح کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب در شهر زنجان، تاکید کرد و اظهار داشت: سه شنبه /۲۸ بهمن ماه/ امسال با حضور و نظارت مدیریت پسماند شهرداری زنجان و اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زنجان، اکیپ زنده گیری سگ های بلاصاحب (ولگرد) شهرداری زنجان تعدادی از این جانوران مزاحم را جمع آوری کرده و به محل تعیین شده انتقال دادند.
تقی بیگلو با بیان اینکه محیط زیست نیز عضو کارگره مدیریت حیوانات زیانکار است، افزود: بحث جمع آوری سگ های بلاصاحب در حوزه شهری با شهرداری ها و در حوزه روستایی نیز با بخشداری ها و دهیاری ها است.
وی با تاکید براینکه افزایش تعداد سگ های ولگرد با پسماندهای غذایی شهری، رابطه مستقیم دارد، تصریح کرد: اگر مدیریت پسماند به شکل اصولی و مناسب نباشد در این صورت جمعیت جانوران مزاحم چون سگ و گربه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زنجان گفت: با فرهنگ سازی هرچه بیشتر در میان مردم و مدیریت اصولی پسماند غذایی و همچنین همکاری سازمانهای مردم نهاد (سمن ها) زیست محیطی و مردم، به حتم در آینده می توان شاهد کنترل و کاهش جمعیت جانوران مزاحم شهری و رفع این معضل بود.
تقی بیگلو افزود: در گذشته با استفاده از گلوله نسبت به تلف کردن و جمع آوری سگ های بلاصاحب از سطح شهرها اقدام می شد اما چند سال است که به طریق پرتاب دارت آغشته به داروی بیهوشی، کار جمع آوری صورت می گیرد و سپس با انتقال به محل های تعیین شده زیر نظر عوامل اداره دامپزشکی، واکسینه، انگل زدایی و عقیم سازی می شوند.
وی ادامه داد: محل انتقال و نگهداری سگ های بلاصاحب در شهر زنجان در جاده زنجان - بیجار (مقابل کوه قره داغ)، واقع است و این گونه جانوری پس از انگل زدایی و اتمام عملیات عقیم سازی به محلی مناسب که به صورت فنس کشی و ایزوله شده است انتقال یافته و سپس سگ های نر و ماده، جداسازی می شوند.
تقی بیگلو به افزایش جمعیت سگ های ولگرد اشاره کرد و با بیان اینکه هر سگ ماده در طی سال می تواند تا ۲ بار زاد و ولد کند، تصریح کرد: سگ ها در هر زاد و ولد بطور میانگین هفت تا هشت توله به دنیا می آورند و توله ها نیز از سن ۶ ماهگی به سن بلوغ رسیده و توان جفت گیری و زاد و ولد پیدا می کنند که به همین خاطر با رشد تصاعدی جمعیت این جانوران مواجه می شویم که جلوگیری از افزایش آنها نیازمند مدیریت جدی است.
منبع: ایرنا