به گزارش سایت خبری پرسون، فردین علیخواه، عضو گروه جامعه شناسی دانشگاه گیلان در یادداشتی نوشت:
ارتباطات مجازی تابع قواعد اخلاقی مشخصی است. در چند ماه گذشته کلیپهای متعددی با عناوینی چون «سوتیهای خفن و خندهدار» و «بمب خنده» از کلاس های مجازی معلمان و دانشآموزان در شبکههای اجتماعی مختلف بازنشر میشود.
انتشار برخی از این کلیپها، به ویژه کلیپهایی که محل زندگی، سایر اعضای خانواده و چهره معلمان/ دانشآموزان را نشان میدهند دقیقا بیانگر نقض حریم خصوصی آنان است. درست است که ما به این «سوتیها» میخندیم ولی انتشار این کلیپها میتواند زندگی خانوادگی و شاید هم زندگی حرفهای افرد را دچار مخاطره سازد.
لطفا «سوتیهای» کودکان دستپاچه و پشت صحنۀ زندگی خانوادگی آنان را منتشر نکنید. آنان اجازه انتشار تصویر خودشان را به شما ندادهاند. این اقدام، سرقت حریم خصوصی افراد و فروش آن در بازار است. توپوقهای معلمان ناآشنا به فضای مجازی را بدون اجازه خود آنان منتشر نکنید. بگذارید کلاس درس، هر چند مجازی باشد، محیطی امن و حریمی بین معلم و دانشآموز/دانشجو باقی بماند.
اگر معلم یا دانش آموز/دانشجو هستید لطفا قبل از انتشار این دست کلیپها لحظهای از خودتان سوال کنید که آیا او موافق انتشار این تصویر است یا من دارم «دزدکی» آنرا منتشر میکنم؟ چه دانش آموز و چه معلم، آنها دوربین خود را به روی فردی مطمئن و قابل اعتماد، و نه یک سارق متجاوز به حریم خصوصی، روشن کردهاند.
منبع: خبرآنلاین