رئیس جهاد کشاورزی استان همدان خبر داد:

افتتاح ۸۹ پروژه کشاورزی در دهه فجر امسال

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان از افتتاح ۸۹ طرح و پروژه کشاورزی در دهه فجر امسال در همدان افتتاح می شود.

به گزارش سایت خبری پرسون از همدان، منصور رضوانی جلال رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه هرسال در ایام دهه فجر کلنگ زنی و بهره‌برداری از چند طرح در استان انجام می‌شود، اظهار کرد: امسال نیز در بخش‌های مختلف 89 پروژه با 352 میلیارد تومان اعتبار افتتاح می‌شود.

وی بابیان اینکه با افتتاح طرح‌های دهه فجر برای 777 نفر اشتغال ایجاد می‌شد، افزود: 30 مورد از پروژه‌ها در حوزه آب‌وخاک، 11 مورد در حوزه تولیدات دامی، 19 مورد در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و 27 مورد در حوزه تولیدات گیاهی به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: استان همدان در حوزه تولید محصولات گلخانه‌ای توفیقات خوبی کسب کرده با افتتاح 27 طرح گلخانه‌ای در دهه فجر برای 328 نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

رضوانی جلال با اشاره به اینکه در حوزه سند راهبری شاخص‌هایی مختلفی برای بخش‌های مختلف نظیر کشاورزی در نظر گرفته‌شده است، تصریح کرد: در این سند به تولیدات گلخانه‌ای، طرح فراز انگور، سرشاخه کاری باغات گردو و غیره توجه شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه جهش تولید مقررشده در 124 هزار هکتار از اراضی دیم استان که زیر کشت گندم است با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با ستاد فرمان حضرت امام (ره) میزان کشت گندم افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان مطرح کرد: چهار استان که همدان نیز جز آن‌ها است برای اجرای این طرح به‌عنوان پایلوت انتخاب‌شده که قرار است در این 124 هزار هکتار با برنامه‌ریزی تولید گندم 55 هزار تن افزایش یابد.

رضوانی جلال با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر 500 میلیارد تومان اعتبارات و تسهیلات برای مکانیزاسیون اراضی کشاورزی و باغی اعطاشده است، اظهار داشت: امسال نیز 140 میلیارد تومان تسهیلات برای تأمین کمباین، تراکتور و ادوات دیگر اعطاشده به‌طوری ضریب مکانیزاسیون استان همدان از 1/2 دهم به بالای 1/9 دهم رسیده است.

وی افزود: ایران در اوایل انقلاب واردکننده محصولات لبنی بود و امروز به یکی از قطب‌های صادرات تبدیل‌شده و می‌تواند صادرکننده محصولات لبنی باشد.

رضوانی جلال بابیان اینکه برخی از واحدهای تولیدات لبنی به دلایل مختلف نظیر بازار و وابستگی به شیر یارانه‌ای نتوانستند فعالیت خود را ادامه دهند، گفت: اما امروز واحدهای خوب و فعالی داریم که توانستند در عرصه بازار رقابتی کار کنند و داخل و خارج از کشور بازارهایی خوبی داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: در استان همدان اگر واحدهای تعطیل علاقه‌مند به بازگشت به عرصه تولید باشند آماده ارائه تسهیلات و کمک به این واحدها هستیم.

رضوانی جلال با اشاره به اینکه در سطح استان بیش 150 هکتار گلخانه داریم و در دهه فجر نیز 27 واحد به بهره‌برداری می‌رسد، بیان کرد: بیش از 500 هکتار زیرساخت گلخانه توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی و بیش از 50 هکتار نیز در قالب مجتمع توسط بخش خصوصی در حال پیگیری است.

وی در خصوص تولید دانه‌های روغنی در استان همدان عنوان کرد: شهرستان‌های جنوبی استان استعداد خوبی برای کشت دانه‌های روغنی دارد.

رضوانی جلال بابیان اینکه هرساله قیمت تضمینی برای خرید دانه‌های روغنی در نظر گرفته می‌شود، بیان کرد: کشت دانه‌های روغنی کشت‌های رقیبی هم دارد و برخی مواقع با بهتر شدن بازار کشت‌های رقیب، سطح زیر کشت دانه‌های روغنی دچار نوسان می‌شود.

وی مطرح کرد: در سال گذشته در نهاوند گشنیز رقیب دانه‌های روغنی بود که قیمت آن به‌شدت افزایش پیدا کرد بنابراین سطح زیر کشت دانه‌های روغنی در نهاوند کاهش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: برای توجه به کشت دانه‌های روغنی و ترغیب کشاورزان برای کشت باید قیمت تضمینی دانه‌های روغنی قابل‌رقابت با محصولات دیگر باشد.

رضوانی جلال افزود: سیاست وزارت جهاد کشاورزی کاهش وابستگی کشور به دانه‌های روغنی خارج بوده است که خوشبختانه در چند سال اخیر وابستگی دانه‌های روغنی از 93 درصد به 85 درصد کاهش پیداکرده است.

وی در خصوص حوزه حفاظت از خاک استان با اشاره به اینکه همدان یکی از استان پیشرو در اجرای طرح آبیاری نوین است، گفت: تاکنون بیش از 155 هزار هکتار از اراضی استان مجهز به سیستم آبیاری نوین شده و با توجه به نسبت مساحت اجرای این عملیات در سطح کشور اول هستیم.

رضوانی جلال بیان کرد: شیر مواد اولیه واحدهای لبنی است که با بهره‌برداری از واحدهای بزرگ دامداری ظرفیت تولید شیر استان به بیش از 350 هزار تن می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی در حوزه سیب‌زمینی سالیان سال است که در استان پیگیری می‌شود، عنوان کرد: خوشبختانه چند مورد شرکت صنایع تبدیلی سیب‌زمینی با پیشرفت‌های 50 الی 60 درصد در حال اجرا است.

رضوانی جلال بابیان اینکه پیگیری‌های بسیاری نیز برای راه‌اندازی شهرک سیر در همدان انجام‌شده، مطرح کرد: سیر استان همدان برند کشوری و جهانی دارد که باید بتوانیم متناسب با این برند زیرساخت‌های مناسبی برای فرآوری، بسته‌بندی، نگهداری و صادرات این محصول ایجاد کنیم.

وی بابیان اینکه گردوی تویسرکان نیز یکی از برندهای کشوری است که شهره جهانی دارد، تأکید کرد: در تویسرکان بهترین زنجیره‌های تولید نهال گردو برای اولین بار در سطح کشور اتفاق افتاد.

رضوانی جلال با اشاره به اینکه استان همدان یکی از قطب‌های مهم کشمش به‌خصوص کشمش صادراتی است، تصریح کرد: همدان در سال استعداد صادرات 40 هزار تن کشمش را دارد اما بعضی مواقع این آمار بیشتر یا کمتر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از طرح‌های خیلی خوب در حوزه باغات انگور اجرای طرح فراز یا ایستاده کردن باغات در ملایر است اظهار داشت: سال گذشته در 85 هکتار و امسال نیز در 40 هکتار از باغات ملایر اجراشده و تسهیلات 217 هکتار از باغات نیز برای اجرای طرح نهایی شده است.

رضوانی جلال در خصوص همکاری با بنیاد مستضعفان برای احداث دامداری در شهرستان فامنین و قهاوند تأکید کرد: پیگیری‌های زیادی انجام شد ولی متأسفانه تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده و برخی مواقع نیز در سطح کلان با تغییر مدیریت کار سخت می‌شود امیدواریم که در آینده شاهد احداث این دامداری‌ها باشیم.

بیشتر بخوانید

آزادسازی بیش از 94 هکتار اراضی کشاورزی در کشور؛ حفاظت از تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صورت جدی پیگیری می‌شود

205 واحد صنعتی کشاورزی خراسان شمالی نیمه فعال و راکد است

548 پروژه کشاورزی هرمزگان افتتاح می‌شود

وی با تأکید بر اینکه در استان همدان در خیلی از محصولات صنایع تبدیلی وجود دارد و حتی در بخش‌هایی مازاد هم است، افزود: در بخش صنایع لبنی تولید شیر در استان 350 هزار تن است درحالی‌که ظرفیت صنایع در این زمینه 450 هزار تن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در سطح استان بیش از 220 هزار تن سردخانه در حال بهره‌برداری و 215 هزار تن نیز در حال ساخت است و ظرفیت نگهداری 50 درصد از سیب‌زمینی استان راداریم.

رضوانی جلال با تأکید بر اینکه در حوزه صنایع تبدیلی و فرآوری سیب‌زمینی، سیر و گردو خلأ داریم و این خلأ باید با جذب سرمایه‌گذار برطرف شود تصریح کرد: چند کارخانه فرآوری سیب‌زمینی و سیر در قالب شوری و ترشی داریم اما فرآوری دانش‌بنیان همراه باارزش افزوده نداریم که امیدواریم با اجرای شهرک سیر این خلأ برطرف شود

230770

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون