به گزارش سایت خبری پرسون، بهروز محبی نجمآبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره افزایش قیمت بنزین و گازوئیل در سال آتی اظهار داشت: برای سال 1400 به هیچوجه نباید نرخ حاملهای انرژی را تغییر داد چرا که این کار بسیار خطرناک است، البته زمزمههایی درباره افزایش نرخ گازوئیل وجود دارد که من معتقدم این موضوع میتواند جرقهای برای جهش قیمتها شود و از نمایندگان میخواهم که به این موضوع رأی ندهند چرا که شوک جدیدی به اقتصاد کشور وارد خواهد شد.
وی گفت: من در مورد افزایش نرخ حاملهای انرژی به ویژه گازوئیل معتقد به افزایش پلکانی قیمتها هستم این درحالی است که نقد تعدادی از کارشناسان به افزایش قیمت بنزین همین موضوع بود. افزایش قیمت گازوئیل میتواند به دلیل تأثیر زیاد این موضوع به نرخ تمام شده کالاها هزینههای پیمایش خودروهای سنگین، شوک قیمتی به بازار ایجاد کند.
نماینده سبزوار در مجلس گفت: صحبتهایی در مورد افزایش قیمت گازوئیل برای 1400 وجود دارد البته بعید میدانم که نهایی شود چرا که نسبت به افزایش قیمت سوخت حساسیتهایی در جامعه وجود دارد. این در حالی است که چون عرضه نفت و میعانات گازی بیشتر در داخل کشور صورت میگیرد، دلیلی ندارد که شاهد افزایش قیمت باشیم؛ درآمد حاصله از صادرات بنزین هم به دلیل کم شدن مصرف بنزین مردم در ایام کرونا بوده است. ضمن اینکه محدودیتهایی کرونایی هم در این موضوع تأثیرگذار بود.
وی همچنین درباره اقدامات مجلس درباره یارانهها در سال 1400 گفت: به هیچ وجه درست نیست که به 80 میلیون ایرانی یارانه بدهیم، این در حالی است که براساس قانون سه دهک انتها یعنی پردرآمدها از دریافت یارانه حذف میشدند و به سه دهک پایانی و کمدرآمده داده میشد اما متأسفانه این قانون عملیاتی نشده است.
محبی نجم آبادی افزود: در کمیسیون تلفیق این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت که یارانه دهکهای انتهایی یعنی پردرآمدها را کم کنند، اما من معتقدم یارانه آنها بایستی حذف شود و درآمد استحصاله از این موضوع را به دهکهای کمدرآمد جامعه تخصیص دهند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: پردرآمدهای جامعه اصلا متوجه نمیشود که مبلغی به عنوان یارانه به حساب آنها واریز شده است، آنا میگویند که 45 هزار تومان هر ماه به حسابمان میآید و اصلا برای آنها این ارقام مهم نیست ولی اگر این مصوبه کمیسیون تلفیق به صحن علنی مجلس بیاید، قطعا نمایندگان در این باره بحث و بررسیهای متعددی کرده و تلاش میک نیم یارانه دهکهای انتهایی یعنی پردرآمدها را حذف کنیم.
نجمآبادی خاطرنشان کرد: 20 درصد دهکهای پردرآمد یارانهبگیر را باید حذف کنیم که حدود 16 میلیون ایرانی میشود و این کار جابجایی منابع درآمدی است و هیچ هزینهای هم برای دولت ندارد.
منبع:فارس