رییس سازمان غذا و دارو:

مجوز به ۳ داروی گیاهی موثر در درمان کرونا / هیچ کدام از داروهای مکشوفه در عراق، ایرانی نبود

رییس سازمان غذا و دارو گفت: 19 کامیونی که در کشور عراق کشف شد، علی رغم اینکه ما، نیروی انتظامی و گمرک بارها اعلام کرده‌ایم که هیچ یک از آن‌ها ایرانی نبوده است، اما شبکه‌های معاند خارجی بر روی افکار ساده‌لوحی که شنونده و مخاطب آنها هستند، کار می‌کنند.

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر محمدرضا شانه ساز در نشست خبری ویدیو کنفرانسی در استودیو سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره قیمت های عرضه ماسک بالاتر از ۱۳۰۰ تومان، گفت: قیمت ماسک ۱۳۰۰ تومان است و الان به دلیل نظارتهای انجام شده واقعا قیمت خرید داروخانه و سایر فروشگاه های زنجیره ای و تجهیزات پزشکی بر اساس اطلاعات موثقی که داریم کاهش یافته است. بعضا ممکن است داروخانه ای بگوید که فاکتور گران خرید داریم، در این زمینه نیز نامه نوشتیم که یا باید آن ماسک ها را مرجوع کنند یا فاکتورهایشان اصلاح شود.

ماسک بالاتر از ۱۳۰۰ تومان گرانفروشی است

وی تاکید کرد: ماسک نباید بالای ۱۳۰۰ فروخته شود و در غیر این صورت گرانفروشی و تقلب محسوب می شود و با فرد خاطی برخوردهای تعزیراتی انجام خواهد شد. گروه های بازرسی فعال در سراسر کشور این موضوع را رصد می کنند. از مرم نیز می خواهیم که موارد تخلف را حتما به معاونتهای غذا و دارو محل یا سامانه ۱۹۰ اطلاع رسانی کنند. در حال حاضر تولیدات ماسک در کشور بسیار بالاست و بالاتر هم می رود و کمبودی در این زمینه نیست.

مشکلی در تامین داروهای کرونا نداریم

رییس سازمان غذا و دارو همچنین درباره داروهای بیمارستانی کرونا از جمله رمدسیویر گفت: در بحث داروهای کرونا طبق پروتکل های درمان عمل می شود و داروهای بیمارستانی تنها در بیمارستان عرضه می شوند. در مورد تامین اقلام خوراکی داروهای کرونا هیچ مشکل حتی برای بخش سرپایی نداریم.

وی تاکید کرد: داروهای بیمارستانی اگر در خارج از بیمارستان تجویز شوند مخالف دستورالعمل های کمیته علمی کرونا است. اگر به هر حال مراجع درمان به ما اعلام کنند ما برای تامین این اقلام در بخش های غیربیمارستانی هم مشکل خاصی نداریم و خواهشم آن است مردم را از مراجعه به ناصر خسرو به هر دلیلی، منع کنید. در حال حاضر این داروها تامین شده و مشکلی در این زمینه نداریم. در مورد عرضه این داروها در ناصر خسرو که البته تقلبی هم بودند افرادی را گرفتند و برخورد کردند؛ این داروها اصلا رمدسیویر نبود، بلکه آنتی بیوتیک های معمولی بود و برچسب آنها برداشته شده بود و با قیمتهای ۵۰ – ۶۰ میلیونی عرضه می شد.

شانه ساز همچنین تاکید کرد: از همکاران پزشک خواستار آن هستیم که تجویز این داروها را در خارج از بیمارستان انجام ندهند تهیه این ها برای مردم در خارج از بیمارستان وجود ندارد و در ناصرخسرو هم که همین کلاهبرداری ها و تقلب ها است. ضمن این که اکنون تمام داروها به لحاظ برچسب اصالتی که دارند باید هنگام تهیه چک شوند.

وضعیت تولید رمدسیویر ایرانی

وی همچنین درباره وضعیت تولید رمدسیویر در کشور گفت: در حال حاضر سه کمپانی مان در این زمینه فعال هستند و یکی دو کمپانی دیگر هم متقاضی تولید هستند و به زودی این تعداد به پنج کمپانی افزایش می یابد. برای تولید این دارو مشکل چندانی نداریم و علیرغم موج افزایشی بیماران، اما دارو برای بیمارستانها تامین می شود.

نگرانی بابت دارو و تجهیزات پزشکی نداشته باشید

شانه ساز درباره وضعیت تامین دارو و تجهیزات پزشکی گفت: با وجود همه مسائل و مشکلاتی که دشمنان‌مان می‌خواهند ایجاد کنند، اما به لطف خداوند از نیمه دوم شهریور ماه با تسهیل روند تخصیص و تامین ارز، نگرانی‌هایمان تا حد زیادی درباره تامین دارو و تجهیزات پزشکی کاهش یافت. بسیاری از اقلامی که نگران بودیم که در ماه‌های آینده با کمبود آن‌ها مواجه می‌شویم، اما دوباره به ذخایر اطمینان بخش بازگشت و امروز با اولویت تولید داروهای داخلی و بعد از آن واردات داروهایی که مشابه تولید داخلی ندارند، اطمینان لازم را به بیماران بدهیم که از بابت تامین دارو و تجهیزات پزشکی نگرانی نداشته باشند. در عین حال با تخصیص و تامین ارزی که امسال برای تامین اقلام مورد نیاز برای درمان بیماران کرونایی اضافه شد، با کمک همکاران‌مان در بانک مرکزی ضریب اعتماد و اطمینان ما بالاتر هم خواهد رفت.

وی افزود: به هر حال امروز شاهدیم که علی رغم افزایش تعداد بیماران و مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها، به لطف خداوند در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی بیماران و کادر درمان، مشکلی در کشور وجود ندارد. آنچه در زمینه کمبود اقلام و داروهای مربوط به درمان کرونا می‌شنویم، عمدتا به حوزه‌های بیمارستانی مربوط می‌شود. این داروها، داروهایی هستند که فعلا طبق تصمیمات کمیته درمان، کمیته علمی ستاد کرونا و سازمان غذا و دارو فعلا باید مصرف‌شان در بیمارستان انجام شود. بعضا گزارشاتی می‌رسد که از آنجایی که برای بیمار خارج از بیمارستان دارو تجویز شده، آن را به عنوان کمبود تلقی می‌کند. در حالی که ما تمام این اقلام را امروز در کشور تولید و تامین می‌کنیم.

شانه‌ساز با اشاره مجدد به قیمت ماسک، گفت: قیمت ماسک را ظرف دو سه هفته گذشته، با پیگیری‌های جدی که انجام شد و با کمک همکاران‌مان در سازمان حمایت از مصرف کننده و وزارت صمت به قیمت رسمی خودش برگرداندیم و در حال حاضر ماسک با کیفیت در تمام داروخانه‌های کشور با قیمت 1300 تومانی قابل تهیه است.

نگرانی بابت تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونا نداریم

وی با اشاره به نگرانی‌هایی که در زمینه تامین اکسیژن در بیمارستانها با توجه به بالا رفتن بار بیماری، گفت: یکی از مسائل در این زمینه در حوزه تامین و یک موضوع هم در زمینه متغیر بودن قیمت وجود داشت که هم برای تولید آن منابع مختلف از سوی همکاران ما در معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو پیگیری شد و امروز در زمینه تامین اکسیژن هم دیگر هیچ نگرانی نداریم و قیمت آن هم رسما توسط کمیسیون قیمت‌گذاری دارو تعیین شده است. این مورد هم که می‌توانست تهدیدی برای تامین باشد، برطرف شد.

تلاش برای کاهش قیمت انسولین قلمی در کشور

شانه ساز درباره انسولین قلمی نیز گفت: در حال حاضر داریم پیگیری می‌کنیم که قیمت انسولین قلمی کاهش یابد. ظرف چند ماه گذشته متوجه شدیم که قیمت انسولین قلمی در کشور ما بالاتر از نُرم بین المللی و کشورهای منطقه عرضه می‌شود. با پیگیری‌های جدی اداره کل دارو، امروز داریم قیمت انسولین را با رقم‌های پایین‌تر در کشور تامین می‌کنیم. فکر می‌کنیم بسیاری از حواشی که در زمینه انسولین دامن زده می‌شود، به دلیل موضوع بحث اصلاح قیمت انسولین است. ما واقعا در زمینه تامین انسولین قلمی، بیش از سال قبل تخصیص و تامین ارز و تامین انسولین قلمی را داشتیم و خوشبختانه تا حد زیادی با پیگیری سازمان غذا و دارو از طریق سامانه تیتک و کمک همکاران‌مان در نیروی انتظامی و گمرک از قاچاق این اقلام به خارج از کشور گرفته شده است.

شیطنت شبکه های معاند در ماجرای کشف داروهای قاچاق در عراق

وی گفت: امروز شاهدیم که یک شیطنت رسانه‌ای توسط شبکه‌ های معاند شکل می‌گیرد و بر همین اساس درخواست‌مان از رسانه‌های کشور این است که به ما کمک کنند. شبکه‌هایی که سال‌هاست شاهدند که ملت ما در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی تحریم هستند، کوچکترین خبری از تحریم را منعکس نمی‌کنند، اما درباره یک خبر کاملا کذب و دروغ مانند کشف داروهای ایرانی در کشور همسایه‌ ما عراق، به دروغ اخبار گسترده‌ای را منعکس می‌کنند. در حالی که یک قلم از آن داروها ایرانی نبود. فقط می‌توانم اظهار تاسف کنم برای کسانی که ردای مقدس خبررسانی را به تن کردند، اما به دلیل مسائل مادی به انتشار اخبار دروغ تن می‌دهند.

هیچ کدام از داروهای مکشوفه در عراق، ایرانی نبود

شانه ساز تاکید کرد: 19 کامیونی که در کشور عراق کشف شد، علی رغم اینکه ما، نیروی انتظامی و گمرک بارها اعلام کرده‌ایم که هیچ یک از آن‌ها ایرانی نبوده است، اما شبکه‌های معاند خارجی بر روی افکار ساده‌لوحی که شنونده و مخاطب آنها هستند، کار می‌کنند. به هموطنان هوشیار و خواهران و برادرانم می‌گویم و اطمینان می‌دهم که هیچ یک از این داروها به هیچ عنوان ایرانی نبوده و این خبر کذب محض است. تمام دستگاه‌ها و رسانه‌های رسمی کشور و دستگاه‌های متولی قاچاق این بحث را با حساسیت رصد کردند و امروز این مساله ثابت شده است. متاسفم که برخی در داخل هم به این اخبار دامن می‌زنند.

کاهش خروج داروی ایرانی از کشور به صورت مسافری

وی تاکید کرد: امروز هم به دلیل کاهش مسافرت‌ها بین ایران و کشورهای منطقه به دلیل کرونا، حتی دیگر خروج دارو به صورت مسافری را هم کمتر شاهد هستیم. در عین حال سامانه تیتک ما هم می تواند هر دارویی را که در هر منطقه دنیا، کشور ما و مرز ما شناسایی شود، بلافاصله اطلاع داده شود که این دارو و تجهیزات پزشکی و به زودی سایر کالاهای سلامت محور از کدام نقطه و از کدام بخش از زنجیره تامین دارو خارج شده است. امروز به تکنولوژی جدیدی دسترسی داریم و می‌توانیم با دقت در این زمینه صحبت کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو درباره کمبودهای دارویی نیز گفت: امروز آمار کمبودهای دارویی در کشور کاهش یافته است. در زمینه واکسن آنفلوآنزا هم یک میلیون و 700 هزار دوز تامین شده که از طریق مراکز بهداشتی و درمانی در دسترس گروه‌های هدف قرار می‌گیرد.

چرایی نوسانات قیمت شیرخشک

شانه‌ساز در پاسخ به سوالی درباره نوسانات قیمت شیر خشک، گفت: بخشی از تولیدات داخلی ما در حوزه دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی ارز 4200 تومانی دریافت می‌کند و بخش عمده‌تر آن ارز نیمایی دریافت می‌کند. علی‌رغم اینکه تلاش می‌کنیم که این نوسان به حداقل برسد، به دلیل افزایش قیمت قابل توجهی که ارز نیمایی پیدا کرد، واقعا تولید این شیر خشک‌ها برای تولیدکنندگان امکان‌پذیر نبودد و بر همین اساس بار دیگر قیمت شیر خشک بازنگری شد. به هر ترتیب اگر قیمت شیر خشک در قالب قیمت‌هایی باشد که در سایت سازمان غذا و دارو اعلام شده، قیمت رسمی است، اما اگر خارج از آن باشد، تقلب و تخلف محسوب می‌شود.

توانمندی صنعت داروسازی ایران

رییس سازمان غذا و دارو درباره جایگاه ایران در بین کشورهای دیگر در زمینه ساخت دارو، گفت: ما یک امتحان بسیار سخت، اما اطمینان بخش را در زمینه کرونا داریم. از قبل به این موضوع قائل بودیم که داروسازی ایران به لحاظ توانمندی و خوداتکایی که پیدا کرده، نه تنها در منطقه که در دنیا از جایگاه علمی بالایی برخوردار است و می‌تواند بیش از 97 درصد نیاز کشور را بر طرف کند. این موضوع را برخی تا زمانیکه کرونا پیش آمد، باور نداشتند. علی‌رغم همه تلخکامی‌های کرونا، اما اثبات شده که در کشور ما هر دارویی که کاندید درمان بیماری کووید-19 می‌شود، بلافاصله آن دارو را با یک فاصله زمانی یکی - دو ماهه تولید کردیم. این نشان دهنده عمق داروسازی کشور ما است. کمتر کشوری توانست با این سرعت و به این روش عمل کند که این یکی از مظاهر ظهور اقتصاد مقاومتی در صنعت داروسازی ما بود.

شانه‌ساز ادامه داد: به هر حال به دلیل تعدد دانشکده‌های داروسازی و تعداد متخصصین داروسازی کشور، این امکانات فراهم شده و حتی در حوزه عرضه و داروخانه هم شاهد کمترین مشکلات بودیم. کشورهایی را می‌بینیم که اقتصاد ظاهرا بسیار قوی تری از ما دارند، در زمینه تامین این اقلام در داروخانه‌ها و فروشگاه‌هایشان مشکل دارند، اما اغلب داروخانه‌ها بدون نگاه کردن به صرف منافع مادی، کمک کردند و علی رغم اینکه بسیاری از داروخانه‌ها مطالبات طولانی مدت از بیمه‌ها داشتند، اما کمک کردند تا با کمترین تنش و در کوتاه ترین زمان بر مشکلات فائق آییم. در زمینه شرکت‌ها و حوزه "های تک" هم کمتر دارویی است که در کشور ما تولید نشود. اقدامی که ظرف چند ماه قبل در سازمان غذا و دارو انجام شد، این بود که همه اقلام دارویی و حتی مکمل‌های ورزشی، تغذیه‌ای و... که در کشور تولیدکننده ندارد، بر روی سایت سازمان غذا و دارو قرار دادیم و متقاضیان زیادی برای تولید آن اقلام وارد شدند و تقاضا دادند و امیدواریم با اطلاع رسانی به موقع روند تولید این داروها در کشور، سرعت بیشتری پیدا کند.

قیمت بالای داروی رمدسیویر

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به قیمت بالای داروی رمدسیویر و عدم پوشش بیمه ای آن، تاکید کرد که داروی هیچ بیماری در بیمارستانها به دلیل بی پولی قطع نخواهد شد.

دکتر محمدرضا شانه ساز در بخش دیگری از نشست خبری امروز در پاسخ به سوالی درباره نایاب شدن برخی شیرخشک‌های تولید داخلی، گفت: برخی اقلام آن‌ها وارداتی بوده است و تولید داخلی نبوده است. در زمینه داروها و اقلام تولید داخلی وضعیت نایاب شدن را نداشتیم، بلکه گاهی در مقطعی دچار کمبود می‌شدند که بخشی از این مشکل مربوط به مشکلات تامین ارز در شش ماهه اول سال بود که خوشبختانه اکنون با رفع این مشکل، بحث کمبودهای مقطعی هم رفع می‌شود. یک قسمت از شیرخشک‌های متابولیک و بیماران خاصی که نیازمند مصرف این شیرخشک‌ها هستند، از نظر مسائل تامین و انتقال ارز با مشکل مواجه شده بودیم که اکنون با تامین ارز مورد نیاز رفع شده است و امیدواریم به زودی این نگرانی‌ها کاملا رفع شود و به روال معمول تامین این فرآورده‌ها بازگردیم.

شانه‌ساز در پاسخ به سوالی درباره تولید دارویی برای کرونا از سوی شرکت داروسازی عبیدی، گفت: این دارو تولید تحت لیسانس فاویپیراویر است که دارد تولید می‌کند و در بازار حضور فعالی دارد و دارویش را به بیمارستان‌ها و مراکز مجازی که وجود دارد، عرضه می کند.

داروی هیچ بیماری به دلیل بی پولی قطع نخواهد شد

وی درباره علت گرانی داروی تولید داخل رمدسیویر، گفت: علی‌رغم اینکه ارز نیمایی به رمدسیویر تعلق گرفته است، قیمت آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نُرم بین‌المللی و پایین‌تر است. البته اصولا این دارو، داروی گران‌قیمتی است و ارزان نیست. حتی به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کردیم که مطمئن شوید که هیچ بیماری به دلیل بی پولی، دست خالی برنمی‌گردد و یقین بدانید که بیمار دارویش را دریافت می‌کند. حتی در سازمان غذا و دارو و با دستور وزیر بهداشت بخشی را در اعتبارات‌مان برای این دارو در نظر گرفته‌ایم. علی‌رغم اینکه این دارو نتوانست پوشش بیمه‌ای هم پیدا کند، اما اعلام شده بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها، داروی بیماران را تامین کنند و مطمئن باشید داروی هیچ بیماری به دلیل بی پولی قطع نخواهد شد. اینطور نیست که به دلیل بی پولی به دارو دسترسی پیدا نکند. البته این مشکلات عمدتا در محلی غیر از بیمارستان و در مراحلی غیر از مراحلی که برای تجویز این دارو اعلام شده، دیده می‌شود.

افزایش تولید داخلی کیت‌های تشخیص کرونا

شانه‌ساز درباره وضعیت کیت تست‌های تشخیصی کرونا با توجه به سیاست افزایش بیماریابی، گفت: در زمینه تولید کیت، به سرعت ظرفیت تولید داخلی‌مان در انواع کیت‌ها افزایش یافته است. به طوری که در حال حاضر نیازمند صادرات هم هستیم. یعنی علاوه بر اینکه نیاز کشور را برطرف می‌کنند، متقاضی صادرات هستند. برخی از کیت‌ها هست که درباره آن نگرانی داریم که تولیدکنندگان‌مان نتوانند ظرفیت‌شان را برای این انواع خاص کیت، برسانند که آن را هماهنگ کردیم و افزایش ظرفیت تعدادی بالایی را برای واردات پیش‌بینی کردیم که ارز آن هم موجود است و مشکل آن برطرف می‌شود. از نظر تامین کیت به لطف خداوند نگرانی خاصی نداریم.

با تخصیص ارز، نگرانی هایمان برطرف شد

وی درباره وضعیت تولید و واردات تجهیزات پزشکی و امکان ایجاد کمبود در این زمینه، گفت: ما از نیمه دوم شهریور ماه با بهبود روند تامین و تخصیص ارز، نگرانی‌هایی قبلی‌مان برطرف شده است. اولویت ما در تخصیص و تامین ارز، مواد اولیه واحدهای تولیدکننده‌مان است. زیرا بار اصلی تامین هم در حوزه دارو و هم در حوزه تجهیزات پزشکی بر عهده تولیدکنندگان‌مان است. داریم ارز را تامین می‌کنیم و نگرانی‌ها مربوط به قبل از نیمه دوم شهریور ماه بوده است که با اصلاح روند تامین و تخصیص ارز این نگرانی‌ها کاهش پیدا کرده است.

شانه ساز گفت: استمرار تامین و تخصیص ارز ضامن خواهد بود که در این زمینه‌ها مشکلی برایمان به وجود نیاید. امیدواریم با پیگیری‌های همکارن‌مان در بانک مرکزی و در بخش افزایش باری که بعد از کرونا به ما تحمیل شد، آن تخصیص ها و تامین ها صورت گیرد و در این صورت قول می دهیم که بیماران هیچ نگرانی از بعد تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان پیدا نکنند.

شانه ساز در پاسخ به سوالی درباره تامین داروی IVIG اظهار کرد: این دارو برای درمان کرونا در پروتکل های درمانی وجود ندارد و مستند علمی نیز درباره آن صحبت نکرده است. این یک داروی وارداتی است که اخیرا یکی از شرکت های داخلی اقدام به تولید آن کرده است اما این تولید در دست بررسی بیشتر قرار گرفته و حتی زمانی که نتایج نهایی تایید شود، دارو می تواند ۲۰ درصد از نیاز کشور را تامین کند. برخی از این اقلام بدون هیچ منبع خاصی برای بیماران بدحال تجویز می شود؛ در حالیکه در کمیته علمی بارها در این زمینه صحبت شده و همه منابع بین المللی را بررسی کرده ایم.

سودجویی از داروی IVIG

وی با تاکید بر اینکه داروی اختصاصی برای درمان کرونا وجود ندارد، گفت: البته اقلیت ها و اکثریت های موافق و مخالفی در مورد برخی از داروها که به درمان کرونا کمک می کند، وجود دارد. طی چندین بار مکاتبه با معاونت درمان و نظام پزشکی از آنها خواسته ایم در مورد تجویز این دارو به آنها اطلاعات کافی بدهند. IVIG یک داروی گرانقیمت است که به شکل وارداتی تامین می شود. در حال حاضر با کمبود آن مواجه هستیم، اما به هیچ عنوان نایاب نیست و به همین بهانه افرادی سودجو اقدام به فروش آن به قیمت هایی بالاتر از چیزی که هست می کنند.

وی در ادامه سخنان خود در مورد تامین انسولین اظهار کرد: یک شرکت خارجی تحت لیسانس قرار تولید انسولین را در کشور دارد، اما اصرار می کنند که قیمت دارو حدود سه برابر بیشتر از قیمت دنیا در ایران عرضه شود که این موضوع منطقی ندارد. در حال حاضر برای تامین نیازمان به صورت فوری اقدام به واردات انسولین کردیم، اما همزمان چند رغیب نیز برای این شرکت در کشور فعال کرده ایم. البته بر اساس مذاکرات شرکت مذکور هم در حال پذیرش این موضوع است که قیمت را به نصف کاهش دهد. مشکل ما در مورد تامین قلم انسولین است.

وی افزود: برای جلوگیری از خارج شدن دارو از کشور و مشکلاتی که بازار سیاه ناصرخسرو ایجاد می کند از مردم می خواهیم از طریق سامانه تی تک اطلاعات دارو و صحت و سلامت آن را مورد استعلام قرار داده و از این طریق تمام مردم و مصرف کنندگان می توانند به بازرسان سازمان غذا و دارو تبدیل شوند. زیرا اطلاعات به شکل کامل از طریق این سامانه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

مجوز به ۳ داروی گیاهی موثر در درمان کرونا

شانه ساز در ادامه سخنان خود درباره برخی ادعاها پیرامون داروهای طب سنتی برای درمان کرونا تصریح کرد: موارد زیادی در این زمینه مطرح می شود اما تایید یک دارو به عنوان یک کالای سلامت محور باید از دو منظر سلامت و ایمنی مورد بررسی قرار گیرد و از طرف دیگر اثربخشی آن نیز باید در مطالعات بالینی اثبات شده باشد. گزارش های زیادی داشتیم که برخی داروها می آمد اما چون فرآیند علمی را برای کسب مجوزهای لازم طی نکرده بود و یا کسانی که این داروها را ارائه می دادند جایگاه علمی درستی نداشتند، دارو به ثبت نمی رسید. ما در سازمان غذا و دارو برای داروهای گیاهی که ادعای درمان کرونا را داشتند خط ویژه ای در نظر گرفته ایم. تا کنون حداقل سه داروی گیاهی مجوز گرفتند که می توانند در درمان کرونا موثر باشند. بقیه موارد نیز اگر مسیر و استانداردهای مورد نظر ما را طی کنند می توانند مجوز دریافت کنند.

وی با تاکید بر اینکه در طب سنتی ظرفیت های بالقوه فراوانی وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر کسی در این زمینه صاحب نظر است باید با دستورالعمل هایی که موجود است دارویش را اثبات کند. نمی توان دارو را در جایی به صورت مخفیانه به عده ای داد و بعد ادعا کرد که دارویمان اثربخش بوده است. زیرا این روش در هیچ کجای دنیا نیز تایید نمی شود. این حق بیمار است که اطمینان داشته باشد دارویی که مصرف می کند ایمن بوده و اثربخشی کامل دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره روند نسخه پیچی الکترونیک در داروخانه ها افزود: داروخانه ها و آزمایشگاه ها به عنوان بخش های پاراکلینیک یکی از بخش های پیشرو در زمینه نسخه پیچی الکترونیک هستند، اما نباید فراموش کنیم ابتدا نسخه نویسی الکترونیک و سپس نسخه پیچی الکترونیک در ردیف اهمیت قرار دارد. در حال حاضر برخی سازمان ها اعتقاد دارند که نسخه باید به صورت کاغذی وارد داروخانه شود. به هر حال در حوزه خدمات الکترونیک داروخانه ها پیشرو هستند و اعتقاد داریم با اجرای سیستم "تی تک" گام مهمی از پروژه نسخه پیچی الکترونیک به انجام می رسد.

شانه ساز تاکید کرد: البته فراموش نکنیم که داروخانه ها نیز اعتراضاتی دارند و معتقدند که هزینه آنها دیده نمی شود. امروز صبح انجمن داروسازان با سازمان غذا و دارو جلسه ای داشتند و اعلام آمادگی کردند اما به نظر می رسد جایی برای جبران هزینه ها در نظر گرفته نشده است. نسخه پیچی الکترونیک در ادامه نسخه نویسی الکترونیک است و باید آن بخش انجام شود تا این بخش نیز اجرایی شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره روند رسیدگی به حوزه مواد غذایی و آرایشی نیز بیان کرد: معتقد هستم غذا مهمترین ابزار سلامت است و اگر غذای سالم با شیوه درست استفاده شود، می توانیم جلوی بروز بسیاری از بیماری ها را بگیریم. در بحث غذا سعی کرده ایم تسهیلات لازم را فراهم کنیم. در این زمینه ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی آموزش های لازم را دیده اند تا کار کارخانجات غذایی را در اسرع وقت انجام دهند و در این زمینه حرکت رو به جلویی داریم. کار جدید ما شناخت برند اصلی است و در زمینه صادرات غیر نفتی که می تواند ارزآوری خوبی داشته باشد به فکر تقویت صنعت غذا هستیم. برای تسهیل کار کارخانه ها و برندهای خوش نام کار صدور پروانه متمرکز بر اساس خود اظهاری انجام می شود، ولی تمرکز ما بر رصد بازار و کیفیت محصولات غذایی در بازار است.

برنامه ریزی غنی سازی آرد با ویتامین D۳

وی افزود: در مورد آرد نیز در نظر داریم غنی سازی آرد را با ویتامین D۳ انجام دهیم؛ زیرا نان قوت قالب مردم است و از این طریق می توانیم میزان ویتامین D۳ مورد نظر را تامین کنیم.

شانه ساز در خصوص حوزه تجهیزات پزشکی نیز بیان کرد: پارسال علی رغم آنکه قرار بود تخصیص ارز به حوزه تجهیزات پزشکی ۴۰ درصد باشد این عدد به ۴۷ درصد رسید که نشان دهنده اهمیت این حوزه است. خوشبختانه در حوزه تجهیزات پزشکی چالش هایی را که در زمینه داروها داریم، مشاهده نمی کنیم و بی توجهی به تجهیزات پزشکی صورت نگرفته است.

وی افزود: در زمینه نوار تست قند خون و دستگاه آن تولید کنندگان داخلی داریم که اعلام کرده ایم کار آنها خارج از نوبت رسیدگی شود. تا کنون در مورد رصد کردن کمبودها از هیچ تلاشی فروگذار نکرده ایم و شنوای همه حرف ها هستیم.

احتکار انسولین قلمی نداشتیم

وی در پاسخ به سوالی درباره خبر منتشر شده در خصوص احتکار انسولین قلمی طی هفته گذشته تاکید کرد: هیچ احتکاری در این زمینه به وجود نیامده بود و ما هم تعجب کردیم که چگونه موضوعی با دانشگاه های علوم پزشکی در میان گذاشته نشده اما اطلاع رسانی شده است. محموله ای که صحبت از آن می شد محموله ای از انسولین قلمی مربوط به یکی از شرکت های بزرگ وارد کننده بود که به علت انحراف دمایی آن شرکت از دو هفته قبل به اداره کل دارو اعلام کرده بود که می خواهد محموله را به شرکت سازنده در فرانسه عودت دهد. ما هم برای آنکه مطمئن شویم این داروها واقعا مشکل دارند اعلام کردیم که کیفیت شان دوباره بررسی شود. در هر حال این داروها به اشتباه به عنوان داروی احتکاری اعلام شد و تمام مستندات پیرامون آن وجود دارد. خبر احتکار انسولین قلمی نصفه و نیمه بوده و خبر صحیحی نیست.

پیشرفت سه شرکت ایرانی در ساخت واکسن کرونا

وی در پاسخ به سوالی در خصوص واکسن ایرانی کرونا، گفت: شرکت های مختلفی فعال هستند که از این میان سه شرکت کار خود را بیشتر پیش برده اند و هر کدام با یک روش مطالعاتی فعالیت می کنند. البته اطلاعات در زمینه واکسن بر اساس توافقات صورت گرفته از سوی وزیر بهداشت اعلام می شود. در مورد تامین واردات واکسن کرونای خارجی نیز اقداماتی صورت گرفته و مطالعات روی انواعی از آن که اطمینان بیشتری داشته باشند انجام می شود.

شانه ساز در مورد کیت های تشخیص سریع کرونا اظهار کرد: ما از ابتدای شیوع بیماری انواع کیت ها را تولید کرده ایم و علی رغم تولید به صادرات آنها نیز دست پیدا کرده ایم. در مورد رپید تست ها قبلا به نتیجه مشخص نرسیده بودیم اما اکنون به این نتیجه رسیده ولی احتمالا بازه زمانی تا تولید انبوه آن وجود خواهد داشت. اکنون نیز با توجه به سیاست ستاد ملی کرونا مبنی بر افزایش اخذ تست های روزانه اگر لازم باشد اقدام به واردات این کیت ها خواهیم کرد و از قبل تامین ارز آن نیز صورت گرفته است.

وی افزود: در بحث کوکس اجازه نمی دهیم مردم برای محصولی ناشناخته مورد آزمایش قرار گیرند. باید مطالعات بالینی تایید شود و ما نمی گذاریم چیزی بدون طی کردن این مراحل در مردم امتحان شود.

وی در خاتمه سخنان خود در مورد گرانفروشی انسولین بیان کرد: ما در زمینه تولید PEN آمار بالایی نداریم و امیدواریم تا اواخر سال ۱۴۰۰ به نتیجه مطلوبی در این زمینه برسیم. اصرار ما بر این است که هر قیمتی که در دنیا عرف است در ایران نیز در نظر گرفته شود. در حال حاضر نیز از منابع مختلف در حال تامین این داروی مورد نیاز هستیم و نمی خواهیم مردم پول اضافه پرداخت کنند.

منبع: ایسنا

209334

سازمان آگهی های پرسون