به گزارش سایت خبری پُرسون، از مشهد مقدس؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در نشست خبری خود اعلام کرد که طرح انتقال آب از دریای عمان به این استان صرفاً برای مصارف صنعتی طراحی شده و تاکنون هیچ سهمی برای آب شرب در نظر گرفته نشده است.
محمدعلی نعمتنژاد با بیان اینکه این موضوع در حال بررسی است، تصریح کرد: تخصیص آب شرب از این منبع هنوز محقق نشده است.
او افزود: این طرح بلندمدت که هماکنون در بخش آبشیرینکن ۲۰ درصد و در بخش سامانه انتقال ۳۱ درصد پیشرفت دارد، طبق برنامه قرار است تا سال ۱۴۰۶ به خراسان رضوی برسد.
به گفته نعمتنژاد، استان در سال جاری با کمترین میزان بارش در سه دهه اخیر مواجه بوده و تنها ۱۲۶ میلیمتر بارندگی ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۴ درصد کاهش نشان میدهد.
وی همچنین از کاهش ۵۱ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به پارسال خبر داد و گفت: تنها ۹ درصد از حجم مخازن سدهای استان آب دارد. این وضعیت بحرانی در حالی است که برداشت سالانه آب، دو برابر میزان تجدیدپذیر استان است و موجب فرونشست دشت مشهد شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی از اجرای ۱۴ طرح اضطراری برای تأمین آب مشهد در آینده نزدیک خبر داد. او احداث سد شوریجه، طرح انتقال آب از هزار مسجد و انتقال پساب به غرب مشهد را از جمله پروژههای میانمدت استان اعلام کرد.
وی با اشاره به وضعیت مرزهای استان در مواجهه با سیلابها، گفت: در نقاط مرزی مانند خواف، سرخس و دراز سدهایی برای کنترل سیلاب ساخته شده یا در حال ساخت است. نعمتنژاد تأکید کرد که حل بحران آب تنها از عهده شرکتهای آب منطقهای برنمیآید و نیازمند همکاری جدی مردم و دستگاههاست.
طبق اعلام رسمی، ۹۸ درصد از پهنه شهرستان مشهد با خشکسالی شدید و ۶۰ درصد آن با خشکسالی بسیار شدید مواجه است. طی چهار سال اخیر، استان خراسان رضوی با خشکسالیهای متوالی، کاهش بارش و افزایش دما روبهرو بوده که مشهد را به یکی از بحرانیترین نقاط کشور تبدیل کرده است.
منبع: ایرنا