به گزارش سایت خبری پرسون، غلامرضا نوری در تشریح جلسه صبح امروز یکشنبه(29 فروردین) فراکسیون مستقلین ولایی مجلس یازدهم گفت: این نشست باحضور مهمانانی از وزارت کشور با موضوع انتخابات تشکیل شد.
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس یازدهم ادامه داد: در این جلسه که با حضور محمد جواد کولیوند قائم مقام وزیر کشور و عضو ستاد انتخابات کشور، موسوی مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر ستاد انتخابات برگزار شد، در ابتدا ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و گرامیداشت روز ارتش جمهور اسلامی ایران از رشادت و آمادگی ارتشان دلاور در کنار سایر نیروهای مسلح کشورمان برای دفاع از مرزها و کیان میهن عزیز تقدیر و تمجید شد.
وی افزود: در ادامه جلسه اعضای فراکسیون دغدغه های خود را درباره مشارکت مردم، ثبت نام ها، تائید صلاحیتها، تبلیغات انتخاباتی، روند مراحل قانونی انتخابات، نحوه رای گیری در شرایط کرونایی مطرح کردند. سپس اعضای ستاد انتخابات حاضر در جلسه درخصوص مطالب مطرح شده نکاتی را بیان کردند که خلاصه آن ها به قرار ذیل می باشد.
نوری قزلجه گفت: 1- ادغام هیئت اجرایی انتخابات های ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی با هماهنگی شورای نگهبان و هیئت نظارت 2- آمادگی این وزارتخانه برای برگزاری الکترونیکی انتخابات حداقل در 10 هزار شعبه به ویژه کلان شهر ها و چند مرکز استان 3- با مطالعات تطبیقی در انتخابات یک سال گذشته کشورهای دنیا در شرایط شیوع کرونا، راهکار های مختلف از جمله رای گیری اینترنتی با کد ملی، افزایش روز های رای گیری به دو یا سه روز و افزایش ساعات رای گیری از جمله مطالب مطرح شده از سوی اعضای ستاد انتخابات کشور بود.
وی عنوان کرد: پس از جمع بندی پیشنهاد شد به دلیل موانع قانونی، تنها گزینه افزایش ساعت رای گیری مورد توافق مراجع نظارتی قرار گرفته است به طوری که فرآیند رای گیری از ساعت 6 صبح جمعه 28 خرداد آغاز و تا پایان روز ادامه یابد.
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: اعضای ستاد انتخابات کشور تاکید کردند که، بیماری کرونا و انتخابات و اثرات متقابل این دو موضوع بر یکدیگر در وزارت کشور مورد مطالعه قرار گرفته و بسته ای در این رابطه به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد شده که با تصویب آن نگرانی ها در این خصوص بر طرف می شود.
وی ادامه داد: در نشست صبح امروز آماری از ثبت نام در انتخابات های پیش رو نیز مطرح شد که حاکی از ثبت نام حدود 52 هزار نفر در شورای های شهر و حدود 247 هزار نفر در انتخابات شورای روستا ثبت نام کرده اند که حدود 46 درصد از ثبت نام ها به صورت الکترونیکی و غیر حضوری انجام شده است.
وی افزود: 877 نفر در شش حوزه نمایندگی مجلس شورای اسلامی و 88 نفر در 4 حوزه نمایندگی مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کردند اما نکته قابل توجه این است کع آمار ثبت نام در شوراهای روستا نسبت به دوره گذشته افزایش پیدا کرده است، اگر چه در تعدادی از شهرهای کشور حد نصاب در وضعیت شکننده بوده و با انصراف نفراتی، احتمال عدم برگزاری انتخابات در تعداد محدودی از شهرهای های کوچک وجود دارد. حدود 10 درصد از داوطلبین انتخابات شوراهای اسلامی شهر در این مرحله پس از استعلام از مراجع چهارگانه رد صلاحیت شدند.
وی بیان کرد: موضوع رد صلاحیتها و آمار بالای آن در برخی از حوزه ها، از جمله سخت گیری در هیئت های اجرایی،کم توجهی به استصوابی نبودن نظارت در بررسی صلاحیت ها در شوراها و ورود مراجع غیر مصرح در قانون حساسیت نمایندگان حاضر در جلسه را در پی داشت.
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس یازدهم یادآور شد: به دلیل اهمیت این موضوع مقرر شد جلسه ای با اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی، در این رابطه به منظوری پیگیری های لازم برگزار شود.
منبع : خانه ملت