به گزارش سایت خبری پرسون، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز هیئت دولت ضمن تبریک میلاد امام حسن عسکری(ع) گفت: ایشان آموزگار زندگی در سختترین شرایط هستند و به این دلیل به ایشان لقب عسکری داده شده که ایشان در سختترین شرایط و در محدودیت پادگانی زندگی میکردند. اطراف ایشان پادگانهای نظامی بود تا مردم نتوانند از بیانات رهنمودهای ایشان استفاده کنند ولی در تاریخ کاملا مشهود است که ایشان با ارتباط هوشمند توانست پیام خود را به شیعیانشان ابلاغ کند.
وی افزود: از بیانات ایشان است که کسی در پیشگاه خداوند مقام برتری دارد که حقالناس را خوب بفمهد و به آن عمل کند، به حقوق مردم و آنچه نسبت به زندگی مردم است باید توجه کند. در این شرایط کرونایی باید این بیان امام عسکری(ع) را اجرا کنیم و این ایام را به فرزندشان حضرت ولیعصر امام زمان(عج) تبریک میگوییم.
رئیسجمهور در ادامه گفت: امروز سالروز تشکیل بسیج است و فرمان امام در 5 آذر سال 1358 بسیار اهمیت داشت و در مقاطع مختلف چه در دوران دفاع مقدس که بسیج نقش ارزندهای داشت و چه در مقاطع مختلف تا امروز که حتی در مقابله با کرونا هم نقش ارزشمندی را ایفا میکند. این یکی از یادگارهای مهم امام راحل(ره) است که ما همیشه میتوانیم از این برای حفظ استقلال و منافع ملی و رشد و توسعه کشور و حمایت از مردم استفاده کنیم.
روحانی بیان کرد: وقتی حوادثی مانند سیل، زلزله و سایر حوادث پش میآید، یکی از نیروهایی که در صحنه است، بسیج است و امیدواریم بتوانند به خدماتشان نسبت به مردم ادامه دهند.
وی تصریح کرد: میخواهم در دو مورد از ملت ایران تشکر ویژه کنم، اول از مقاومت سهساله ملت ایران در برابر جنگ اقتصادی تشکر میکنم. ما در تاریخ ایران دو دفاع مقدس داشتیم؛ یکی دفاع مقدس 8 ساله در برابر صدامیان و یکی دفاع مقدس در جنگ اقتصادی داشتیم در برابر ترامپیان. الحمدلله ملت ما در جنگ اول علیرغم اینکه تنها بود و تقریبا همه پشت سر متجاوزین بودند، موفق شدند و با مقاومت، ایمان و ایثار پیروز شدند. ما در این جنگ سه ساله هم تقریبا تنها بودیم و کسی ما را یاری نکرد و سرابزان خط مقدم جبهه اقتصادی، کارگران، کشاورزان، صادر کنندگان، تلاشگران عرصه تولید و مردم عزیز بودند که مقاومت و ایستادگی کردند و ما را به پیروزی رساندند.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: یکی از مظاهر بزرگ پیروزی ملت ایران و شکست حتمی دشمن در این جنگ، پایان دوره ترامپیسم است. این آدمی که بدترین جنایات را در تاریخ آمریکا نسبت به ملتهای مستقل و خصوصا ملت ایران و فلسطین و سایر ملتهایی که تحت ظلم او بودند، انجام داد و شکست او هم بخاطر شکست او در مجامع بین المللی بود.
رئیسجمهور تاکید کرد: ترامپ جریان پوپولیستی را پیش گرفت و خدا را شکر که شر او از سر مردم آمریکا و سایر جهان کم شد؛ از دولت آتی آمریکا انتظار داریم در اولین قدم سیاستهای ترامپ را نسبت به ایران با صراحت محکوم کند و سیاستهای نادرست دولت قبلی را جبران کند.
وی ادامه داد: سیاست ایران تعهد در برابر تعهد؛ اقدام در برابر اقدام؛ کاهش تنش در برابر کاهش تنش است، در این صورت ایران و آمریکا میتوانند برگردند به شرایط 20 ژانویه 2017 و این میتواند حل مسئله باشد و شرایط را تغییر بدهد؛ البته برنامههای ما اینطور نیست که فردا چه خواهد شد، برنامههای بر مبنای شرایط سخت هست و ما از قبل این برنامهها را تدوین کردیم.
روحانی گفت: عوامل شکست این آدم "ترامپ" سیاستهای غلط خارجی او بود، سیاستهای غلط بهداشتی و اقدام نژادپرستانه و غیرقابل اعتماد بودنش برای همه بود؛ هم برای خارج و هم برای داخل. آدمی که امروز حرف میزند آیا یک ثانیه بعد به آن عمل میکند یا بلافاصله با توئیت بعدی راه و مسیر دیگری را انتخاب میکند؟ او مسیر عوام فریبانه و پوپولیستی را ادامه داد و خدا را شکر که شر او از سر مردم آمریکا و سر مردم منطقه کوتاه شد. دولت آتی آمریکا در برابر آن همه اقداماتی که چهره آمریکا را تخریب کرد، باید کارهای بزرگی را انجام بدهد و بتواند تا حدی اشتباهات گذشته را جبران کند.
بیشتر بخوانید:
روحانی اصل اساسی قانون را فراموش کرده است
سوال عجیب برخی نمایندگان مجلس از روحانی
وی افزود: ما امیدواریم دولت آینده آمریکا در اولین قدمهایش سیاستها و اقدامات ضد حقوق بشری و تروریستی ترامپ را به صراحت محکوم کند و سیاستهای نادرستی که دولت قبلی در طول 4 سال اعمال کرد را جبران کند. سیاست جمهوری اسلامی ایران همانطور که بارها تأکید کردهایم تعهد در برابر تعهد، اقدام در برابر اقدام، کاهش تنش در برابر کاهش تنش، احترام در برابر احترام، تعهدات بین المللی دربرابر تعهدات بین المللی است. اگر چنین ارادهای در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، به نظر من حل مسئله بسیار آسان است؛ ایران و آمریکا هر دو میتوانند تصمیم بگیرند و اعلام کنند که به شرایط 20 ژانویه 2017 برمیگردند.
رئیسجمهور ادامه داد: هم ما به شرایط 20 ژانویه 2017 برمیگردیم، هم آمریکا به 20 ژانویه 2017 برگردد. این میتواند حل بزرگی برای بسیاری از مسائل و مشکلات باشد و مسیر و شرایط را کاملا تغییر بدهد و بعد مراحل بعدی را میشود در بخشهای مختلف ادامه داد؛ گره اصلی با یک اراده و تصمیم میتواند باز شود.
روحانی اظهار داشت: اگر مشکلی برای مردم در زندگی آنان پیش آمده از طریق فشارهای غیرانسانی و ناحق کاخ سفید بوده و هر زمانی که آنها به تعهدات بینالمللی برگردند، شرایط عوض خواهد شد. در طول 4 سال قبل از که در آن زمان شرایط تحریم و فشار وجود داشت ولی شرایط جنگ نبود، توانستیم با تلاش مردم، دستاندرکاران، دولت و سایر قوا، آمار و ارقام را که برای دوران بلندمدت تاریخ ایران مقایسه کنیم، دستاوردها قابل ملاحظه است.
وی بیان کرد: اگر شرایط اقتصادی 3 سالی 94، 95 و 96 قبل از شروع جنگ اقتصادی را با 41 سال قبل از آن یعنی از 58 تا 97 مقایسه کنیم، در بسیاری از شاخصهای مهم اقتصادی پیشرفت ملموس را میبینیم. رشد تولید ناخالص ملی ما در متوسط 41 سال، یک و نیم است در حالی که در سالهای 94 تا 96 رشد اقتصادی ما به طور متوسط 4.7 درصد بوده و این یعنی که رشد اقتصادی به طور متوسط بیش از سه برابر شده است.
رئیسجمهور همچنین درباره میزان اجرای طرح محدودیتها گفت: طبق گزارشات کمیتههای ستاد ملی کرونا، مراعات محدودیتها بالای 90 درصد و در برخی موارد هم بالای 98 درصد است؛ این افتخارآمیز است. مردم کار بزرگی کردند و من میدانم اینکار سخت است و تعطیلشدن کسب و کار یک مغازهدار و بیکار شدن یک کارگر سخت است ولی مردم به صحنه آمدند و کار بزرگی انجام دادند. صدا و سیما وضعیت خیابانها و شهرها را منعکس میکند و میبینیم که مردم چه حماسه بزرگی را آفریدند؛ شبیه آنچه در فروردین انجام دادند و توانستند این ویروس را مهار کنند، انشالله اینکار دوباره انجام میگیرد و در پایان دو هفته خواهیم دید که شرایط بهتر خواهد شد.
روحانی بیان کرد: برای مقابله با این ویروس راهی جز همکاری و فاصلهگذاری و رعایت پروتکلها وجود ندارد؛ هر کس نیز هر راهی را بگوید به گزافه گفته و در آینده ممکن است بشر به دارو و واکسن دست یابد ولی امروز این راه را داریم.
وی اظهار داشت: در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا 14 دستورالعمل را برای کمک به مردم تصویب کردیم و کمک 100 ماهیانه هزار تومان برای 30 میلیون نفر عملیاتی خواهد شد. وام یک میلیون تومانی اعلام شده و مردم طبق برنامهای که قبلا انجام دادند، میتوانند دریافت کنند و بقیه اقداماتی باید نسبت به این مردم خوب انجام دهیم، صورت میگیرد. البته ممکن است اقدامات دولت همه سختیها را جبران نکند ولی در حدی بوده که دولت میتوانسته و انجام داده است.
رئیسجمهور ضمن تشکر از کادر درمان و شرکتهای دانشبنیان، گفت: اگر بنا بود امروز دنبال ونتیلاتور، سی تیاسکن و دارو از خارج برویم، اگر همه چیز هم مهیا بود، معلوم نبود که به سادگی در اختیار ما قرار بگیرد و مواردی هم بوده که رفتیم که بخریم و انجام نشد. امروز میتوانیم در مقابله با کرونا روی پای خود متکی باشیم.
روحانی در ادامه بیان کرد: از مقام معظم رهبری بخاطر جلسه روز گذشته و دیدار اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با ایشان تشکر میکنیم و ایشان دستوراتی مهمی فرمودند که در ابتدای جلسه امروز دولت مرور کردیم و به مسئولین مربوطه دستور داده شد. مواردی که در زمینه جهش تولید و کسر بودجه فرمودند بررسی شد و مواردی که درباره مسائل نظام بانکی و حمایت از قشر کمدرآمد جامعه فرمودند، در دستورکار ما خواهد بود.
وی ادامه داد: ایشان همچنین درباره جهش تولید به وزرای صمت و نفت دستور دادند که در حال آمادهکردن برنامهها هستند و وقتی به دولت بیاورند بررسی کرده و اگر نیاز بود، در شورای عالی هماهنگی اقتصادی آن را دنبال میکنیم و وزارت کشاورزی هم مسئولیتی درباره نهادهها دارد.
روحانی گفت: سازمان برنامه بودجه این سیاست را باید برای بودجه امسال تا پایان سال و برای تدوین بودجه سال آینده دنبال کند که البته بودجه سال بعد تا هفته آینده اماده میشود. درباره فرمایشات ایشان در زمینههای حمایت از اقشار کمدرآمد و صرفهجویی در آب، برق و گاز به وزرا دستور داده شد که مسائل را دنبال کنند تا بتوانیم دستوراتی که ایشان دادند را سریعتر در مراجع دولت و ستاد اقتصادی بررسی و نهایی کنیم و برای عملیاتی شدن آن اقدام شود.
روحانی درباره مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا درباره محدودیتهای کرونایی بیان کرد: دیشب در جلسه روسای کمیتههای ستاد دیدیم علیرغم اینکه کارها خوب پیش میرود، یک نقطه ضعفی داریم و آن تراکم در حمل و نقل در برخی ساعات روز است. تصمیمی گرفته شد که البته این تصمیم را در جلسه روز شنبه مصوب میکنیم و دستور داده شد که این یکسوم کارمندان که به سرکار میروند، اگر حضورشان برای هفته آینده ضرورت ندارد، مجاز هستند میزان حضور را هر مقدار که میخواهند کاهش دهند و هر مقدار که ضروری است، به سرکار بیایند.
وی ادامه داد: هر چه کمتر باشد بهتر است تا خلوتتر شود و حضور کارمندان به حداقل ضروری برسد و بخشهایی که ضرورت ندارد، تعطیل شود. برای ما مهم است در پایان دو هفته به شرایط مناسبی برای سلامت مردم دست یابیم. وقتی شرایط عادی شد، همه میتوانند فعالیت خود را انجام دهند و خدمات باقیمانده را جبران کننن. توجه شود که این کاهش حضوری که بیان شد برای غیر از خدمات ضروری است؛ بحث بحث درباره خدماتی است که میتواند در هفته آینده انجام بگیرد و به تاخیر افتد.