به گزارش سایت خبری پرسون، علی ربیعی در نشست خبری اظهارداشت: یکی از مهمترین و اصلی ترین مسائل ما در هفته گذشته کرونا بود کرونا در دنیا خشنتر و بیرحمانهتر شده است و تلاشهای جهانی برای مقابله با کرونا هر روز تجارب جدیدتری چه از لحاظ درمان و چه در زمینه پروتکلهای بهداشتی پدید آورده است.
وی افزود: در زمینه مقابله دارویی با کرونا جهان در حال پیشرفت است ولی هنوز نمی توانیم زمان دقیقی را برای درمان موثر نهایی مشخص کنیم با این وضع با پیگیریهایی که شاید از اسفندماه در کشور ما شروع شد مراکز علمی و دانشگاهی کشور در خصوص داروهای کرونا تلاشهای شایسته ای انجام دادند.
سخنگوی دولت گفت: ما امروز جزو تولید کنندگان داروهایی هستیم که در دنیا تجویز می شود و تاثیراتی دارد هر چند تاثیر نهایی هیچ دارویی را صد در صد تایید نکردند.
وی ادامه داد: بعد از تولید دستگاه سی تی اسکن و کیتهای آزمایش پادتن، دستگاه ونتیلاتور و داروهای مطرح در کرونا بنابر گزارش مطرح شده در دولت، تولید کیتهای تست فوری کرونا هم از این هفته به طور انبوه در داخل کشور تولید و وارد فرایند تشخیص و درمان میشود.
ربیعی با اشاره به افزایش تعداد مرگ و میر در روزهای اخیر گفت: علت اصلی هم بر اساس مطالعات صورت گرفته عدم همراهی تعدادی از افراد جامعه و حتی حرکت بیماران مبتلا در سطح شهر بوده است.
وی یادآورشد: با توجه به بررسیهایی که در بانکهای اطلاعاتی جدید به دست آمد مشخص شد، برخی افراد مبتلا در مشاغل مختلف تا بیش از ۵۰ تا 60 کیلومتر حرکت کردند. بنابراین ما با وضعیتی جدیدی روبرو شدیم و لازم بود که متناسب با این وضعیت تصمیماتی را اتخاذ کنیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: تعطیلی گسترده در شهرهای قرمز، فاصلهگذاری فیزیکی، تستهای گسترده، افزایش پوشش بیمهای بیماران کرونا،افزایش غربالگریهای هدفمند،قرنطینه مبتلایان و فراهم کردن امکان قرنطینه برای افراد مبتلا که نمیتوانند در منازل خودشان قرنطینه شوند، علاوه ردیابی الکترونیکی و از همه مهمتر برنامه نهادینهسازی اجتماعی رعایت پروتکلها از عناصر اصلی استراتژی دولت در این مقطع است.
سخنگوی دولت با بیان این که امیدواریم که وضعیت مناسبی در کشور ایجاد شود، گفت: پیش از این نیز گفته بودیم در دوگانه معیشت و سلامت، تصمیم گیری دشوار است ولی در نهایت، ملاک تصمیم گیری نهایی، سلامت افراد جامعه خواهد بود.
وی افزود: در یک ماه گذشته طرح های زیادی در وزارت بهداشت مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. نهایتا وزارت بهداشت هفته گذشته طرح نهایی خود را به قرارگاه و ستاد ارائه کرد و شنبه گذشته پس از تهمیدات اجتماعی و انتظامی آن، مورد تصویب ستاد قرار گرفت.
ربیعی با تاکید بر اینکه هیچ تاخیری درباره تصمیم گیری در مورد پیشنهادهایی که از مجاری کارشناسی رسمی و کمیته سلامت ستاد آمده باشد، صورت نمی گیرد، تصریح کرد: تصمیم اخیر وزارت بهداشت که مبتنی بر تعطیلی گسترده و فراگیر ارائه شده، یک سیاست پویا برای همه کشور است و چارچوبی برای تصمیمات آینده و دادن اختیار به استانهاست.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: بر مبنای این تصمیم، در هر شهری که به تشخیص ستاد ملی استانی دچار شاخص های ابتلا و مرگ و میر شده باشد، تعطیلی براساس مناطق زرد، نارنجی و قرمز بطور گسترده اِعمال خواهد شد. چنانچه پس از دو هفته نیز وضعیت تداوم داشته باشد، بنابر نظر وزارت بهداشت محدودیت مجددا تمدید خواهد شد.
ربیعی خاطرنشان کرد: نظر رییس جمهوری در اجرای طرح تعطیلی گسترده از روز سه شنبه یعنی امروز بود اما اعضای جلسه شامل نیروی انتظامی و نیروهای مسلح، صدا و سیما، وزارت کشور و سایر دستگاههای عضو ستاد معتقد بودند اجرایی کردن این مصوبه به یک هفته زمان نیاز دارد. آقای رئیس جمهور هم نظر اعضا را برای تاخیر در اجرای طرح پذیرفت لذا طرح تعطیلی گسترده از روز شنبه آینده اجرایی می شود.
وی ادامه داد: تا کنون هیچ نظر کارشناسی که در ستاد مورد جمع بندی قرار گرفته باشد، مورد مخالفت قرار نگرفته است. دولت هیچ اهمالی در خصوص جان مردم نخواهد داشت. ما همه در قبال جان دیگران مسئولیم و باید به این امر اهتمام جدی داشته باشیم.
سخنگوی دولت گفت: در جلسه روز یکشنبه هیات دولت نیز سعید نمکی وزیر بهداشت نیز با اشاره به این موضوع از رییس جمهوری تشکر کرد. نمکی همچنین اظهار داشتند که هرگز بستن کل کشور را پیشنهاد نکرده بودند و اعتقادی هم به آن ندارند و هیچ جای دنیا هم این کار را نکرده اند.