در عرصه دیپلماسی، زبان بدن به اندازه سخنان و اقدامات رسمی اهمیت دارد. هر حرکت، نگاه یا ژست میتواند پیامی سیاسی یا فرهنگی را منتقل کند. این نکتهای است که باید به آن توجه ویژه داشت.
در حالی که نشریات غربگرا و شبه اصلاحطلب در جریان اردوکشی گروههای تروریستی و تکفیری به پایتخت سوریه ابراز شادمانی کردند، روزنامه هممیهن نوشت رسانههای غربی در حال تطهیر و بزک چهره جولانی هستند.
«ناوگان ارواح»؛ این نامی است که رسانههای غربی طی سالهای اخیر روی کشتیهای ایرانی گذاشتهاند و آن را «حلقه اصلی» دور زدن تحریمهای غربی و حفظ روند افزایشی صادرات نفت ایران میدانند؛ ناوگانی که در آستانه ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، به دغدغهای برای تصمیمسازان و رسانههای آمریکایی تبدیل شدهاست.
در جریان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۴، نمایندگان مجلس اقداماتی کلیدی برای حمایت از معیشت اقشار کمدرآمد و دهکهای پایین جامعه انجام دادند. از جمله این مصوبات میتوان به افزایش یارانهها، دو برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان، افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و حمایت از خانوادههای شهدا اشاره کرد. این مصوبات در صورت تأیید شورای نگهبان، تأثیر قابل توجهی در بهبود شرایط معیشتی این اقشار خواهند داشت.
رسانه اصلاح طلب نوشت: مجلسی که با آرای اندک و مشارکت پایین و فیلترهای تنگ تاییدصلاحیت تشکیل شود طبیعی است که اولویتهای آن متفاوت از اولویتهای اکثریت مردم و جامعه باشد.
تعطیلی مستمر ادارات، بانکها، دادگاهها، مدارس و دانشگاهها در این هفته به دلایلی که مسئولان اعلام میکنند خاموشیهای گسترده در نقاط مختلف کشور که ناشی از کمبود حاملهای انرژی مولد برق است و افت فشار گاز و حتی قطع شدن گاز در بعضی مناطق، برای افکار عمومی سؤالبرانگیز شده است.
نگاهی به تاریخ جدال بر سر برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان و مذاکره ایران و1+5، طی بیش از دو دهه اخیر نشانگر این است که فروش نفت، سرمایهگذاریهای خارجی و درآمدهای بینالمللی ایران در طی سالهایی که کشورمان در ذیل 5 قطعنامه شورای امنیت قرار گرفته بود، رقمهای به مراتب بالاتر و بهتری را در سالیان حاکمیت قطعنامه 2231 پس از خروج آمریکا از برجام تجربه کرده بود.
بخش زیادی از مشکلات امروز کشور، نتیجه عملکرد افرادی چون جلیلی است؛ کسانی که خود را دلسوزتر از مردم میدانند، اما هیچ درکی از واقعیتهای جامعه ندارند. آنها مشکلات را «امتحان الهی» میدانند و باور دارند که با ادامه همین مسیر، موفق خواهند شد.
در پرونده سوریه، آنکارا با بهرهگیری از استانداردهای دو گانه از یکسو، خود را حامی ملت فلسطین و همراه با مقاومت توصیف کرده و لب به سرزنش رژیم صهیونیستی میگشود و از طرف دیگر، ضمن توافق محرمانه با رژیم صهیونیستی یک روز پس از آتشبس لبنان در یک برنامه مشترک حرکت تروریستها به سمت مرکز سوریه و سقوط بشار اسد را سازمان داد.
برخی گمانهها و اظهارنظرهای تأیید نشده از این حکایت میکنند که تصمیمگیری برای رفع فیلترینگ، احتمالاً از شورای عالی فضای مجازی به جایی بازگردد که از ابتدا درباره آن تصمیمگیری شد.
کیهان نوشت: نتیجه اعتماد به قول غرب و غربزدهها و اعتماد به قارونهای متوهم، یعنی امروز سوریه. نتیجه «زمین گذاشتن اسلحه» را میتوان زمانیکه جوانان اسیر را مجبور به عوعو کردن میکردند دید.
با سقوط بشار اسد، بیش از ۵۰ سال حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان یافت. پیش از اینکه بشار در سال ۲۰۰۰ به قدرت برسد، پدرش، حافظ اسد، به مدت سه دهه رئیسجمهور بود.
شورایعالی امنیت ملی ابلاغ قانون بحثبرانگیز عفاف و حجاب را به تعویق انداخته است. این تصمیم شورا نهتنها هیچ واکنش انتقادی قابل توجهی در پی نداشته، بلکه مورد استقبال افکار عمومی و فعالان اجتماعی و سیاسی هم قرار گرفته است.
روزنامه کیهان نوشته است پیشتر خبرهایی از قصد روسیه برای ماندن در پایگاههای خود در سوریه منتشر شده بود؛ اما حالا منابع خبری از عقبنشینی نیروهای روسیه از پایگاههای نظامی مستقر در سوریه خبر میدهند.