با گذشت بیش از 5 ماه از دستور رییسجمهور به وزیر علوم درباره بازگشت استادانی که در دولت سیزدهم به دلیل انتقاد و اعتراض یا تفکرات مستقل، مشمول بازنشستگی اجباری، تعدیل، اخراج، قطع حقوق، کسر رتبه و تنبیهات صنفی شدند، هنوز خانهنشین هستند.
هرچند وفاق ایده بسیار مناسبی است که اثر مثبتش در چند ماه نیز قابل مشاهده بود، اما وفاق امری دوجانبه است. در هر تضادی، از جمله در سیاست، اگر یک طرف نخواهد به وفاق بگراید و همچنان بر طبل انشقاق بکوبد و توهین و تهدید روانه بازار سیاست کند، وفاق با او بیمعناست.
حماسه حضور مردم در راهپیمایی چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی، چشمگیر بود. مردم با انگیزه حفاظت از میراث امام و مأیوس کردن دشمنان به راهپیمایی آمدند تا به سخنان قلدرمآبانه ترامپ و تهدیدهای نتانیاهو پاسخ گفته باشند و این معنا را به جهانیان برسانند که ملت ایران در برابر دشمنان، متحد و یکپارچه ایستاده است.
مصاحبه اخیر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا با شبکه خبری فاکس نیوز، حاوی نکات و درسهای بسیاری برای عاشقان و بزک کنندگان غرب و آمریکا در داخل کشور است، مصاحبهای که به نوبه خود به بهترین شکل طینت واقعی سردمداران آمریکا را آشکار میسازد.
سخنان متناقض ترامپ درباره ایران، از نبود یک راهبرد مشخص درباره ایران حکایت میکند. او همچنان بر فشار حداکثری علیه ایران تأکید دارد، اما اظهاراتش نشاندهنده تناقض در سیاستهاست.
دهه فجر که فرا میرسد هر روز خودروهای مشکی با شیشههای دودی به همراه کاروانی از محافظان مسلح و بیسیم به دست عازم حرم امام خمینی میشوند تا در آن مکان بشدت قُرُق شده دستهگلی از پول ملت هدیه و به گفته راکبان آن خودروهای لاکچری با آرمانهای بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی تجدید میثاق کنند.
مسیح مهاجری گفت: اینکه نماینده مجلس کسانی را که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند «جریان نفوذ»، «فاقد شرافت» و «مجنون» بداند و بنویسد آنها «اگر بر شرافتفروشی خود اصرار کنند دیگر به یادداشت بسنده نخواهیم کرد» و آن دیگری طرفداران مذاکره با آمریکا را خائن و بیشعور بداند و چنین برخوردهائی نه منطبق با قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند، نه با تعالیم اسلامی سازگارند و نه برای اقناع افکار عمومی مناسب.
روزنامه اطلاعات نوشت:گرچه هنوز عمر دولت به ۶ ماه هم نرسیده و شاید انجام همه اصلاحات ساختاری در این فاصله کوتاه، مطالبهای غیرمنطقی و نامنصفانه است اما نگرانی از آن است که این دولت همانند دولتهای گذشته هرچه که بگذرد، جسارت کمتری نسبت به انجام آن پیدا کند.
دشمن شناختهشده ملت ایران تلاش میکند استقلال و قدرت ایران را به یک موضوع موهوم یعنی بهبود معیشت از طریق فروش استقلال، پیوند زده و ایران را از جایگاه رفیعی که به واسطه تلاش مجاهدانه ملت ایران به دست آورده است، عقب بزند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «در جلسات مربوط به موضوع پیوستن ایران به پالرمو و سیافتی بررسیهایی که دارد صورت میگیرد، خیلی دقیق و کارشناسانه است و من فکر میکنم بهراحتی بتوانیم به یک مصلحت روشنی برسیم.»
تنها دو روز پس از امضای یادداشت اجرایی توسط ترامپ، وزارت خزانه داری ایالات متحده امریکا اعلام کرد که تحریمهای جدیدی در حوزه انرژی، کشتیرانی و نفت علیه ایران اعمال کرده است.
روز سهشنبه ۱۶ بهمنماه حدادعادل در جلسه منظم شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) درباره وضعیت کشور سخنرانی کرده و رسانههای نزدیک به این جریان آن را بازنشر کردند.
بهنظر میرسد رئیسجمهور آمریکا تلاش خواهد کرد تهران را با اجبار به سمت توافق هستهای جدیدی سوق دهد، اما خطر رویارویی نظامی همچنان بهشدت بر این وضعیت سایه افکنده است.
انتقاد تند روزنامه اصلاحطلب از انتصابات قریبالوقوع وزیر خارجه:
برخی انتصابات عجیب و مورد انتقاد دولت چهاردهم فراوان است؛ انتصابهایی که نسبتی با پزشکیان و دولت او ندارد. آیا رئیسجمهور در انتصاب سفرا با شخصیتهای باتجربهای مانند ظریف مشورتی دارد یا دلواپسان بقای او بر کرسی وزارت خارجه را مشروط به انتصابهای سفارشی کردهاند؟
موضع وزارت خارجه پیرامون مذاکره با امریکا به عنوان مسئول اصلی دیپلماسی در کشور، بر مواضع دیگر افرادی در دولت که در ماههای اخیر بر طبل مذاکره کوبیدند، خط بطلان میکشد.
صحبتهایی که اخیرا از سوی رئیسجمهور جدید آمریکا درباره ایران مطرح شده، نوعی از خوشبینی را در میان برخی از تحلیلگران ایرانی ایجاد کرده که احتمالا ترامپ رفتار عاقلانهتری را در دستورکار قرار خواهد داد و دیگر خبری از راهبردهایی نظیر فشار حداکثری علیه تهران نخواهد بود.
نشست مشترک سران سه قوه، وزرا، رؤسای کمیسیونهای مجلس و معاونین قوهقضائیه تحت عنوان «همدلی برای مردم ایران» دیروز برگزار شد؛ نشستی که از جهاتی ضروری مینمود؛ ولی ظاهراً و بر اساس مطالب منتشرشده از نشست، حاصل چندانی نداشته است.