این روزها بساط تجمعات خیابانی و نطق های آتشین در محافل و پست های کوبنده! در فضای مجازی داغ است و شعارهای مرگ بر فلان فرد، خط و نشان برای فلان گروه و نهاد و خائن قلمداد کردن برخی مسئولان مثل نقل و نبات خرج می شود!
زود خشمی، که از ویژگیهای نیاموختگی است، اگر با عدم تشخیص اخلاقی و عمل گرایی هم راستا شود، به سرعت به جرقه آتشی تبدیل میشود که ممکن است این بار به سادگی مساله ترور حجاریان نتوان طومار ان را در هم پیچید.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همه افراد و گروه ها باید از فرصت آزادی بیان و عقیده برخوردار باشند، گفت:صدا و سیما باید زمینه را برای انعکاس نظرات و دیدگاه های همه افراد، گروه ها و سلایق به مردم فراهم کند.
وقتی یک قرارداد نفتی و گازی با ابعاد و اهمیت کرسنت، بازیچه چنین رقابت فرساینده و زیانباری در سیاست می شود و سالهای سال در هزارتوی ادعاها و توجیهات نامستند گم می شود، چگونه می توان بازگشت، یا از عوارض آن کاست و جلوی ضرر و زیان را گرفت؟
سروسامان داشتن امور داخلی کشور، پایه اصلی مقبول تلقی شدن چهره خارجی و بالا رفتن اعتبار بینالمللی آنست. اگر دستگاههای مدیریتی داخلی دقیق و منظم کار نکنند، متصدیان دیپلماسی خارجی نمیتوانند چهره خارجی کشور را پایدار و قابل اعتماد ترسیم کنند.
دولت چهاردهم، برخلاف آنکه حمایت جبهه اصلاحات و چهرههای اصلاحطلبی را به همراه داشت، اما فاقد یک بدنه ایدئولوژیک حامی خود است که از سیاستها و رفتارهایی که انجام میدهد، حمایت کند.
اکنون در حالی که ظریف در حال عبور از جنازه برجام و التماس مذاکره دوباره از آمریکا و اروپاست، طرفهای اروپایی و حتی تیم ترامپ، ایران را به استفاده از مکانیسم ماشه تهدید میکنند!
رئیسجمهور از وخامت وضع جامعه سخن میراند و میگوید با حقوق ۲۰میلیون تومان نمیشود در پایتخت زندگی کرد. خدا پدرش را بیامرزد، مثل اسلاف اصلاحطلبان که بیم داشتند کفشهایشان غبارآلود شود هنگام خواب به دنبال تشک نرم نمیگردد.
حملات به FATF دوباره شدت گرفته است، به جز سیاسیون دلواپس و سایهنشین که صدای خود را در مجامع بلند میکنند، روزنامهها و خبرگزاریهای جریان متبوعشان در حملات رسانهای به دنبال ایجاد ارعاب و فضاسازی علیه مخالفین هستند،
ادعا کردهاند وکلای محمد خاتمی از مدیرمسئول کیهان شکایت کرده و حسین شریعتمداری به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده است. ادعای آنها در حالی است که تا این لحظه چنین چیزی به مدیر مسئول کیهان ابلاغ نشده است!
برخی عناصر تیم اطلاعرسانی دولت که مصاحبه رئیسجمهور با خبرنگار آمریکایی را تقطیع شده و با مصادره به مطلوب منتشر کردند، اکنون از زبان دیگران، مواضع اصولی آقای پزشکیان را تخطئه و حتی مورد اهانت قرار میدهند.
به امضاء توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه که جمعه گذشته در مسکو صورت گرفت میتوان از دو زاویه نگاه کرد. یکی محاسن و معایب آن و دیگری از دریچه سیاست متوازن.
انتقادات اکنون به سفر ظریف به اجلاس داووس کشیده شده چون حضور وی در این رویداد که بهعنوان یکی از محافل بینالمللی برای گفتوگوهای غیررسمی شناخته میشود، در نگاه برخی منتقدان اینطور برداشت شده است که ممکن است منجر به ایجاد شائبههایی در مورد هماهنگیها برای مذاکرات پنهانی با آمریکا شود.
تقریباً میتوان با اطمینان اظهار کرد که در طول تاریخ روابط بینالملل شاید موردی نباشد که یک طرف از گفتوگو پرهیز کند، مگر طرفی که در جنگ دست برتر دارد و خواهان تسلیم بدون قید و شرط طرف مقابل است؛ یا طرف مقابل را بهکلی به رسمیت نشناسد که طبعاً چنین چیزی برای ایران و آمریکا بلاموضوع است.
برنامههای ویژه صداوسیما در دعوت از مخالفان مذاکره و حمله به تیم مذاکره قبلی برجام و بهویژه جواد ظریف و تهیه گزارشهای خبری درباره آثار و تبعات زیانبار برجام به تعبیر متولیان و برنامهسازان سیمایی از جمله تلاشهایی است که در جریان است تا قبل از اینکه حتی مذاکرهای در کار باشد یا گفتگویی آغاز شود، مرگ آن را از همین حال رقم بزنند
برای به دست آوردن موفقیت در جبهه مقاومت باید در تمام بخشهای سیاست خارجی به ویژه چگونگی تعامل با کشورهای منطقه و همسایگان تجدید نظر اساسی به عمل آوریم و از تجربیات گذشته درس بگیریم.