روزنامه کیهان خواستار تغییر مشاوران و برخی چهرهها در دولت شده است. این روزنامه اصولگرا مشخصا ظریف را هدف گرفته و از سیگنالهای دوگانه در دستگاه دیپلماسی انتقاد میکند!
ثنشریه معتبر فارنپالیسی در یادداشتی به راز چرخش واقعی ولیعهد عربستان سعودی در قبال ایران پرداخته است و با رد دلایلی چون معامله با ترامپ بر سر پیمان دفاعی یا عادیسازی روابط با اسرائیل، معتقد است که دلیل اصلی این چرخش و تحول، تضمین ثبات در داخل کشور است.
در شرایطی که گروهی مدعیاند که ایران میتواند از تسلط خود بر تنگه هرمز به عنوان اهرم فشار استفاده کند، گروهی دیگر با استناد به کانال ادعایی بن سلمان ادعا میکنند که ریاض به واسطه این پروژه در صدد است تا قدرت تهران را در عرصه ژئوپلتیکی مهار کند.ادعایی که در باب صحت آن تردیدها جدی است.
دولت جدید با چالشهای جدی در اجرای قانون عفاف و حجاب روبهروست؛ قانونی که به رغم وعدههای مسعود پزشکیان در انتخابات، با انتقادات گستردهای از سوی حقوقدانان، فعالان اجتماعی و برخی مقامات سیاسی مواجه شده و پرسشهایی جدی درباره قابلیت اجرایی آن مطرح کرده است.
پس از افزایش تنشها در حلب سوریه، دیپلماسی منطقهای ایران با تماسهای تلفنی و سفرهای دیپلماتیک به سوریه و ترکیه وارد مرحله جدیدی شد. وزیر خارجه ایران با همتای سوری و روس خود رایزنی کرد و در پی تعرض به سرکنسولگری ایران در حلب، حمایت قاطع از دولت سوریه و مقابله با گروههای تروریستی را در دستور کار قرار داد.
از همان نخستین ساعات پس از قطعی شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شاهد طرح تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت رویکرد و سیاست احتمالی رئیس جمهور جدید آمریکا و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او در رابطه با کشورمان بوده ایم. روندی که همچنان نیز ادامه دارد.
در اغلب کشورهایی که ما قضاوتگرانه آنها را به انواع نقایص و ناکافیبودن، به خصوص در اخلاق متهمشان میکنیم، پای منافع ملّیشان که به میان میآید، درست عمل میکنند. چرا در کشور ما در میان به اصطلاح نخبگان سیاسی، اخلاق رقابتی که بوی خصومت و انتقام میگیرد، بر منافع ملّی چیره میشود.
کیهان نوشت:توالی اتفاقات ماههای اخیر با افزایش فشارها از سوی اروپاییها، ظن ایذایی بودن مذاکره از سوی اروپاییها و نیت سرگرمسازی ایران برای از بین رفتن تمرکز کشور بر مقابله با جنایات اسرائیل را به ذهن متبادر میسازد.
قالیباف در مواجهه با مجلس کار دشواری در پیش دارد. فاصلهگذاری با دولت در عین همراهی تنها اقدامی نیست که او باید انجام دهد. رئیس مجلس با گروهی رادیکال در مجلس مواجه است که در تقابل با دولت و در ادامه تسویهحسابهای سیاسی خود با دولت چهاردهم به دنبال تند کردن فضای سیاسیاند و از هر بهانهای برای تاخت به دولت استفاده میکنند و اگر مجلس همراستا با دولت حرکت کند آن را به زدوبند سیاسی و حمایت بیچون و چرا از دولت متهم میکنند.
روزنامه هممیهن در تحلیل خود به صبر استراتژیک دولت در برابر حملات و تخریبهای رسانهای و سیاسی اشاره کرده و از لزوم شکسته شدن سکوت مسئولان، بهویژه آقای دکتر عارف، در مواجهه با مشکلات اقتصادی و بحرانهای پیشرو صحبت میکند. این مقاله تأکید دارد که سکوت در برابر انتقادات ناعادلانه تنها به پمپاژ یأس در جامعه منجر میشود و ضروری است که دولت گزارشی شفاف از وضعیت اقتصادی و چالشهای پیشرو به مردم ارائه دهد
در میان سیاسیون ایرانی آقای قالیباف عجیبترین است. هیچگاه نتوانسته است نوعی ثبات و پایداری که لازمه سیاستورزی موثر است را از خود نشان دهد. عجیبتر اینکه این کار را نه یک بار که چند بار انجام داده است.
میرسلیم در واکنش به دستگیری پسرش به دلیل ارتباط با گروههای تروریستی گفت که از ضابطان امنیتی انتقاد کرده که چرا به او کمک نکردهاند تا در دام منافقین نیفتد. این در حالی است که همین فرد پیشتر در مورد دستگیرشدگان ناآرامیهای ۱۴۰۱ گفته بود که فاصله بین دستگیری و اعدام باید به ۵ تا ۱۰ روز محدود شود. این تضاد در نگاه به فرزند خود و مردم عادی، پرسشهای بسیاری درباره عدالت و همدلی در جامعه ایجاد میکند
آنطور که رئیس مجلس گفته است، برخی نهادها و افراد مانع از تحقق برنامهها و تصمیمات کلیدی میشوند، اما این سخنان با ابهاماتی همراه است که سوالات جدی درباره ساختار قدرت و موانع واقعی پیش روی مسئولان کشور ایجاد میکند.
بررسی خط مشترک نشریات وابسته به مدعیان اصلاحات، در تمجید از مذاکره دوباره با اروپا و فراموشی عبرتهای برجام، از سیاست تحمیق مخاطبان برای فراموشی درسهای گذشته حکایت میکند. در عین حال محتوای تحلیلهای این نشریات هم به تنهائی، حاکی از بیمحتوایی مذاکرات مذکور است.
چالش اصلی ترامپ بازپس گیری ابتکار سیاسی از دست رفته در سالهای اخیر و اطمینان از این است که منافع ایالات متحده مسیر اقدامات متحدانش، به ویژه اسرائیل را تعیین میکند.
اگر نگوییم دولت چهاردهم با بیسابقهترین و انبوهترین مشکلات تاریخ معاصر روبهرو است حداقل یکی از دورانهای سخت با نابسامانیها و تهدیدها و خطرهای گوناگون را سپری میکند.