رسانه‌های دیگر

در بزنگاه فعلی، که تنها چند هفته تا پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده مکانیسم ماشه برای ایران باقی مانده، تعلل در آغاز گفت‌وگوهای سیاسی از هر سمت و به هر دلیلی، به زیان هر دو طرف ماجراست؛ مذاکراتی که باید بسیار پیش‌تر از این آغاز می‌شد. از این رو انتظار می‌رود موضوع زمان با حساسیت کامل مد نظر قرار گیرد. این بار، شاید بتوان گفت زمان، مهم‌ترین متغیر در معادله است.
روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در سالهای اخیر و با اوجگیری تحریم‌های غرب علیه ایران، ابعاد گوناگونی یافته است. این روابط که بر مبنای منافع استراتژیک و اقتصادی مشترک بنا شده، همواره تحت تأثیر پویایی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و در دوره پس از حمله ۱۲روزه اسرائیل به ایران در خرداد ۱۴۰۴، وارد فاز جدیدی شده است.
واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی بیش از ۱۲سال است که به‌دلیل ملاحظات ارزی و محدودیت‌های قانونی متوقف بود اما حالا با آزادسازی این خودروها می‌توان از یک سو شاهد تحولی در ترکیب بازار و از سوی دیگر ایجاد منابع مالیاتی جدید برای دولت بود.
این جنگ گرچه تهدید بود، ولی فرصتی خوب بود برای مخالفان فن‌آوری و اینترنت که بدانند زندگی در دنیای امروز نه‌تنها بدون اینترنت ممکن نیست، بلکه هرگونه پیشرفتی هم مشروط به تقویت آن است.
در روزهای اخیر موجی از حملات تند علیه علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب و فرستاده ویژه رئیس‌جمهور در سفر به مسکو، آغاز شده است؛ حملاتی که بیشتر از آنکه مبتنی بر تحلیل و منطق باشد، نمایانگر استیصال و نگرانی عمیق برخی جریانات سیاسی است که مدت‌هاست از متن اصلی تحولات کشور کنار گذاشته شده‌اند.
تهران در پنجمین سال خشکسالی پیاپی‌اش نفس می‌کشد. سطح سدها پایین آمده است، سفره‌های زیرزمینی تهی‌تر از همیشه‌اند، فشار آب در بسیاری از مناطق افت کرده‌اند و پروژه‌های ناتمام، مثل زخمی قدیمی، مدام سر باز می‌کنند.
مکانیسم ماشه، آخرین حلقه از برجام است که در صورت عدم پای‌بندی ایران به میزان غنی‌سازی پیش‌بینی شده در این توافق‌نامه، راه را برای اجرائی شدن دوباره قطعنامه‌های ششگانه سازمان ملل علیه ایران هموار می‌کند.
نظرسنجی‌های موجود نشان می‌دهد که رویکرد مردم نسبت به موضوعات پایه‌ای سیاست بهتر از پیش از جنگ شده است. البته، با گذشته زمان دوباره و به مرور به‌جای قبلی باز می‌گردد و در همین دو هفته نیز این بازگشت را می‌توان دید.
زمانی که ترامپ آتش‌بس را اعلام کرد به این جمع‌بندی رسیده بود که در جنگ دست برتر با ایران است و اسرائیل توان ادامه جنگ را ندارد و به مصلحت آمریکا هم نیست که با حمله جدید به ایران پایگاه‌های دیگر خود را در معرض خطر قرار دهد.
درباره عملیات‌های نظامی پیچیده جنگی یا مذاکرات چند ماه اخیر ایران و آمریکا فراوان اظهارنظرهای با زمینه انتقادی دیده‌ایم. این درحالی است که سطوح این تقابل‌ها و گفت وگوها از طراحی تا اجرا و با درنظرگرفتن سطح توان و نقشه راه حریف، در بالاترین رده جنگ‌های ترکیبی روز جهان بوده است.
روز گذشته رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه اعلام کردند ایران و سه کشور اروپایی برای آغاز مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو کردند و البته هنوز زمان و مکان دقیق مذاکره مشخص نشده است. خبرگزاری فرانسه اما اعلام کرد ایران و تروئیکای اروپا، در هفته پیش‌رو گفت‌وگو خواهند کرد.
به نظر می‌رسد پزشکیان در خصوص فیلترینگ شعار انتخاباتی «دعوا نکنیم» را به صورت افراطی آن هم با مخالفان خود پیش می‌برد و نه افرادی که از او مطالبه دارند. در آینده نه چندان دور او در خصوص فیلترینگ در بزنگاه دشوارتری قرار خواهد گرفت که یا باید پاسخ مطالبه گران را بدهد و یا با مخالفان خود وفاق کند و سرانجام مثل برخی سیاستمداران در پایان دولتش بگوید: نگذاشتند.
پس از سلطان ارز، سلطان قیر، سلطان سکه، سلطان لوازم خانگی، سلطان لاستیک و سلطان خودرو، این بار نوبت به سلطان «نهاده‌های دام و طیور و روغن» رسیده است تا بازار نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی با شوک جدیدی روبه‌رو شود.
علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب در سفری که رسانه‌های منطقه آن را «غیرمنتظره» خواندند، به مسکو سفر کرد و در کاخ کرملین با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار و درباره اوضاع غرب آسیا و همچنین برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد.
ریشه همه ناترازی‌ها ناترازی درون سیاست و مدیریت است. ناترازی قربانی کردن آینده پیش پای امروز؛ بی‌توجهی به آینده‌نگری و اسارت در اکنون‌زدگی. ناترازی شعور در برابر شعار. ناترازی واقعیت در برابر خیال. ناترازی علم در برابر شبه‌علم. ناترازی رقابت در برابر انحصار. ناترازی تجربه در برابر توهم. ناترازی چشم و گوش در برابر زبان.
سازمان آگهی های پُرسون