علم و تکنولوژی

جدیدترین اخبار تکنولوژی روز دنیا را در سرویس فناوری پرسون بخوانید.

اولین روز کامل تابستان ۲۰۲۴ با یک توت فرنگی به پایان رسید. ماه توت فرنگی ۲۰۲۴، ماه کامل ماه ژوئن، درست پس از غروب در سراسر جهان طلوع کرد و تماشاگران آسمان را در سراسر جهان خوشحال کرد.
توافق نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و استانداری قزوین با هدف حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امضا شد.
با حضور مسعود بابایی سرپرست معاونت فناوری و پیمان حیدریان معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری قزوین و در ششمین مراسم رونمایی سال 1403، از محصول « سیلندر بیضی هیدرولیک » شرکت سامان کالا توان ابزار از واحدهای فناور مستقر در این مجموعه رونمایی شد.
مسئول موسسه گروه پژوهشی انتقال سامانه‌های زیست مولکولی، از تلاش محققان کشور برای تهیه واکسن تب دنگی یا تب استخوان‌شکن با استفاده از روش‌های بیوتکنولوژی خبر داد و گفت: به‌زودی شاهد دستاوردهای حاصل از این تحقیقات خواهیم بود.
دانشمندان به تازگی دریافته‌اند که ۲۰۰ میلیون سال طول کشیده است تا اکسیژن به بخشی دائمی از جو زمین تبدیل شود و در نیمه اول تشکیل زمین، جو و اقیانوس‌های آن تا حد زیادی فاقد این عنصر بوده‌اند.
معاون استاندار تومسک از امضای خواهر خواندگی میان دو استان «تومسک» و تهران خبر داد و گفت: ایران و روسیه به تمام جهان نشان داده‌اند که می‌توانند در فناوری و تکنولوژی استقلال داشته باشند.

شرکت اپل ممکن است در آینده هوش مصنوعی جمینای(Gemini) شرکت گوگل را در سیستم عامل آیفون(iOS) ادغام کند. این در حالی است که همین امروز به صورت رسمی از آغاز همکاری خود با شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) خالق ChatGPT پرده برداشت.

سیستم‌های شهری آینده برای خدمت به کل جمعیت خواهند بود و شامل تعداد فزاینده‌ای از افراد با چالش‌های حرکتی می‌شود.
«اوپن‌‌ای‌‌آی» بیشتر قابلیت‌‌های پولی «چت جی‌‌پی‌‌تی» را در نسخه رایگان فعال کرده؛ تحولی مهم که دامنه نفوذ هوش‌‌مصنوعی را بر زندگی ما افزایش می‌‌دهد؛ با این سرعت تحولات، چه پیش‌‌بینی درباره آینده هوش مصنوعی می‌‌شود؟
پرچم افتخار ایران در پهنه‌ بی‌کران فضا، بار دیگر به اهتزاز درخواهد آمد؛

ماهواره ایرانی "طلوع ۳" در آستانه پرتاب

ماهواره سنگین‌وزن طلوع ۳ یک ماهواره سنجشی‌ است که مراحل ساخت آن به پایان رسیده است؛ این ماهواره قابلیت ارسال تصاویری با دقت ۵ متر (تک طیفی) و ۱۰ متر (رنگی) را دارد همچنین امکان الحاق "رادار دهانه مصنوعی" (سار) بر روی ماهواره طلوع ۳ وجود دارد.
یافته‌های جدید فرضیات مربوط به سطح‌شناسی زهره را به چالش می‌کشد و به فعالیت‌های آتشفشانی پنهان در آن اشاره می‌کند.
سازمان آگهی های پرسون