علم و تکنولوژی

جدیدترین اخبار تکنولوژی روز دنیا را در سرویس فناوری پرسون بخوانید.

نسل بعدی ماهواره‌های استارلینک چنان بزرگ خواهند بود که فقط موشک غول‌پیکر استارشیپ توانایی حمل آن‌ها به مدار پایینی زمین را خواهد داشت. این ماهواره‌های بزرگ پهنای باند اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهند.

این ماهواره که «شیجیان-۱۹» نام دارد در تاریخ ۲۷ سپتامبر از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان بر روی موشک لانگ مارچ ۲دی(Long March 2D) پرتاب شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یک طرح کلی در خصوص موضوع رفع فیلترینگ مطرح است و سامانه‌ها یا پلتفرم خاصی را مصداقی بیان نکردیم، کلا صحبتی که در این طرح مطرح است، یک بسته است.

تسلا جمعه نمونه اولیه Cybercab و محصولات دیگر را معرفی کرد. محصولات این شرکت با استقبال خوبی مواجه شده‌اند اما سهام تسلا بیش از ۹ درصد کاهش یافته تا ثروت «ایلان ماسک» هم حدود ۱۵ میلیارد دلار کمتر شود. البته ماسک همچنان ثروتمندترین مرد جهان است.

رئیس سازمان فضایی ایران در این خصوص که عنوان شده یکی از ماهواره‌های کشور به دلیل تشعشعات فضایی از کار افتاده است گفت: پرتاب ماهواره‌های ظفر۲ و طلوع ۳به فضا به تعویق افتاد.
اخترشناسان اخیرا با تصاویر جدید تلسکوپ جیمز وب به کشفیات جدیدی درباره کهکشان دست یافته‌اند. طبق این جزئیات جدید، آنها جریان گازی را کشف کرده‌اند که دیسک‌های تشکیل‌دهنده سیاره را می‌تراشند و به مرور زمان شکل می‌دهند و نگاهی اجمالی به چگونگی پیدایش منظومه شمسی ارائه می‌دهند.
یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی برای اولین بار موفق به تولید کارت‌های هوشمند تغذیه گل و گیاه آپارتمانی شده که جایگزین مناسبی برای کودهای رایج بازار است و با قراردادن فقط یک عدد از آن کنار خاک گلدان و با آبیاری، کارت آغاز به تأمین تمام عناصر مورد نیاز گیاه می‌کند.
فرضیه‌ای درباره سرقت ماه؛

ماه فرزند زمین است یا خواهر آن؟

شاید بتوان به جرات گفت هیچ چیز دیگری مانند زمین و ماه آن در کل منظومه شمسی وجود ندارد. سیارات دیگر یا چندین قمر دارند یا اصلاً هیچ قمری ندارند، اما نسبت جرمی جهان ما و ماهواره سنگین آن کاملاً منحصر به فرد است.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: نگاه دولت به صنعت فضا، فقط نگاه اقتداری نیست، به عنوان یک صنعت راهگشا و راهبردی مطرح است و برای شتابگیری در آن علاوه بر تقویت دانشگاه‌ها باید از بخش خصوصی کمک بگیریم.

فرایند خنک کاری خودروهای درون‌سوز با استفاده از رادیاتور صورت می‌پذیرد اما خودروهای برقی فاقد این قطعه هستند. با این تفاسیر، خودروهای برقی فاقد رادیاتور چگونه خنک می‌شوند؟

سازمان آگهی های پرسون