ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

صدراعظم آلمان اعلام کرد که متحدان ناتو در نشست هفته آینده، آخرین تحولات خاورمیانه و تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق میان ایران و آمریکا را بررسی خواهند کرد.
روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد که اختلافات میان عربستان سعودی و آمریکا بر سر عملیات نظامی مرتبط با ایران، به یکی از عمیق‌ترین تنش‌ها در روابط راهبردی دو کشور تبدیل شده است.
معاون دبیر شورای امنیت روسیه با استقبال از تفاهم‌نامه اخیر میان تهران و واشنگتن، آن را گامی مثبت برای کاهش تنش‌ها دانست و تأکید کرد که حل‌وفصل پایدار اختلافات تنها در صورت دستیابی به یک توافق الزام‌آور حقوقی امکان‌پذیر خواهد بود.
یک تحلیلگر مسائل آمریکا در نشریه اوراسیا دیلی با بررسی روند تنش‌ها و مذاکرات میان تهران و واشنگتن، مدعی شد که تیم دونالد ترامپ در تقابل با ایران به اهداف خود نرسیده و اکنون به دنبال جبران این ناکامی از مسیر مذاکرات است.
پایگاه تحلیلی کانورسیشن در گزارشی تأکید کرده است که اگرچه تهران توانایی مختل کردن کشتیرانی در تنگه هرمز را دارد، اما تبدیل این اهرم فشار به یک سازوکار دائمی برای اخذ عوارض، نه از منظر حقوق بین‌الملل امکان‌پذیر است و نه از نظر عملی قابل اجرا خواهد بود.
مقامات کاخ سفید از جمله مارکو روبیو وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ و استیو ویتکاف نماینده ویژه ریاست جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه در پی مخالفت‌ها در کنگره آمریکا بر سر تفاهم نامه همکاری میان تهران و واشنگتن، عصر دوشنبه به وقت محلی به پرسش‌های اعضای کنگره برای قانع کردن آنها پاسخ دادند.
تفاهمنامه امضاشده میان تهران و واشینگتن، از همان ساعات اولیه، به میدان مین روایت‌ها بدل شد. اما نکته دردناک ماجرا اینجاست: پیش از آنکه رسانه‌های دشمن بتوانند دستگاه دروغ‌پراکنی خود را به کار بیندازند، این جریان‌های داخلی بودند که ناخواسته نارنجک را از چنگ دشمن ربوده و در سنگر خودی منفجر کردند.
این ایام به هر کجا می‌روید از شما سؤال می‌کنند که آیا تفاهم میان ایران و آمریکا به نفع ایران است یا تله‌ای برای جنگی دوباره. بویژه برخی از سیاسیون الم شنگه براه انداخته‌اند که تیم مذاکره‌کننده دارند خیانت می‌کنند.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال با انتقاد از عملکرد دولت واشنگتن، نوشت ایران با تکیه بر قدرت نظامی خود، کنترل این آبراه حیاتی را در دست گرفته و موفق شده است با حملات موشکی و پهپادی، اقدامات آمریکا در منطقه را تلافی کند.
سازمان آگهی های پُرسون