ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر وزیر خارجه قطر در دیداری در واشنگتن درباره مسائل امنیتی و اقتصادی و تحولات خاورمیانه رایزنی کردند.
عارف دهقاندار پژوهشگر امنیت بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

چالش‌های پیش روی مذاکرات ایران و امریکا

تجربه خروج یک‌جانبه امریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال سیاست فشار حداکثری نیز نشان داد که واشنگتن خیلی پایبند به مفاد توافق نبوده و حاضر است از ابزارهای سخت‌تری برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند. در چنین شرایطی، حتی اگر توافقی در زمینه هسته‌ای حاصل شود، این احتمال وجود دارد که امریکا یا اسراییل با بهانه‌های دیگر، از جمله برنامه موشکی ایران، زمینه‌سازی برای تنش‌های جدید و حتی درگیری نظامی را فراهم کنند.
شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد که ترکیب تیم فنی آمریکا برای مذاکرات غیرمستقیم با ایران، متشکل از نمایندگانی از چندین نهاد دولتی از جمله وزارت امور خارجه و وزارت خزانه داری دولت دونالد ترامپ است.
حسین شریعتمداری در یادداشتی نوشت:

این پیام‌ها نباید بی‌پاسخ بمانند‌!

چنانچه دشمن درپی محروم کردن ما از صدور نفت باشد، با استناد به کنوانسیون‌های 1958 ژنو و 1982 جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست»‌، تنگه‌هرمز را به روی تمامی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی دشمن می‌بندیم. دلیلی  ندارد که کشورهای متخاصم از تنگه‌‌ای که در آب‌های سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند.
در دی‌ماه سال گذشته، توافق‌نامه‌ای جامع میان ایران و روسیه توسط رؤسای جمهور دو کشور به امضا رسید؛ توافقی که فرصت طلایی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، علمی و دفاعی میان تهران و مسکو فراهم می‌کند و می‌تواند بخش مهمی از فشار تحریم‌ها را خنثی کند.
رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای تهران و واشنگتن به مرحله‌ای رسیده است که به‌عنوان سطح کارشناسی شناخته می‌شود، آن را نشانه پیشرفت سریع مذکرات دانست.
دکتر عراقچی در کنفرانس کارنگی بر حق ایران برای دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرد. وی اشاره کرد که ایران آماده توافقی جدید با آمریکاست که منافع اقتصادی ایران را تضمین کند. عراقچی معتقد است همه کشورهای عضو NPT باید از حقوق و مسئولیت‌های برابر برخوردار باشند.
کیهان نوشت: مگر می‌شود با این همه فراز و نشیب و جانفشانی عزیزانی همچون شهیدان علیمحمدی‌، شهریاری‌، روشن‌، فخری‌زاده و... فعالیت هسته‌ای کشور را با نگاه منافع حاشیه‌ای نگریست و پای میز مذاکره با طرف آمریکایی رفتاری مشابه دهه ۸۰ درخصوص هسته‌ای کشورمان داشت؟
سید علیرضا موسوی، کارشناس اقتصادی در یادداشتی نوشت:

ایران در فرصت طلایی پس از توافق، آمادگی برای جذب سرمایه گذاری خارجی

به صورت عادی برای نتیجه مذاکرات میان ایران و آمریکا دو سناریو پیش بینی میشود اول توافق و رفع تحریم ها، دوم شکست مذاکرات و تشدید تحریم ها.
مرتضی مکی تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

رسیدن به چارچوب در مذاکرات

دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در رُم از ابعاد مختلفی قابل بررسی است. از این جهت که اگر نفس این مذاکرات را بخواهیم بررسی کنیم، شروع این مذاکرات در عمان و سپس در ایتالیا نشانه مثبتی از این جهت است که هم آمریکا و هم ایران گزینه مذا کره و توافق را بر هر راه دیگری ترجیح می دهند.
یک روزنامه اسرائیلی در واکنش به گزارش یک روزنامه آمریکایی نوشت: اختلاف بین اسرائیل و ایالات متحده بهترین اتفاقی است که می‌تواند برای جمهوری اسلامی رخ دهد.
عربستان سعودی ۱۰ سال پیش دربرابر برجام موضعی محتاطانه اتخاذ کرد و در سال ۲۰‍۱۸ حامی ترامپ در خروج از این توافق بود، اما اکنون که به گفته کارشناسان رئیس‌جمهوری آمریکا به حصول توافقی شبیه برجام با ایران نزدیک است، از آن حمایت می‌کند. چه عاملی موجب این چرخش عمده در سیاست ریاض شده است؟
سازمان آگهی های پرسون