ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

در گفتگوی ویدئویی گیر پدرسون، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، با علی‌اصغر خاجی، مشاور ارشد وزیر خارجه، بر ضرورت اتخاذ گام‌های عملی جهت حراست از ثبات و امنیت سوریه و مقابله با تحرکات تروریست‌ها تاکید شد.
ثنشریه معتبر فارن‌پالیسی در یادداشتی به راز چرخش واقعی ولیعهد عربستان سعودی در قبال ایران پرداخته است و با رد دلایلی چون معامله با ترامپ بر سر پیمان دفاعی یا عادی‌سازی روابط با اسرائیل، معتقد است که دلیل اصلی این چرخش و تحول، تضمین ثبات در داخل کشور است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) حمله نیروهای آمریکایی در سوریه را تایید و ادعا کرد: حملات صبح امروز آمریکا چندین سامانه تسلیحاتی را در مجاورت فرات در سوریه پس از شلیک موشک به نیروهای آمریکایی منهدم کرد.

ویدیویی از تبادل آتش سنگین در اطراف حماه سوریه میان ارتش سوریه و تروریست‌های هیئت تحریر شام منتشر شده که با توجه به جهت‌های شلیک اسباب شگفتی شده است. در این درگیری از چهار جهت شلیک می‌شود. در صورت سقوط حماه، بازپس گیری حلب بسیار دشوار خواهد شد.
حلب تا دمشق کمتر از ۴۰۰ کیلومتر فاصله دارد. در حالی بر اساس اطلاعات جغرافیایی، فاصله درعا تا دمشق از مسیر جاده M5 حدود ۱۱۵ کیلومتر و فاصله سویدا تا پایتخت کمتر از ۱۱۰ کیلومتر است. به نظر می‌رسد که معارضین و پشتیبانان خارجی آنان قصد دارند تحرکات از جنوب را نیز کلید بزنند و حداقل از دو جهت به سمت پایتخت بروند.

در شرایطی که گروهی مدعی‌اند که ایران می‌تواند از تسلط خود بر تنگه هرمز به عنوان اهرم فشار استفاده کند، گروهی دیگر با استناد به کانال ادعایی بن سلمان ادعا می‌کنند که ریاض به واسطه این پروژه در صدد است تا قدرت تهران را در عرصه ژئوپلتیکی مهار کند.ادعایی که در باب صحت آن تردیدها جدی است.
پس از افزایش تنش‌ها در حلب سوریه، دیپلماسی منطقه‌ای ایران با تماس‌های تلفنی و سفرهای دیپلماتیک به سوریه و ترکیه وارد مرحله جدیدی شد. وزیر خارجه ایران با همتای سوری و روس خود رایزنی کرد و در پی تعرض به سرکنسولگری ایران در حلب، حمایت قاطع از دولت سوریه و مقابله با گروه‌های تروریستی را در دستور کار قرار داد.
نخست‌وزیر اسرائیل گفت که «از نزدیک تحولات در سوریه» را دنبال می‌کند. نتانیاهو افزود: «از اهداف حیاتی خود و دستاوردهای به‌دست آمده در جنگ حفاظت خواهیم کرد.»
دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴، به‌طور عمده بر اعمال فشار اقتصادی و تحریم نفت ایران متمرکز است، اما تغییر رویکرد کشورهای عربی و تقویت روابط ایران با چین، چالش‌های جدیدی در مسیر سیاست‌های ضدایرانی او ایجاد کرده است
از همان نخستین ساعات پس از قطعی شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شاهد طرح تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت رویکرد و سیاست احتمالی رئیس جمهور جدید آمریکا و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او در رابطه با کشورمان بوده ایم. روندی که همچنان نیز ادامه دارد.

فرماندهی کل ارتش و نیرو‌های مسلح سوریه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: طی چند روز گذشته، سازمان‌های تروریستی مسلح وابسته به گروه موسوم به "جبهه النصره" با حمایت هزاران تروریست خارجی، سلاح‌های سنگین و تعداد زیادی پهپاد، حملات گسترده‌ای را از چند محور به حلب و ادلب انجام دادند.
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به ادعای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر نصب هزاران سانتریفیوژ جدید در ایران، آن را «ادامه مسیر تشدید تنش در تقابل با همکاری با آژانس» خواند.
کیهان نوشت:توالی اتفاقات ماه‌های اخیر با افزایش فشارها از سوی اروپایی‌ها، ظن ایذایی بودن مذاکره از سوی اروپایی‌ها و نیت سرگرم‌سازی ایران برای از بین رفتن تمرکز کشور بر مقابله با جنایات اسرائیل را به ذهن متبادر می‌سازد.
شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان گفت : اسرائیل در همه جبهه ها شکست خورده است و نیروهای مقاومت توانستند به رغم حمایت کامل و گسترده ی آمریکا و غربی ها از رژیم صهیونیستی، این پیروزی را محقق کنند.

سازمان آگهی های پرسون