گروه مالی غدیر با دارایی ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی، امروز سهامدار شرکتهای مهمی در «وغدیر» است و امیدواریم با بورسی شدن «گروه مالی غدیر» در سال آینده یکی از بزرگترین عرضهها در حوزه شرکتهای سرمایهگذاری را شاهد باشیم.
شاید بسیاری از تازهواردهای بورسی به یاد نیاورند، اما برش زمانی ۹۴-۹۲ به عنوان تلخترین دوره با فرسایشی طولانی در ذهن فعالان قدیمی این بازار حک شده است. ادامهدار شدن روند نزولی بورس در دوره جاری که حالا به ۴۷۶روز رسیده نیز یادآور آن روزها است و بورسبازان را به مقایسه این دو رکود تاریخی واداشته است. «دامنه نوسان» اما اصلیترین متهم فرسایشی شدن هر دو دوره رکودی است که به فرار سرمایهها منجر شده است. در دوره فعلی اما هنوز هستند سرمایهگذارانی که در انتظار فرصتی برای ورود مجدد نشستهاند.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۲.۵۳ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۷۵۱.۶۲ واحدی پایین رفت.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۰۹ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۷۷۴.۱۱ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگکنگ ۱.۲۰ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۶۵۱.۵۸ واحد بسته شد.
رفع انحصار از تأسیس شرکتهای کارگزاری و سهولت در فرایند صدور مجوز نهادهای مالی و همچنین نظارت دقیق سازمان بورس بر فعالیتهای نهادهای مالی، زمینه توسعه و عمقبخشی بازار سرمایه است.
رئیس سازمان بورس در خصوص شایعات و شائبههای این روزهای بازار که فروش اوراق دولتی را عامل ضربه به بازار سرمایه میخوانند، گفت: اینکه فروش اوراق هیچ ارتباطی با بازار سرمایه ندارد، سخن درستی نیست. اما نوع این ارتباط یک به یک و مستقیم نیست.
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از پیشنهاد پرداخت وام ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونی به سهامداران خُرد در قبال قرار گرفتن سهام به عنوان وثیقه خبر داد.
شاخص کل در هفته چهارم آبان ماه، اگر چه با بازدهی منفی روبه رو شد؛ اما به نظر می رسد شاخص در نقطه مقاومت شکل گرفته در کانال 1.4 میلیون واحد راحت تر می تواند مسیر صعودی را دنبال کند.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۴ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۶۸۸.۳۳ واحدی پایین رفت.
سیاستگذاری اقتصادی در ایران به دلیل نگاه جزیرهای به مسائل اقتصادی در برهههایی، بورس را فدای مواجهه غلط با تورم کرده و در برهههایی دیگر، کل اقتصاد را فدای حفظ شاخص بورس کردهاند. اما آیا این سوابق تلخ از سیاستگذاری ناصحیح اقتصادی کافی است تا دوگانه جعلی بورس و اقتصاد را به رسمیت بشناسیم؟ جمله معروفی از استیگلیتز این گمان را تقویت میکند که گفته بود: اقتصاد را نجات دهید نه والاستریت را.