سازمان هواشناسی نسبت به فعالیت سامانه بارشی طی دو روز آینده و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر هشدار داد و بر ضرورت آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی تاکید کرد.
سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: سامانه بارشی امروز در نیمه غربی کشور و فردا در نوار شمالی، غرب و برخی استانهای واقع در جنوب غرب و جنوب کشور باعث بارش باران میشود.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب استان تهران گفت: در ۵۰ سال اخیر هنواره پس از دو سال خشکسالی شاهد ترسال در استان تهران بودیم اما برای نخستین بار سومین سال آبی خشک را در تهران پشت سر گذاشتیم.
طی این سالها و حتی دههها هرگاه وارونگی هوا اتفاق میافتاد و کیفیت هوا به مرز هشدار میرسید مثل اکثر موارد دیگر، چند روزی بحثها داغ میشود و از ضرورت انجام اقداماتی سخن به میان میآید، اما پس از آنکه اندکی از گره آسمان باز و چند متری به افق دید افزوده میشود دوباره آش همان است و کاسه همان.
سازمان هواشناسی با صدور ۳ هشدار نارنجی و زرد از رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما و بارش برف و کولاک در نقاط سردسیر و ارتفاعات خبر داد.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی , احتمال بارش شدید و رگباری باران، ، از آمادهباش هلالاحمر در ۹ استان کشور خبر داد.
آیا مشکلات مربوط به خشکسالی، بیآبی، گاز و برق تقصیر مردم است و یا قصور از جانب مسئولان بوده است که پاسخ به این پرسش، اهمیت حیاتی در رفع برخی از معضلات عمده کشور دارد.
پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد از امروز تا سهشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی حاکم است و با توجه به پایداری و سکون هوا، غلظت آلایندههای جو در شهرهای صنعتی و پرجمعیت افزایش مییابد.
رئیس مرکز پایش آلودگی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه در سال 1401 تعداد 138 روز آلوده را سپری کردیم، گفت: از این تعداد 120 روز آلوده مربوط به آلودگیهای گردوغبار و 18 روز آلوده نیز مربوط به آلایندگیهای دیاکسیدگوگرد بوده است. البته باید در نظر داشت که بیشترین آلودگیها از سوی نیروگاه حرارتی شازند به دلیل مازوتسوزی اتفاق افتاده است.
مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست مازوتسوزی نیروگاههای درون کلانشهر تهران را تکذیب کرد در حالی که گفت نیروگاههای اطراف تهران مازوت میسوزانند!
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور بر لزوم افزایش منابع اعتباری محیط زیست در بودجه سال ۱۴۰۳ تاکید کرد و گفت: افزایش ضریب حفاظت محیط زیست نیازمند رشد منابع اعتباری و بودجه است.
واقعیت آن است که مساله بحرانها و نگرانیهای محیطزیستی در نهایت زمانی حل خواهند شد که سیاستهای حفاظت از محیطزیست متضمن حداکثرسازی مطلوبیت افراد و بنگاهها باشد. این امر نیز تنها زمانی ممکن میشود که سطح تکنولوژی تولیدی ارتقا پیدا کند. ارتقای سطح تکنولوژی درست همان چوب جادویی است که در دو قرن اخیر معجزات اقتصادی را ممکن کرده است. همان معجزاتی که دو قرن پیش تنها در داستانهای تخیلی ممکن بود و اکنون بهعنوان داشتههای بدیهی بشر قلمداد میشود.